Uavgjort naturligvis
(22.05.17) Vaulen holdt serielederen til uavgjort. Dermed vår sjette uavgjort på syv mulige!
VBK får et noe heldig straffe og tar føringen på det, men Vaulen svarer kontant med Helland.
Strandguttene forsvarte seg ekstremt godt gjennom hele kampen og kunne også ha stjålet med seg seieren ved Jonassen på overtid!
1–1
VARDENESET

8 min
Mikal Hebnes Olsen (str.)
Jørgen Helland
9 min

22. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: K A Lundin (Randaberg)

29. Audrius Mirauskas

Lars Skjelbred Nygaard var syk, mens Daniel Vatland var utilgjengelig. Kristian Gaard og Anders Dale er fremdeles skadet.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Fredrik Stray Tjaum, Miran Serdarevic, Vegard Natland – Olav Hovstad, Alexander Surdal Nilsen, Jørgen Helland Espen Sivertsen, Daniel Lie, Ole Wick Henriksen.
Espen Sivertsen kom inn på høyrekant. Ole Wick Henriksen dro over på venstre, mens Vegard Natland sank ned som back igjen.
Vaulen lå godt samlet og trøkket skikkelig til fra start.
To krigerlag på en liten bane gir sjelden fin fotball, men dueller og temperatur var det masse av.
VBK fikk kampens første sjanse etter fem minutter da dem la et corner utover, Mikael Hebnes Olsen skjøt via en oransj og like utenfor.
Så fikk Vardeneset straffespark da Fredrik Stray Tjaum hektet Steffen Klemetsen Jakobsen på 17 meter. Dommeren dro håpløst situasjonen innenfor boksen!
Mikal Hebnes Olsen var sikker og 0-1 etter 8 minutter.
Vaulen skulle svare kontant. En høy ball ble slått opp på Jørgen Helland som etter litt klabb og babb krydret med teknikk fikk ballen på skuddhold, han sendte avgårde en dupper som gikk over keeper til 1-1 etter 9 minutter.
Jørgen Helland ble så dratt over ende på hjørnet av boksen etter 13 minutter. Ole Wick Henriksen fikk tilbake sitt eget frispark og traff hånden til en rød og hvit i boksen, men dommer ga ingenting.
Like etter var Vardeneset nær ved å skufle et vaulencorner inn i eget mål.
Så roet det seg foran målene. Ballen var mye opp i luften og det var mer gampefotball en finfotball.
Tjueåtte minutter nå og Vardeneset fikk frispark på venstre hjørnet av boksen. Dem slo skummelt inn via bakken rett foran keeper Eric Ordaz som fikk slått unna.
VBK hadde tatt over mer av styringen nå og hadde blant annet to cornere i denne perioden.
Hos Vaulen var Fredrik Stray Tjaum enorm. Han vant alt av luftdueller.
Jørgen Helland var nær ved å heade inn etter et innøvd frisparktrekk i det 34 minutter. Han ble crunchet inn bakfra av keeper og Vardeneset fikk frispark.
Vaulen følte nok at dommeren dømte noe pro serielederen og temperaturen økte. Etter 37 minutter fikk Vegard Natland gult kort for å kaste ballen demonstrativt i bakken etter en dommeravgjørelse.
Kvalifisert redning av vår bakerste mann Eric Ordaz som leverte en beinparade etter et kort tatt corner etter 39 minutter.
To minutter senere headet gjestene en corner like over.
Minuttet på overtid vant Vaulen ballen og satte i gang en kontring, skuddet fra Ole Wick Henriksen strøk utenfor stolpen.
Like etter blåste dommer for pause. 1-1.
Andre omgang startet rolig på sjansefronten. VBK pushet på, men skapte lite mot et etablert forsvar.
Etter 55 minutter fikk Vaulen frispark fra gunstig posisjon da Daniel Lie ble felt sentralt 25 meter fra mål. Ole Wick Henriksen dundret avgårde frisparket som traff hodet på en motspiller.
Morten Vadla hos Vardeneset hadde så et skummelt innlegg som gled gjennom boksen.
Joachim Nilsen kom i dommerens bok etter 59 minutter.
Et corner til bortelaget spratt så inn i fem meteren og Kristian Håvarstein dundret i tverrleggeren og ut.
Espen Sivertsen fikk så en dobbelsjanse etter 64 minutter etter at Jørgen Helland hadde stusset han fri, men det ville seg ikke.
God fase for Vaulen nå. Daniel Lie fikk to muligheter på et par minutter. Først stupheadet han rett på keeper etter legg fra venstre etter 65 minutter. Så slo Ole Wick Henriksen inn igjen fra kant, men denne gang headet Lie over.
Andreas Jonassen kom inn for Sivertsen etter 68 minutter.
Nytt stolpetreff for bortelaget etter 71 minutter. Mikal Hebnes Olsen stod rett foran mål og ble nærmest truffet av et innlegg, ballen gikk ut til Espen Håland som skjøt i venstre stolperot og ut!
Så headet Vegard Natland unna på strek etter et kjapt tatt VBK-corner etter 75 minutter!
En sterk prestasjon av Jørgen Helland fulgte da han rev seg fri i boks og la på tverrs over til Olav Hovstad som skjøt like til venstre for mål etter 79 minutter.
Vaulen hadde noen kontingstilløp her, men man var slitne slik at presisjonen ikke stod helt i stil.
Vardeneset ville så ha straffespark da et innlegg ble slått i hånden på Vegard Natland. Klar hands, men da skulle Vaulen hatt straffe i første omgang for samme forseelse. Dommeren lot spillet gå.
Tre minutter på overtid fikk Vaulen en enorm sjanse. Fredrik Stray Tjaum lempet opp et frispark. Natland stusset fri Helland, men en utrusende keeper reddet. Returen falt til Andreas Jonassen som skjøt i vendingen, bare for å se at en sprellende keeper reddet igjen!