Blindgatefotball
(22.03.07) Vaulen tapte 0-2 mot Vidar i en kamp de oransje var det førende laget mellom 16 meterne.
A-laget har ennå til gode å score på nye Vaulenbanen.
Det var dog en del positivt å spore i det spillemessige. Ballen gikk bedre nå, enn mot Staal sist. Det hjelper alikevel lite når man ikke kommer på noe kreativt fremover, og har en tendens til sovne bakover.
FLOTT DRIV PÅ HØYRE: Høyrekant Alexander Surdal Nilsen på 16 år var kanskje Vaulens beste.
0-2
VIDAR
37 min
Daniel Vatland
40 min
22. mars - Vaulenbanen - Tilskuere: 50 - Treningskamp - Dommer: M Stople (Buøy)
15. Ronny Hauge
Eivind Staurland har slitt med sykdom den siste tiden og stod over. Espen Klette sliter med et vondt kne. David Møller stod over med strekk. Tom Stian Sunde var på jobb, men la lunsjpausen til tribuneplass. Trond Kindervåg kunne ikke komme. Ørjan Birkeland var tilbake fra en kneskade og startet på benken. Magne Christiansen var heller ikke med og kom i finklærne fra jobb til andre omgang.
Vaulen (skjev 4-5-1): Tom Arne Bø Pedersen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Tore Søraas, Marius Fossmark - Alexander Surdal Nilsen, Thomas Idsø, Jean André Gjelsten, Anders Idsø, Morten Vadla - Stian Husvæg.
Teorien om at flere vil se Vaulens A-lag på Vaulenbanen har slått til. Godt med folk også i dag, i tillegg var det drøssevis med unger som ventet at kampen skulle ta slutt...
Vaulen startet i en skjev 4-5-1 hvor Morten Vadla på venstre trakk opp for å hjelpe Stian Husvæg.
Vaulen så ut til å trives bedre enn mot Staal sist og trillet ballen i flere trekk noe som ga selvtillit i laget.
Laget slet med å bryte igjennom det gode stopperparet til Vidar; Frode Hansen og Sverre Gjuvsland. Det meste ble skapt gjennom dødballer.
Stian Husvæg fosset ned høyre etter 13 minutter og fikk corner. Anders Idsø slo inn fra høyre og Marius Fossmark steg til værs, dessverre gikk headingen til venstre for mål.
Morten Vadla og Stian Husvæg byttet nå posisjon, slik at fiskeren fra Sjernarøy var på topp.
Vidar var mer direkte i sin stil og slo langt opp fra forsvaret, men skapte ingenting i starten.
Anders Idsø ble felt etter 32 minutter litt til venstre for mål på 25 meters hold. Thomas Idsø slo inn, men headingen til Tore Søraas var ikke av det farlige slaget og dabbet inn til Vidars gode, nye keeper.
Vidars uromoment på høyre, Theo, lurte seg inn bak forsvaret til Vaulen. Men i skuddøyeblikket ble han ørlite forstyrret av Marius Fossmark, dermed trillet skuddet langt utenfor.
Etter 37 minutter tok Vidar ufortjent ledelsen på sitt første skudd på mål. Målet var av den enkle sorten. Et upresset legg fra høyre ble enkelt ekspedert inn av Vidars nummer 10, Daniel Vatland, fra knappe 10 meter. Søvning av de der bak.
For å gjøre det hele totalt doblet Lassaklubben like etter. Et i utgangspunktet mislykket frispark fra høyre fikk gli tverrs igjennom til en umarkert Daniel Vatland som smadret inn 0-2!
Jean spilte elegant Husi fri på venstre mellom back og stopper etter 43 minutter. Innlegget ble blokkert, men havnet i beina på Morten Vadla som fra 10 meter fikk skutt. Ballen hadde retning mot høyre stolperot, men keeper var nede og fistet til corner.
Vaulen foretok tre bytter i pausen. I mål kom Eric Ordaz inn for Tommen. På venstreback kom Stian Lima inn for Marius Fossmark som slet med beina. På topp kom Christian Lyse inn for Stian Husvæg. Samtidig la man om til 4-4-2 med Jean på venstre midtbane.
En morsom episode etter 47 minutter da Christian "Biff" Lyse prøvde seg på Sverre Gjuvsland, men ble kastet vegg i mellom av oksen fra Suldal. Har biffskolelærer Lyse tatt påskeferie allerede..?
Feilpasningene florerte i starten av andre omgang. Så etter 49 minutter fikk Morten Vadla gult kort for å være for røff med Frode Eike Hansen.
Etter 56 minutter ble Morten Vadla tatt nede på høyresiden. Anders Idsø slo knallhardt lavt inn foran mål. Det hele kom overraskende på de fleste og ballen smalt i lengste stolpe og ut! Ballen kom ut til Jean, men han fant ingen hull å skyte ballen gjennom.
Knappe timen nå og Vidars Theo slo inn fra høyre, igjen var det svak markering bakover og 10'en kom igjen til en stor sjanse, denne gang fikk Vaulen avverget til corner.
Jean ble felt på 25 meter og Vaulen kastet frem de hodesterke stopperne. Thomas Idsø servet til Robert Hovland til høyre som headet inn mot Tore Søraas foran mål. Siktet til Søraas var ikke stilt inn i kveld og han maktet ikke å tre volleyskuddet gjennom.
Ørjan Birkeland gjorde comeback fra skade etter 66 minutter da han erstattet Morten Vadla.
Vaulen trillet opp etter 70 minutter fra Thomas til Anders ut til Alexander Surdal Nilsen på høyre. Ungfolen klemte til og alle så ballen inne ved lengste, men der dukket Frode Hansen opp og reddet på streken!
Vaulen la så om til 4-3-3 med Jean som anker og Alex opp som høyre spiss.
Dette ga Vidar store muligheter på kontra og etter 76 minutter løftet Theo fra 16 meter, ballen snek seg like over tverrlegger.
Tore Tjentland kom inn på høyreback for Stein-Ivar Andersen etter 79 minutter.
Vidar snudde spillet over til høyre etter 83 minutter, men spiller nummer 8 som plutselig var helt fri skjøt svakt utenfor.
Så endelig satte Vaulen inn en etterlengtet sluttspurt. Anders Idsø tråklet seg frem på venstre la flatt inn i boksen til Ørjan Birkeland som viste hvordan en kald spiss gjør det med å plassere ballen nede med stolpene. Dette var ikke dagen, for keeper kom ned i sitt venstre hjørne og slo ballen ut til hjørne.
Corneret fra Anders Idsø fant Tore Søraas på hodet, men Tore var ikke på sporet i dag og ballen gikk tilside for kassen.
Den "overtrente" Jean ga seg etter 85 minutter, inn kom venstreback Stian Refvik slik at Stian Lima gikk opp i ankerposisjonen.
En offensiv Stian Refvik presenterte seg etter 87 minutter da han la en nydelig ball over fra venstre. Anders Idsø stusset ballen videre til andre stolpe hvor Alexander Surdal Nilsen kom stormende, men det akrobatiske utsidesparket i luften ble reddet uten de største problemer. Like etter ble et frispark slått frem mot Tore Søraas, som (gjett hva) headet utenfor.
Tiden var i ferd med å renne ut da Ørjan Birkeland vant ballen fra Vidars sistemann, men ballen fikk litt for mye fart etter duellen og keeper vant såvidt spurten mot Ørjan.
Det hele endte 0-2 til Vidar. Heldigvis er det ikke lang tid å sture for Vaulen som allerede i morgen, fredag, spiller borte mot Skjold på Grinde kunstgress klokken 19.00.