Deilig snuoperasjon ga vinterens første seier
(22.02.19) Ikke noe å si på at Vaulen lå 0-2 under til pause tross straffebom av Idar Røed Randeberg.
I andre omgang tetter man igjen bak og gjør det enkelt.
Thomas Surdal Arnesen åpnet ballet, selv om det nok var et selvmål. Så et voldsomt raid fra Idar Røed Randeberg til 2-2. Før Fredrik Stray Tjaum ordner en deilig 3-2 seier med en følsom lobb langt inn i overtiden!
3–2
FK VIDAR 2

10 min
Vidar

29 min Vidar
Selvmål (Surdal Arnesen)
50 min
Idar Røed Randeberg
69 min
Fredrik Stray Tjaum (Netland)
93 min

32. Erlend Høllen Sjøen <– 46 minutter

19. Sisco Mick <– 46 minutter (–> 81 min)

0. Daniel Netland –> 46 minutter

Gabriel Økland Retallack, Daniel Netland, John Herman Ås og Audrius Mirauskas var tilbake etter forfall sist.
Denne gangen var det forfall fra Jørgen Helland (jobb), Even Sandøy Nærum (reise), Bendik Aarstad og Sander Oaland. Daniel Stensland spilte torsdagens B-kamp, mens Sebastian Mollan hadde jobbet hele uka.

Vaulen (4–3–3), 1. omgang: Endre Lien – Gabriel Økland Retallack, Ørjan Bergum, Idar Røed Randeberg, John Herman Ås – Fredrik Bokn Hansen, Morten Nygård, Erlend Høllen Sjøen – Sisco Mick, Audrius Mirauskas, Vegard Natland.

Vaulen (4–3–3), 2. omgang: Trym Landråk Gjerstad – Daniel Netland, Casper Tjøstheim, Idar Røed Randeberg, Ivar Evensen – Eirik Reiestad, John Petter Gilje, Vegard Natland Fredrik Stray Tjaum, Felix Alinyoh, Thomas Surdal Arnesen.
De to tidligere vaulentalentene Viktor Gabrielsen og Chris André Mannes startet for Gaute Johannessens Vidar 2.
Vaulen i sin nye 4-3-3-formasjon ble ledet ut av Ørjan Bergum som bar kapteinsbåndet for anledningen.
Vaulen nær pangstart da Audrius Mirauskas flott stusset ballen til Vegard Natland etter to minutter, men skuddet fra venstresiden av boksen traff keeperen.
Vidar tok mer over og kom til en del cornere i starten. Etter fem minutter var Vaulen nær å forære Vidar en goal da de slo et defensivt frispark rett til en rød, heldigvis vartet Endre Lien opp med en flott enhåndsredning.
Sisco Mick fikk til mest for Vaulen i første omgang, han var meget aktiv på høyrekanten mot klubben han var innom en kort tid. Som etter ni minutter da han skar innover langs kortlinja, før Vidar slo innlegget til corner.
Vaulen slet dog med en del ballmiss over hele fjøla og måtte betale etter 10 minutter. Vidar skal ha for at det var en flott opprulling med spill ut på høyrekant før legg inn i boksen. 0-1 og ikke helt ufortjent heller.
Vaulen kom seg litt etter hvert og Fredrik Bokn Hansen hadde blant annet et skudd fra returrommet på restene av en corner etter 20 minutter.
Audrius Mirauskas hadde en dominerende fysikk mot Vidars juniorbaserte lag. Etter 28 minutter kom han til skudd i boksen, men forsøket ble blokkert til corner.
Den påfølgende corneren ble kontret inn av Vidar slik at det stod 0-2 etter 29 minutter.
Nå så det mørkt ut for Vaulen og det kunne fort ha blitt verre etter 35 minutter, men Idar Røed Randeberg ryddet opp da en horribel tverrsoverpasning ga bortelaget en gylden mulighet.
Ball inn i boksen etter 37 minutter og det var vel Natland og Mirauskas som fightet om ballen før Erlend Høllen Sjøen fikk testet keeper med et brukbart skudd som ikke utfordret keeper nevneverdig.
John Herman Ås med en viktig blokkering etter 40 minutter, på corneret som fulgte fikk Vidar komme for lett til, men skuddet på den løse ballen i femmeteren gikk tilside!
Like før hvilen gikk Sisco Mick ned i boksen. Straffespark!
Idar Røed Randeberg steppet opp fra 11 meter, men forsøket strøk krysstanga og gikk over!
Dermed under 0-2 til pause. Vidar hadde rett og slett vært et bedre lag enn Vaulen. Det skal sies at dem også virket å være hvassere enn våre tidligere motstandere Austrått (2-2) og Sunde (1-2).

Kun fem minutters lang pause.
Vaulen gjorde ni bytter i pausen, da kun Idar Røed Randeberg og Vegard Natland fortsatte fra første omgang.
Thomas Surdal Arnesen viste kvalitet etter 50 minutter da han rykket fri og la inn, ballen traff en rød på innlegget og spratt på merkelig vis inn i korthjørnet. De kyniske ville nok talt den som selvmål.
Vaulen virket å henge bedre sammen defensivt og slo ikke like mye ambisiøse baller på tverrs i eget forsvar. Den mer kyniske stilen bar frukter i en del gode kontringer. Som etter 54 minutter da Fredrik Stray Tjaum gjorde et bra forarbeide, men Vegard Natland satte den store sjansen utenfor.
Like etter tredde Ivar Evensen gjennom Felix Alinyoh med en flott ball, men spissen gikk seg fast mellom to røde.
Fredrik Stray Tjaum fikk gult kort etter 62 minutter da armbruket ble litt for tydelig for dommeren.
Vidar førte kampen, men Vaulen var kompakte. Det eneste Lassa-klubben kom til av sjanser var skudd fra distanse som etter 65 minutter, men Trym Landråk Gjerstad holdt ballen trygt.
Så en tidlig kandidat til årets mål. Vegard Natland slo på tverrs til stopper Idar Røed Randeberg på 70 meter fra mål. Idar kom opp fra dypet i lange klyv og Vidar-spillerne visste ikke hvem som skulle gå i. Det var den varme kniven i smøret! Keeper ble fintet av før skuddet gikk inn til 2-2!
Fredrik Stray Tjaum prøvde et skudd som gikk inn til keeper etter 75 minutter, her var Eirik Reiestad på et flott løp inn i boksen.
Vidar 2s andre skudd fra distanse i andre omgang kom etter 80 minutter da et forsøk strøk 30 cm over høyre kryss.
Sisco Mick kom inn igjen da Vegard Natland gikk av. Micky tok plass på kanten slik at Thomas Surdal Arnesen fikk prøve seg som indreløper.
Vaulen kom nær igjen etter 85 minutter da Idar Røed Randebergs heading etter frispark ble reddet av keeper. En flaggende linjemann vinket derimot av for offside.
Nære på igjen etter 90 minutter da John Petter Giljes skudd mistet fart i en rød og spratt inn til keeper.
Så tre minutter på overtid kom vinnermålet. Daniel Netland slo en følsom chip inn fra høyre, ballen havnet foran Fredrik Stray Tjaum som på delikat vis lobbet over keeper og inn nede ved stolperota.
Fredrik Stray Tjaum kunne strekke begge armene i været og juble for 3-2 seier for Vaulen.