Dommeren i fokus
(22.06.06) Vaulen var helt på høyden med SIF i starten, et SIF-lag som faktisk virket litt "daue". Men to utvisninger, to straffespark og tilslutt en utespiller i mål gjorde det hele til en parodi.
PARODI: Ikke lett med 9 mann mot SIF, Stian Lima og Anders Dale ble utvist.
0-6
STAVANGER IF
24 min
Roger Gimre (str.)
43 min
44 min
Roger Gimre (Bøgild)
55 min
Rolv Magne Olsen (Bo Andersen)
81 min
Espen Sola
86 min
Espen Sola (Roger Gimre)
22. juni - Hinna kunst - Tilskuere: 73 - Serie - Dommer: Andres Krogedal (Ganddal)
18. Ørjan Olsen <- 58 minutter
9. Stein-Ivar Andersen <- 58 minutter (-> 77 min)
15. Ronny Hauge -> 58 minutter
87. Eric Ordaz -> 58 minutter (<- 77 min)
Tom Arne Bø Pedersen og Robert Hovland stod over med skade, mens Thomas Idsø, Stian Refvik og Stian Husvæg var bortreist.
Vaulen (4-4-1-1): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Stian Lima, Sverre Gjuvsland, Alexander Landsnes - Andreas Fløgstad, Eivind Staurland Anders Dale, Anders Idsø - Christophe Dagsland - Tom Stian Sunde.
I starten var det mye fighting. SIF hadde ballen en del, men brukte 11 minutter på å produsere en halvsjanse. Vaulens keeper Ørjan Olsen måtte slenge seg mot venstre, da SIF kom nær etter en halvklarering på et corner.
Så - situasjonen som avgjorde kampen. SIF slo ballen ut mot høyre til Mads Bøgild som tett foran Stian Lima krysset inn, en heller uforskyldt Lima hektet opp SIF-spilleren slik at han falt. Dommeren mente at Stian Lima tok SIF-spilleren som siste mann og fant frem det røde kortet. At Bøgild ikke var i en klar scoringsposisjon (20 meter fra mål ved hjørnet av boksen) og at iallefall én Vaulenspiller (Sverre Gjuvsland) lå innenfor, brydde dommer Andres Krogedal seg ikke om.
Det virket nesten som om SIF giret ned med en mann mer ute på banen og det var jevnt selv om Vaulen måtte spille i 4-4-1 formasjon.
Så etter 23 minutter en ny utrolig avgjørelse fra dommeren: Alexander Landsnes takler SIFs spiss Rolv Magne Olsen rent inne i boksen. Dommeren blåser og til forundring fra de fremmøtte peker han på krittmerket. Roger Gimre finter i tilløpet, sender Olsen til høyre og ballen til venstre, dermed 0-1.
Vaulens første halvsjanse kom etter 28 minutter da en lang ball fra Sverre Gjuvsland fant Tom Stian Sunde på løp mot mål. I løpsduellen fikk han inn en tå og ballen gikk i bue over. Vaulen ville ha corner, men dommeren var symptomatisk ikke enig.
Etter en ny streng avgjørelse fikk Anders Dale på Vaulen gult kort etter halvtimen. Like etter var dommeren på vei med hånden ned i lommen igjen, men nøyde seg med tilsnakk til Christophe Dagsland.
Dårlig markering på et innlegg fra Rolv Magne Olsen ga SIF og Roger Gimre en stor sjanse etter 37 minuter, men skuddet fant veien opp mot parkeringsplassen.
Etter 43 minutter var nok Andreas Fløgstad litt for røff mot 6'en inne i feltet og dommeren pekte på straffemerket. Roger Gimre kopierte seg selv og la på til 0-2.
Piffen gikk ut av Vaulen og like etter stod det 0-3 da Bøgild slo inn fra høyre og fant en fri Roger Gimre som headet inn. Dermed hattrick av Roger Gimre, sist gang han gjorde det var vel også mot Vaulen i august 2002 som ung Ulf-spiller.
LØKSUPPE: Øystein måtte ta turen ned til Rema 1000 i pausen for å kjøpe en løk.
