Bom-bom-bom
(22.04.06) Skjold vant 3-1 mot Vaulen i seriestarten.
Dårlig nøyaktighet og lite besluttsomhet foran mål kostet hjemmelaget. Skjold scoret på 3 av 4 og vant dermed enkelt 3-1.
Vaulens mål ble scoret av Anders Idsø, noe som også ga han pizzaprisen.
En jury kåret Vaulens to beste til Thomas Idsø og Tom Stian Sunde.
ANDI: Anders Idsø var den eneste som traff mellom stengene. Målet var av sjelden vare, nemlig med høyrefoten!
1-3
SKJOLD
10 min
Torstein Eike (Birkeland)
Anders Idsø
45 min
75 min
Ørjan Birkeland
88 min
Ørjan Birkeland (straffe)
22. april - Knudamyrå - Tilskuere: 75 - Serie - Dommer: Andres Krogedal (Ganddal)
4. Thomas Nyland
Eivind Staurland reiste til Nordsjøen i dag, ellers bra med folk og veldig stor og god benk.
Vaulen (4-5-1): 1. Tom Arne Bø Pedersen - 9. Stein-Ivar Andersen, 17. Robert Hovland, 5. Sverre Gjuvsland, 15. Ronny Hauge - 2. Andreas Fløgstad, 6. Thomas Idsø, 12. Magne Christiansen, 10. Anders Dale, 7. Anders Idsø - 23. Christophe Dagsland.
De gule hegrene tok poeng fra alle topplagene i fjor, og reiste til Vaulen med et berettiget håp om poeng.
Skjold (4-4-1-1): 1. Lars Staveland Nygård - 11. John Hettervik, 2. Vegard Stakland, 9. Christian Askeland, 5. Petter Sørensen (3. Håkon Andrè Waage fra 60.) - 24. Audun Egenberg (21. Øyvind Liestøl fra 88.), 8. Christian Bredal (6. Kjetil Velde fra 79.), 22. Ole Johannes Stople (7. Sveinung Fjell fra 82.) - 20. Ørjan Birkeland (13. Hans Petter Mortveit fra 89.) - 14. Torstein Eike (17. Rune Lindanger fra 74.).
Vaulen var forhåndsfavoritter både i presse og hos bookmakerne før kampen, men Skjold hadde ingen respekt og dominerte fra start. Allerede etter minuttet fikk man en stor sjanse som startet med et kast på egen banehalvdel, en lang ball ble slått opp langs høyresiden og fant Torstein Eike på løp i bakrommet. Eike kom igjennom mot keeper, men heldigvis skjøt han like utenfor lengste stolpe.
Det var tilbake til åstedet for Tom Arne Bø Pedersen, som jo ble banens beste da Vaulen møtte Viking i cupen forrige sesong på Knudamyrå. Men Tommen fikk ingen god start. Etter 4 minutter ruste han ned langs linjen for å klarere en ball til kast, men i prosessen tråkket han kraftig over. Han ble sendt til legevakten og man frykter at et leddbånd i ankelen har røket.
Etter et lite avbrudd kom reservekeeper Ørjan Olsen inn.
En ny gjennomspilling på Skjolds høyreside førte de gule i ledelsen. Banens ener Ørjan Birkeland fant løpsvillige Torstein Eike, som lett overlistet keeper og sendte ballen nede i venstre hjørne.
Skjold styrte kampen, men Magne Christiansen hadde et spedt forsøk fra 20 meter på en trang volley, men keeper fanget lett.
Etter 17 minutter fikk Vaulen nettkjenning, men dommer annullerte for offside. Christophe Dagsland rundet på høyrekanten, slo 45 grader til Magne Christiansen som skjøt mot det venstre hjørnet, Robert Hovland sikret ballen inn fra en meter, men dommeren mente at Robby stod i offside.
Vaulen kom nå mer og mer med etter sjokkstarten, etter 25 minutter slo Sverre Gjuvsland en fantastisk 50 meter pasning på lissen til Anders Idsø på venstresiden, men ingen kom på innlegget som ble slått til corner. Det påfølgende corneret fra Thomas Idsø ble headet over av Sverre.
Etter 27 minutter hadde Skjolds nummer 20, Ørjan Birkeland, en ny stor sjanse da han fikk skutt nede i hjørnet, men Taxi Olsen reddet.
Christophe beveget seg innover i banen før han slo ut til Stein-Ivar Andersen på høyre. Innlegget ble noe høyt, men på andre stolpe fikk Anders Idsø headet ut til Anders Dale som med ryggen mot mål la igjen til Thomas Idsø. Fra 20 meter skjøt Thomas meteren over.
Anders Idsø vant en duell etter 34 minutter og ballen falt noe heldig igjennom til Christophe inne i boksen, men utsideskuddet fra omlag 12 meter gikk utenfor høyre stolpe.
Skjold var mer bevegelige enn Vaulen og på en kontring etter 36 minutter fant Birkeland spissen Eike igjen, men heldigvis fikk Gjuvsland ryddet til corner.
