Ole Wick Henriksen scoret fire
(22.03.18) Vaulen fikk vel mer spørsmål enn svar fra 5-4 tapet mot Hana.
Ole Wick Henriksen hindret en fadese med fire mål hvorav tre var i verdensklasse.
1-1 var fra egen banehalvdel, 2-2 en kanon i krysset på frispark, 5-3 på straffe og 5-4 en følsom lobb i lengste kryss.
HANA
5–4
Morgan Gramstad
15 min

34 min Ole Wick Henriksen
Ingvar Ims (straffe)
35 min

49 min Ole Wick Henriksen
Mads Gramstad
52 min
57 min
Inge Løge (straffe)
65 min

66 min Ole Wick Henriksen (straffe)

90 min Ole Wick Henriksen

0. Thomas Surdal Arnesen –> 67 minutter

Sander Oaland med sesongdebut, mens Thomas Surdal Arnesen fra juniorlaget fikk sin første sjanse på A-laget. Det betyr at man i vinter har benyttet seg av 28 ulike spillere.
Etter en høstsesong hvor man slet med både få spillere og få poeng er det betryggende å vite at man nå har solid ryggdekning med så mange spillere. For antallet forfall er enda høyt. Mot Hana manglet man Daniel Lie (rygg), Kristian Gaard (lår) og Ceu Lian Khar, alle med småskader man ikke ville risikere å forverre.
Trioen Chris Andre Mannes (kne), Sisco Mick og Erlend Høllen Sjøen er ennå ute.
Det er snart påske og noen forfall var det også med reiser, jobb og verneplikt.
Anders Mæhle (opptatt med vernepliktlige sysler de to neste ukene), Paul O'Neill (jobb og ferie til over påske), Even Sandøy Nærum (opptatt med jobb hele uken) og Jørgen Helland (jobber offshore til over påske) stod over.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Sivert Erland, Daniel Vatland, Fredrik Stray Tjaum, John Herman Ås – Idar Røed Randeberg, Morten Nygård – Ole Wick Henriksen, Zander Polderman, Vegard Natland – Audrius Mirauskas.
Vaulen starter greit og har noen fine kombinasjoner uten å komme til de helt klare sjansene.
Så tar Hana ledelsen etter kvarteret. Vår keeper Eric Ordaz hadde rettet opp i et svakt utspill med en god dobbelredning, men to påfølgende cornere fulgte og på det andre forsøket heades ballen inn fra kort hold ved tidligere vaulen-spiller Morgan Gramstad.
Vaulen ble litt duknakket av målet og slet med å komme seg opp i banen.
Hana på sin side hadde noen fete sjanser, først på et flatt legg foran mål og så et skudd over fra 12 meter.
Så etter 33 minutter hadde Hana et frispark fra 25 meter som gikk stolpe ut!
At Vaulen kom tilbake her var grunnet en mann; Ole Wick Henriksen.
1-1 kom etter 34 minutter da han tenkte kjapt og skjøt over keeper fra egen banehalvdel. Det er ikke tilfeldig, han gjorde det samme forrige sesong. Han er kanskje ikke så bevegelig lenger, men for en fot i verdensklasse!

Vaulen kom raskt ned på jorden da Sivert Erland lagde et litt unødvendig straffespark som ble konvertert til 2-1 ved Ingvar Ims.
Opp mot overtiden hadde Vaulen et par frispark muligheter. Nærmest kom man da Wick Henriksens forsøk traff muren, men trillet videre til Idar Røed Randeberg. Fra åtte meter kom han raskt under press og han fikk ikke tid til å plassere ballen.

I pausen kom Endre Lien, Sander Oaland og Oskar Moe inn for Ordaz, Polderman og Vatland. Samtidig gikk Idar Røed Randeberg ned som stopper.
Igjen startet Vaulen omgangen bra.
På et frispark fra det venstre hjørnet av boksen klemte Ole Wick Henriksen avgårde en kanonkule i nærmeste kryss. Det skal vel egentlig være umulig å skyte over muren og i korthjørnet fra det holdet?

Dette var en kamp hvor mål fulgte mål for Vaulen kom igjen ned på jorda da dem kontret og slo en presis gjennombruddspasning til 3-2 ved Mads Gramstad etter 52 minutter.
Vegard Natland hadde så et fint veggspill med Oskar Moe, men ble dømt i offside.
Vaulen fikk aldri has på Hanas lynraske angrepsspiller på venstre og det stod 4-2 etter 57 minutter. Oppskriften var den samme med innlegg fra venstre og tappet inn fra kort hold ved Mads Gramstad.
Vaulen med mye ballwatching som ga tellefeil.
Så et flott innlegg av Ole Wick Henriksen i boks, men ballen spratt bort fra Audrius Mirauskas som ville hatt klart hold.
Vaulen lagde så en ny straffe etter 64 minutter og dermed 5-2 signert Inge Løge! Da så det ut til at Hanas trener Arnt Ove Ivesdal skulle ta en solid skalp før seriestart.
Vaulen fikk et særdeles billig straffe i retur fra dommeren da Vegard Natland løp innom en motspiller etter å ha mistet ballen.
Helt greit for oss og Ole Wick Henriksen scoret sitt tredje for kvelden.

Som om det ikke var nok å skrive hjem om nå så kom et trippelbytte like etter. Gabriel Økland Retallack, Suli El Amrani og Thomas Surdal Arnesen kom inn for Sivert Erland, Audrius Mirauskas og Vegard Natland.
Vaulen lagde så frispark på hjørnet av boksen etter 69 minutter og Hana kom nær da de fluktet forsøket i stolen og ut.
Debutanten Thomas Surdal Arnesen var en artig lettbeint spiller som ikke var uredd til å prøve noen heftige dribleraid. På det ene forsøket kom han helt frem til 16 meter før skuddet ble blokkert.

DEBUTANT: Thomas Surdal Arnesen er lillebroren til Alexander Surdal Nilsen.

Nytt forsøk fra Hanas venstrekant etter 80 minutter. Vi slet virkelig med å holde styr på han. Denne gangen spratt avslutningen like utenfor.
Opp mot fulltid nå og Ole Wick Henriksen satte inn sitt fjerde for dagen! Vaulen kom ned på høyresiden ved Gabriel Økland Retallack som la tilbake. Ole Wick Henriksen overtok showet på 16 meter med en finte før han avsluttet følsomt over keeper og ned i topphjørnet!

På overtid leverte Endre Lien en fantomredning slik at det ender med 5-4 tap. Ikke lett å gjøre seg klok på Vaulen som varierer fra fælt til fantastisk. Hadde det ikke vært for en effektiv Ole Wick Henriksen hadde Vaulen tapt solid her.