OK, forholdende tatt i betraktning
(22.02.22) Vi har vel aldri hørt så mye hosting og harking fra et Vaulen-lag som slet med etterdønningene av et koronautbrudd.
I lys av dette var 2-1 tapet mot MIL ikke så verst. Vaulen virker mer offensive i stilen denne sesongen, men har slitt mer defensivt. I dag testet man både Bergum og Syvertsen som stoppere.

MIDTBYGDEN
21
Jarand Veland
2 min

9 min Anders Emilsen Schreuder (str)
Samuel Spørkel
55 min
22. februar – Tau stadion Tilsk: 40 – Trening – Dommer: Morten Stople (Buøy)

–> 68 minutter

Henning Rimereit håpes tilbake fra kneskade i mars. Casper Tjøstheim sliter ennå med beina. Haug Laursen, Nygård, Strunck Gundersen, Heggheim, Hebnes og Brokka blant dem som stod over i dag. Opp fra B-laget hentet man Audrius Mirauskas og John Petter Gilje.
Vaulen (4–3–3): Oskar Wardzala – Eirik Reiestad, Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Jonas Syvertsen – Harun Bashir Ali, Martin Wathne, Vegard Natland – Anders Emilsen Schreuder, Amar Kotlica, Vetle Andre Birkedal.
Vaulen la om til den vante 4-3-3 igjen her etter å ha prøvd 3-4-3 tidligere i vinter.
Før kampen ble det klart at to av prøvespillerne hadde signert, mens et par til ventes å signere på torsdag. Dermed var det lov å nevne navna på Vetle Andre Birkedal og Sondre Isene.
Ellers hadde man tatt opp to spillere fra B-laget i John Petter Gilje og Audrius Mirauskas.
Midtbygden ble ledet av Knut Hoås Foldøy som vi husker igjen fra 2011-sesongen i Vaulen. Stopper Vegard Aas spilte også for klubben både i 2008 og 2011.
Vegard Natland var ny kaptein for Vaulen.
Vaulen startet dypt ved å trille i de bakre ledd, men slet med å finne midtbanen da MIL overbefolket den med fem mot tre mann. Allerede etter 81 sekunder ble man straffet da et oppspill fra stopper til den markerte defensive midtbanespilleren ble brutt på 25 meter. MIL vant neste duell og slo i rommet bak til Jarand Veland som fikk en enkel jobb alene mot keeper.
Vaulen fikk straffespark etter åtte minutter. Et corner fra venstre ved Anders Emilsen Schreuder fant Aleksander Idland. Hans heading gikk ned i armen på en MIL-forsvarer. Dommer Morten Stople dømte hands til protester fra hjemmelaget.
Anders Emilsen Schreuder la ballen på krittmerket, sendte keeper motsatt vei og plasserte ballen trygt nede til høyre. 1-1 etter 9 minutter!
MIL hadde en gylden mulighet etter 16 minutter da dem snappet til seg ballen fra vår sisteforsvarer, heldigvis gikk skuddet over fra 16 meter.
Vaulen kom mer til sin rett offensivt utover i omgangen. Først et innlegg fra høyre ved Eirik Reiestad som Amar Kotlica fikk litt bak seg. Deretter et legg fra venstre ved Amar Kotlica som Vetle Andre Birkedal ikke fikk ladet kanonen på.
Kampen var relativt åpen og jevn, men MIL hadde skapt mest.
Etter en transportetappe var MIL frempå igjen etter 41 minutter da en heading gikk like utenfor.
Minuttet ble lagt til før lagene gikk i garderoben. Flere av Vaulens spillere viste tydelig at dem slet med pusten her etter sykdom og tynt treningsgrunnlag.
I pausen gjorde man seks bytter da Isene, Beto Aartun, Mirauskas, Gilje, Malcolm og Kvame kom inn for Idland, Ali, Wathne, Schreuder, Kotlica og prøvespilleren i mål.
Den offensive rytmen forsvant noe i andre omgang. Her var det mange som ikke hadde spilt sammen før og som ikke helt visste om man skulle møte eller gå slik at det ble veldig hakkete.
Jonas Syvertsen og Vegard Natland kolliderte hode mot hode etter 51 minutter. Begge kom seg på beina igjen, men det gikk nok verst utover Vegard Natland.
MIL hadde to brukbare sjanser. Først reddet Malcolm lett, før et skudd strøk utenfor. Det var derfor ikke uventet at MIL tok ledelsen på nytt etter 55 minutter.
Et offensivt kast fra høyre ble sendt inn i boks. MIL-spilleren fikk dratt seg mot linja og la 45 mot andre stolpe hvor Samuel Spørkel kunne smekke inn uforstyrret.
Vegard Natland ble byttet av for Lars Berge etter 56 minutter, han hadde jo fått en smell i hodet og det virket også for oss som om han slet litt med venstrebeinet.
Etter 59 minutter fikk Vaulen blokkert et skudd til corner. To kjappe cornere fulgte og på den andre kriget MIL ballen i mål, men dommeren blåste frispark utover for angrep på keeper.
Motsatt hadde Vetle Andre Birkedal en brukbar mulighet, men skuddet gikk over etter timen.
MIL hadde nå det meste av spillet og var nær 3-1 da dem headet i tverrligger etter legg fra venstre.
Hjemmelaget hadde en røff spillestil med mange tjuvtriks og etterslenger. Etter 63 minutter dro dommeren opp det gule kortet etter mye klaging fra de oransje.
Et bra angrep av Vaulen etter 67 minutter, men JP Beto Aartun satte skuddet over.
Like etter kom Daniel Nicol inn for Birkedal.
En smart blindpasning inn i rommet bak stopperne åpnet opp Vaulenlaget, men keeper reddet med en beinparade.
Nytt gult kort til MIL etter 69 minutter da Beto Aartun ble felt på 17 meter etter en kjapp og presis overgang. Det påfølgende frisparket fra Jonas Syvertsen gikk i muren og ut.
Det siste drøye kvarteret kom Vaulen lengre opp i banen. John Petter Gilje hadde et corner etter 74 minutter som keeper fanget foran Syvertsen og Nicol som lå og ventet.
Daniel Nicol var så meget misfornøyd med en offsideavblåsning etter 81 minutter.
Motsatt fikk MIL en heading blokkert.
Etter 86 minutter fikk man løftet inn i boks, men ballen gled av hodet til Lars Berge.
Sondre Isene hadde også et par forsøk. Først et skudd som ble blokkert, deretter et innlegg som ble til en skummel avslutning da ballen dalte ned like bak krysset.
MIL kunne ha punktert kampen da vår keeper ruset ut. Han reddet med en beinparade, men ballen traff en motspiller tilfeldig og trillet forbi målet.
MIL pushet også på med et par cornere etter 88 minutter.
Vertene fikk nok et gult kort etter 90 minutter etter angrep på keeper.
Tre minutter med tilleggstid ble lagt til, men Vaulen maktet ikke å skape allverdens.