En herlig ball fra Thomas Idsø ble stusset videre av Anders Idsø på foten til Christophe, men da han skulle vende ballen over på høyrefoten ble plassen for liten slik at skuddet ble blokkert.
Etter 41 minutter fikk Christophe tilsnakk for en ettersleng.
Så på overtid i første omgang utlignet Vaulen! Christophe headet inn en ball i feltet som ble halvklarert ut til 16 meteren hvor Anders Idsø med høyrefoten banket ballen oppunder nettaket! Venstrebeinte Andi feiret målet med å ta seg til høyrefoten.
En herlig scoring på et bra psykologisk tidspunkt.
I pausen la man om til 4-4-2. Spissen Tom Stian Sunde kom inn for høyrekant Andreas Fløgstad.
Vaulen styrte fra start i andre omgang, men dødeligheten foran mål var fraværende. De første minuttene noterte vi to skudd fra Anders Dale som mer forstyrret flora og fauna, enn keeperen. Thomas Idsø hadde også et heller ufarlig frispark fra skrått hold som ble skjermet i nettveggen.
Mye av spillet foregikk på Skjolds banehalvdel, men Skjold var dype og forsvarte seg godt. Like før timen klusset Sverre og Ørjan det til som bakerste menn med en misforståelse, ballen trillet alene foran mål, men Robert fikk tilslutt klarert.
Tom Stian Sunde fungerte bra som oppspillspunkt i denne perioden hvor Vaulen eide spillet, etter 64 minutter ble han tatt på 18 meter etter å ha ofret seg som første mann i en duell. Stopper Christian Askeland på Skjold kom dermed for sent og fikk gult kort. Frisparket fra Thomas Idsø gikk i medspiller Sverre Gjuvsland returen havnet tilslutt over på høyre hvor Christophe fikk skuddmulighet, men ballen trillet utenfor lengste stolpe.
Etter 67 minutter fikk røslige Sverre Gjuvsland gult kort etter å ha kroppstaklet en noe mindre Skjold-spiller. – Eg var jo så vidt næran! Kong Sverre til dommer, etter å ha kroppstaklet en Skjoldspiller.
Christophe ble satt tidlig i gang etter 69 minutter, han passerte to mann, sendte av gårde en markkryper, men keeper var nede og reddet.
Et forferdelig utspill fra Skjolds keeper Lars Staveland Nygård havnet i beina til Anders Idsø etter 73 minutter, innlegget fra venstre fant ingen, men spratt ned like foran høyre stolpe.
Skjold fikk et lett mål etter 75 minutter. Det hele kom ut av intet. Ørjan Birkeland fikk ballen i boksen, vendte om og skjøt nede i venstre hjørne. Surt for dette var Skjolds eneste sjanse til da i andre omgang.
En heftig trippelsjanse fra Vaulen etter 76 minutter hvor tilslutt Thomas Idsø skjøt i stolpen summerte egentlig dagen; stang ut!
Ti minutter før slutt lyktes det nesten til fulle for Dagsland. Han startet på 25 meter stormet forbi to midtbanespillere og inn i vepsebolet foran mål, hvor han løp igjennom tre nye gultrøyer. Halve befolkningen på Tysvær lå strødd bak han, men gjett hvor skuddet gikk? Utenfor.
Vaulen måtte nå satse fremover og backen Ronny "Rambo" Hauge gikk ut, Christian Lyse kom inn som spiss i det Vaulen gikk om til 3-4-3.
På slutten ble det Hawaii og stor strekk i laget.
Anders Idsø og Kjetil Velde kom så i en liten clinch etter en tumult og dommer Andres Krogedal ga gult kort til dem begge.
Magne Christiansen skjøt så et skudd i hånden på en Skjold-spiller inne i feltet, men dommeren vinket spillet videre.
Etter 87 minutter fikk ballen trille på langs av Vaulens mål, men Sverre fikk noe ukontrollert klarert ballen over mål til corner. På corneret handset Robert Hovland og dommeren blåste tilslutt for straffespark. Ørjan Birkeland sendte ballen nede i venstre hjørne til 3-1.
Like etter kunne det ha blitt fire da Birkeland frispilte en helt umarkert Audun Egenberg, men Skjolds gode midtbanespiller skjøt i stolpen og ut.
Fire minutter ble lagt til og Vaulen produserte et par ufarlige cornere. To minutter på overtid kom Stian Refvik inn for Magne Christiansen som fikk en smell i leggen etter en kollisjon med keeper.
Tre minutter på overtid fikk Tom Stian Sunde ballen inn fra høyre, men utsideskuddet strøk høyre stolpe.
Sverre gikk frem helt på slutten og vant flere dueller på hodet i boksen, ballen havnet tilslutt hos Anders Dale, men skuddet strøk utsiden av krysset!
Dermed endte det med 3-1 tap, nye muligheter kommer neste uke borte mot Avaldsnes.