67. min
Mirza Krljez (straffe)
71. min
Morten Eriksen
22. april - Hinna stadion - Tilskuere: 70 - Serie - Dommer: Magnus Torland (Nærbø)
15. Eric Ordaz
Vaulen var noe svekket før denne kampen med Thomas Idsø (strekk), Anders Idsø (blindtarm) og Øystein Winsnes (jobb) ute. I tillegg var Jarle Eike febersyk, men startet.
Vardeneset tok tidlig ledelsen ved Glenn Undheim, som enkelt fikk styre inn et innlegg fra venstre etter markeringssvikt på første stolpe.
Dette var en sjokkstart for Vaulen og Vardeneset var virkelig i hundre fra start. Vaulen hadde få muligheter i denne perioden, men Eirik Ekholdts heading fra 12 meters hold ble reddet uten for store problemer.
Vaulen svarte etter 11 minutter da ballen ble spilt inn fra venstre mot target man Eirik Ekholdt som la igjen til Stein-Ivar Andersen som kom i fart, Steini passerte elegant en mann før han lurt lobbet over keeper fra 16 meter.
Dette var en vitamininnsprøytning for Vaulen som tok mer og mer over. Nærmest var Jarle Eike som prøvde seg med et flatt skudd fra 20 meter, men Ørjan Olsen i VBK-buret reddet. Jarle Eike var også servitør til Eddi, men skuddet fra spissen gikk utenfor.
Etter 19 minutter vant kjappe Christophe Dagsland en løpsduell med Vardenesets siste forsvarer, keeper fikk halvklarert men rett i beina til Eirik Ekholdt som enkelt kunne sette ballen inn i det åpne målet.
Det var mange harde dueller i denne kampen, som det skal være når to lokale rivaler møtes. Dommeren ga tilsnakk til flere av spillerne, før han etter 22 minutter måtte opp med det gule kortet til Eivind Staurland som var litt for tøff i sitt spill.
Vaulen hadde nå overtatt kampen med sitt presisjonsspill, men Vardeneset var alltid farlige med sin fart på topp.
Stein-Ivar Andersen som i denne kampen var flyttet opp på vingen igjen, var markant i denne kampen. Det var utrolig at det ikke ble mål på en av hans mange gode cornere.
HVOR ER BALLEN?: Det var ofte totalt kaos i boksen etter Stein-Ivar Andersens mange gode cornere.
Etter 36 minutter burde Glenn Undheim ha utlignet for Vardeneset, men serven fra høyre ble stusset til side for lengste stolpe.
Rett før pause ble et Andersen corner nok en gang nesten konvertert til mål, Sverre Gjuvsland headet ballen inn mot Alexander Landsnes som fra kort hold stusset ballen over.
Beachboys startet andre omgang friskt og freidig. Jarle var nær etter 48 minutter med nok et knallskudd, men denne gang ga keeperen til corner. Eirik Ekholdt var også nær da han mottok en cross fra Dagsland i boksen, han vendte flott om men skuddet gikk utenfor.
Vaulen gikk opp til 3-1 etter 57 minutter på kampens flotteste mål. Arne Dalehaug mottok ballen på utsiden av 16 meteren, vendte av en spiller før han følsomt vridde ballen oppe i det ene hjørnet bak en utspilt VBK-keeper. "Pizzaen er klar", hørte vi det ble sagt blant publikum...
Nå var Vaulen virkelig i støtet og etter timen avanserte råsterke Dagsland nok en gang nedover høyresiden slik at Vardeneset-spillerne lå strødd som fluer, et flatt innlegg fant Eirik Ekholdt som dempet før han plasserte ballen kaldt nede ved første stolpe.
Etter 66 minutter var Bjarne Hov ute i feltet og prøvde å sparke ned en VBK-spiller, han bommet men dommeren avventet situasjonen og blåste for straffe da Vardeneset ikke tok vare på situasjonen. Mirza Krljez plasserte straffen lavt nede i hjørnet.
Etter 69 minutter maget Kim Henriksen ballen med seg innover på motstanderens banehalvdel før han serverte en av sine kirurgiske pasninger på tvers over til Arne Dalehaug, som i fart headet like utenfor den lengste stolpen.
Men Vardeneset hadde fått troen på poeng etter reduseringen og etter 71 minutter fikk Morten Eriksen vel mye rom foran mål, han dundret derfor ballen flott inn i det høyre hjørnet fra 20 meters hold. Vaulen var nå i knestående og Glenn Undheim fikk en kanonsjanse få strakser senere, men heldigvis for Vaulen bommet han fra bra posisjon.
I slutten trykket Vardeneset enormt på et presset og nervøst Vaulen-lag, men de klarte ikke å score slik at Vaulen vant 4-3.
REAKSJONER
Vardenesets trenerduo, Tjelta og Vestbø, mente de hadde fortjent bedre mot Vaulen. "Vi fortjente ett poeng i dag. Men er likevel fornøyd med innsatsen og gløden, selv om det ikke hjalp i dag," fortalte de til Vaulen Beachboys.
Vaulens kaptein Jarle Eike var svært fornøyd med seieren. "Det ble nervepirrende på slutten, så vi får være fornøyd med tre viktige poeng etter varierende prestasjoner," sa Jarle.
ONE MOMENT OF MAGIC PIZZA
Thomas overrekker pizzadiplom
STAKK AV MED PIZZAEN: Den første pizzaen fra Hinna Bistro gikk til Arne Dalehaug. Torsdagens pizzapanel var Christian Lie, Anders og Thomas Idsø som begrunnet avgjørelsen med det flotte målet samt de frekke fintene på slutten.

MATERIAL MEN: Ravndal-brødrene og Frode Lima har "orden i sysakene".