Vant lokalderbyet
(22.02.18) Vaulen slo hundreåringen Jarl 4-0 og viste på ny gode tendenser når det kommer til spilleoppbyggingen. I lengre perioder bet man seg fast inne på Jarls halvdel.
Man må trekke frem 16 år gamle Morten Nygård som er sikkerheten selv på defensiv midtbane. Han er rolig med ball og slår knapt en feilpasning på 90 minutter.

FORTID I JARL: Femtenåringen Oskar Moe.
SK JARL
0–4

6 min
Oskar Moe (Wick Henriksen)

66 min Daniel Lie (Tjaum)

80 min Ole Wick Henriksen

88 min Ole Wick Henriksen

26. Suli El Amrani –> 59 minutter

Keeper Eric Ordaz var på reise og blir heller ikke med mot Vardeneset. Even Sandøy Nærum og Audrius Mirauskas var også på reisefot, mens Jørgen Helland jobber offshore et par uker til. Gabriel Retallack skulle på skoleball.
Torsdag måtte også Paul O'Neill melde forfall grunnet sykdom. Chris André Mannes var ute med influensa, Sivert Erland var også syk, mens Endre Lien ble frisk i tide.
Erlend Høllen Sjøen måtte kaste inn håndkledet onsdag kveld grunnet en lårskade som har voldet han problemer i hele vinter. Sisco Mick og Sander Oaland var fortsatt skadd.
Juniorkeeper Trym Landråk Gjerstad hadde blitt tatt opp i troppen.
Når det kommer til Chris Dodds som har vært på prøvespill i vinter så vil han fortsette å trene med A-laget, men han vil fremover heller spille kamper for B-laget.

Daniel Vatland har ikke trent tidligere i uken og ble dermed ikke med her.
Kristian Gaard var opptatt med barnepass og forble programhelt.
Trener Jarle Eike hadde fotballsko i bilen.
Vaulen (4–2–3–1): Trym Landråk Gjerstad – Vegard Natland, Fredrik Stray Tjaum, Idar Røed Randeberg, John Herman Ås – Morten Nygård, Zander Polderman – Oskar Sørebø Moe, Ceu Lian Khar, Ole Wick Henriksen – Daniel Lie.
Vaulen på ny ut i 4-2-3-1-formasjon. Dagens kaptein var 17 år gamle Idar Røed Randeberg, som dermed var vår yngste kaptein siden Espen Klette (16) i 2006.
Grunnet masseforfall hadde trener Jarle Eike sko med i bilen.
Varsko her fra start da Ole Wick Henriksen meislet avgårde en suser på restene av eget innlegg, keeper slo ballen opp i luften og fanget nedfallsfrukten oppe ved krysset.
Fire minutter nå og Oskar Moe skar inn før han avsluttet fra skrå vinkel. Keeper måtte legge seg og ga retur til Daniel Lie som var nær ved å omsette.
Det var derfor ikke overraskende at man tok ledelsen etter seks minutter. Ole Wick Henriksen slo inn fra venstre til Oskar Moe som fra åtte meter satte ballen i mål på en berøring. Flott diagonalløp av Moe som er toppscorer i en alder av 15 år!
Vaulen har en offensiv tankegang med backer som dobler og spillende stoppere, det kan koste mot bedre lag. Etter 11 minutter var Fredrik Stray Tjaum litt for vågal og et balltap som siste mann ga Jarl en svær sjanse. Bruntrøyene løftet over en utrusende keeper, men stopper Idar Røed Randeberg rakk tilbake og reddet på strek.
De neste minuttene hadde Trym Landråk Gjerstad to akrobatiske enhåndsredninger for Vaulen.
Vaulen hadde også et par kjappe cornere rundt 18 minutter og de 40-50 tilskuerne koste seg i kulden.
Det hadde vært en særs underholdene kamp før det nå roet seg noe på sjansene.
Vi gjør et byks til 32 minutter da Jarl skjøt på tverrs av mål, det virket iallefall skummelt ut fra vår vinkel.
Like før hadde Jarl måttet foreta et spillerbytte grunnet en hard klarering som gikk i hodet på en medspiller på kloss hold.
Opp mot pause overtok Vaulen igjen. Oskar Moe var nær en blåkopi på målet etter 34 minutter, men denne gangen gled innlegget fra Ole Wick Henriksen forbi Oskar som har en fortid på Jarlabanen.
Ellers i denne perioden hadde Fredrik Stray Tjaum et skudd over, mens Daniel Lie fikk en del strake armer i ryggen av Jarla-stopperne som kanskje hadde kvalifisert til straffespark?
Så en flat kross av Ole Wick Henriksen etter 42 minutter og Jarl var nær selvmål.
Nå hadde vi virkelig bitt oss fast her og Ole Wick Henriksen skjøt like utenfor fra 22 meter.
Oskar Moe ble så felt, men ballen trillet videre til Zander Polderman som fyrte av et lavt skudd, keeper måtte ned i kroken og slå unna.
To kjappe Vaulen-cornere fulgte før man tok pause.

Planlagt keeperbytte i pausen da Endre Lien kom inn for Trym Landråk Gjerstad. Samtidig byttet backene Natland og Ås side.
Vaulen malte noe voldsomt på i starten av omgangen og det lå liksom et mål i luften selv om man manglet den siste forløsningen.
Idar Røed Randeberg var nær ved å få headet inn etter et offensivt kast, mens Oskar Moe skjøt over krysset etter 55 minutter.
Så to bytter opp mot timen da Anders Mæhle erstattet og Suli El Amrani kom inn for Zander Polderman. Det betyd samtidig flere justeringer. Tjaum ble back, Mæhle stopper, Ceu Lian Khar defensiv midtbane, Oskar Moe i tierrollen og Suli El Amrani på høyre kant.
Endelig skulle Vaulen doble. Et offensivt innkast fra venstre fant Fredrik Stray Tjaum som kriget i boks, han fikk sendt avgårde et overraskende skudd som traff tverrleggeren. Ballen dalte ned til Daniel Lie som tappet ballen over streken fra en meter.
Jarl kunne ha redusert etter 70 minutter, men Endre Lien holdt skuddet på den store kontringsmuligheten.
Morten Nygård kom så i dommerens bok etter 72 minutter.
Så en svært sjanse for Jarl da Endre Lien ikke fikk bokset unna et frispark, han reddet først før returen ble skutt utenfor.
Oskar Moe slo så en stikker til Suli El-Amrani, men fikk en litt for lang touch slik at keeper kom ut og klarerte med beina i det 75. minutt.
Vaulen fikk så frispark på 24 meter i det 80. minutt. Perfekt hold for Ole Wick Henriksen som skrudd inn i krysset til 0-3.
Demoraliserende for Jarl og Vaulen hadde sjanser til å øke ytterligere, som da Ceu Lian Khar nærmest drev danseskole før keeper reddet skuddet som hadde fin retning mot krysset.
Det skulle bli 0-4 etter 88 minutter. Igjen var det på et frispark og Jarl virket noe ukonsentrerte. Skuddet fra Ole Wick Henriksen gikk mellom flere brune og under keeper som stod midt i mål.
Helt på tampen hadde Ole Wick Henriksen nok et forsøk fra distanse, men denne gangen fikk keeper kontroll etter å ha gitt en liten retur.
Så fremgangen fortsetter for Vaulen, men man får nok flere svar i neste kamp som er mot 3. divisjonslaget Vardeneset.

FILM OG FOTO
Når det kommer til bilder fra denne kampen så var rett og slett lysforholdene på Jarlabanen litt for krevende, men vi har lagt ut tre stykker på vår instagram.