I pausen kom Christian Lyse inn for Dagsland, samtidig la Vaulen om til 4-3-2.
SIF var ganske tamme, mens Vaulen slet med å få til noe i undertall. Omgangens første sjanse kom etter 54 minutter, men Rolli Olsen fikk til en dårlig avslutning. Men Rolv Magne Olsen fikk en ny sjanse like etter da et langt utspill fra Bo Andersen gikk rett igjennom til den tidligere Vaulenspissen som enkelt la på til 0-4.
Etter 58 minutter gjorde Vaulen et dobbeltbytte. Ørjan Olsen og Stein-Ivar Andersen gikk ut, mens Eric Ordaz og Ronny Hauge kom inn.
COMEBACK KID: Løpet var kjørt og Eric Ordaz fikk komme inn for å få kamptrening, uheldigvis fikk han fingeren ut av ledd og måtte ta turen til legevakten.
Lyskeplagede Alexander Landsnes slet, mens Eivind Staurland måtte ned for telling etter en hodeduell, noe som betød hodebry for trenerduoen som febrilsk startet å lete etter kandidater blant publikum.
Etter 66 minutter skjøt SIFs Joakim Førland like over på et frispark fra 18 meter.
Anders Dale fightet i taklingene, litt for mye mente dommeren som etter 72 minutter ga Vaulens kaptein sitt andre gule. Begge av Anders Dales to gule var veldig strenge og Andy var lite fornøyd med avgjørelsen, som uansett betød at Vaulen måtte avslutte med 9 mot 11.
Vaulen prøvde så godt man kunne i 4-3-1 formasjon, men et uhell kommer sjelden alene... Keeper Eric Ordaz fikk fingeren ut av ledd og måtte gi seg, Ørjan Olsen hadde gått i dusjen slik at Vaulen måtte sette utespiller Ronny Hauge mellom stengene. Stein-Ivar Andersen som hadde gått ut med en føling av strekk kom inn for Ordaz i mangel av andre innbyttere.
ANVENDELIG: Med Olsen i dusjen og Ordaz hos legevakten måtte utespiller Ronny Hauge i mål. Dermed har Ronny spilt i alle posisjoner på A-laget!
Et lavt utspark fra Ronny Hauge kom seg på underlig vis igjennom til Christian Lyse, han rykket i fra, men skuddet gikk like over krysset.
Etter fire minutter måtte Ronny kapitulere da Espen Sola kom alene igjennom, Ronny skal ha for at han var på den.
Etter 83 minutter fikk halvskadde Steini streng beskjed fra trener Ole Søyland om å gjøre minst mulig.
86 minutter og 0-6, Gimre sendte stikker til Sola som alene mot keeper satte ballen nede i hjørnet.
To minutter før slutt fikk Eivind Staurland gult kort for armbruk nede langs sidelinjen. Det endte med 0-6 som er tangering av Vaulens største tap i 3. divisjon, sist var mot Klepp 04.05 2001.
Nå får man skrape i sammen et lag til kampen mot Buøy neste uke. Da reiser Sverre Gjuvsland, mens Lima og Dale er suspendert.
PIZZAPRISEN
Dagens prestasjon blir belønnet med pizza fra Hinna Bistro!
I dagens jury satt Eirik Ekholdt og Øystein Winsnes.
Ronny var stor mellom stengene, men det blir trøstespising for Eric Ordaz. "Etter mye om og men var det Ordi som fikk pizzaprisen... Ronny viste god innsats, men har ikke godt av pizza etter all gumlingen på plattformen," sier Eddi.
TO BESTE
Vaulens to beste spillere blir belønnet med premie fra sponsorer.
Dagens jury hadde en stri jobb med å finne to som skilte seg ut, men landet på Anders Idsø og Tom Stian Sunde.
DAGENS LØK
Dagens løk blir belønnet med en løk sponset av Mefisto. Uavhengig juryformann Øystein Winsnes var i dag ikke i tvil om hvem som utmerket seg mest - dommeren.
LØK AWARDS: Vil du ta i mot denne løken fra meg?