Dale dobbel mot gamleklubben
(22.02.10) Hana anført av spillende trener Espen Hægeland har hatt sterke resultater i vinter. Da Vaulen lå under 2-0 allerede etter 16 minutter fryktet man stygge siffer, men Vaulen løftet seg. Toppscorer Anders Dale scoret to mål slik at det ble 2-2.
Like før slutt hadde Ronny Hauge en gedigen mulighet til å sikre seieren, men lobbet utenfor.
HANA
2–2
Vetle Høivik
6 min
16 min
40 min
Anders Dale
57 min
Anders Dale
22. februar – Hanabanen Tilskuere: 10 – Dommer: Morten L Stolpe (Buøy)
1. Leif Allan Richard Pirinen
6. Eirik Mæland <- 45 minutter (-> 78 min)
90
Den opprinnelige kampen mot Sandved som skulle ha vært spilt på Vaulenbanen samme dag gikk ut.
Anders Idsø og Tom Øyvind Ulseth stod over siden sist, mens Marius Fossmark måtte kaste inn håndkleet på oppvarmingen med vond rygg. Ellers er det drøssevis med skader og sykdom i troppen. Fredrik Berntsen, Øystein Berge Gjellestad, Sven Ole Høvring, Christian Lyse, Are Meling, Jarle Eike og Stian Falnes var blant dem som hadde meldt forfall.
Ny mann inn var keeper Leif Pirinen som fikk sin debut for A-laget. Finnen skal satse igjen etter å ha vært innom i 2007 og 2008.
Vaulen (451): Leif Pirinen – Eirik Mæland, Stian Lima, Magnus Kartevold, Erik Hildén – David Møller, Eivind Staurland, Magne Christiansen, Anders Dale, Jostein Eidem – Henrik Jelsa.
Hana hadde gjort en kjempeinnsats med å få banen klar til kamp etter nytt snøfall.
Vaulen gikk ut i en 4-5-1 formasjon hvor Magne Christiansen var bindeledd opp mot Henrik Jelsa på topp.
HANA MONTANA: Banen var måket for hånd og var den beste man har spilt på i år. Fennene lå så tett opp mot banen at de virket som vant.
Hana startet kampen klart best og de hadde et skudd i tverrleggeren og over allerede før minuttet.
Espen Hægeland fant Vetle Høivik som hadde sneket seg fri, hans lobb gikk over keeper og i mål. 1-0 til Hana.
De gule og blå angrep kjapt med spill langs bakken. Etter 12 minutter la dem inn fra venstre, men skuddet fra fem meter ble reddet av keeper.
Vaulen slet med formasjonen, Hana herjet med de oransje og fant store rom å gå i.
Etter kvarteret la man derfor om. Eivind Staurland gikk ned som anker, mens Anders og Magne lå på linje for å demme opp Hanas midtbane.
Hana doblet ledelsen etter 16 minutter da man kom ned på sin venstre side. Skuddet fra skrå vinkel av Vetle Høivik suste opp i nettaket.
Men igjen tok man ikke duellene hos Vaulen.
Lagdelene hang ikke sammen noe som betød store rom for Hana og bare lange baller av Vaulen. Man stod også for høyt slik at Hana fikk stort bakrom å leke seg i.
På et corner etter 25 minutter mistet Vaulen markeringen igjen, men en god stopper Stian Lima reddet på streken.
Etterhvert fikk man justert seg noe og kom mer med i kampen. Eirik Mæland la inn etter at Vaulen hadde vartet opp med flere trekk, Henrik Jelsa jaget i feltet og fikk corner etter 26 minutter.
Eivind Staurland brøt Hana og fikk gitt til Henrik Jelsa, men sokkeskuddet fra 25 meter ség inn til keeper etter 29 minutter.
Hana kontret etter et corner til de oransje i det 37. minutt. Man kom ned langs høyresiden og slo inn, der skled Magnus Kartevold frem og satte ballen én meter utenfor eget mål.
Et delikat innlegg fra Erik Hildén etter 39 minutter gikk på hodet til Magne Christiansen som sterkt fikk headet opp mot krysset. Keeper fikk gitt til corner.
Magne Christiansens corner fra venstre gikk mot Eivind Staurland. I kaoset foran mål fikk ikke keeper tak i ballen, der dukket Anders Dale opp som tuppet ballen over streken!
TRE PÅ TRE DAGER: Anders Dale hadde kún 5 mål på 69 kamper før lørdagens og mandagens kamp. Nå har han scoret tre mål på tre dager.
Den største Hana-dominansen hadde gitt seg og Vaulen avsluttet omgangen bra de siste ti minuttene. Men man kunne aldri slappe av mot Hana som har flere kvalitetspillere.
I pausen kom Petter Søndenå inn for Eirik Mæland, som betød venstrefot på høyrebacken.
Vaulen startet friskt og Eivind Staurland slo en ball ned i den høyre kanalen til Magne Christiansen som plutselig kom fri i boksen. Keeper ruset ut og fikk gitt til corner med en benparade.
David Møller signaliserte at han hadde fått føling med strekk og ville ut.
Hana kom nær igjen etter 53 minutter da man slo vegg i boksen og tuppet like utenfor. Hana dominerte nå og hadde alt av spillet.
Like etter kom Ronny Hauge inn for David Møller.
Så mot spillets gang utlignet Vaulen! En hanaforsvarer slo et slurvete tilbakespill mot eget mål. Løpssterke Anders Dale reagerte kjapt og nådde ballen før keeper og fikk skutt kula nede i lengste hjørne.
Et skudd endret retning etter 61 minutter, men keeper Leif Pirinen fikk gitt til corner.
Så flere trekk av Vaulen hvor Magne Christiansen var nær ved å trikse seg over sistemann. Angrepet ble avsluttet ved at Eivind Staurland fyrte av en suser fra 25 meter, men rett på keeper.
LEIF IS LEIF: Leif Pirinen er Vaulens fjerde keeper på fem kamper denne sesongen. Dette var hans første kamp på to år!
Kampen dødde litt hen nå og det meste skjedde på midtbanen. Vaulen lå og forsvarte seg godt.
Etter 78 minutter gikk en hardtarbeidene Jostein Eidem ut, Eirik Mæland kom inn igjen. Ronny Hauge gikk over på venstre midtbane, mens Mæland tok plass på høyrekanten.
Et dribleraid av Magne Christiansen etter 83 minutter ble avløst av Petter Søndenås ball til Ronny Hauge som stusset inn til keeper.
Hana hadde løpt fra seg og Vaulen fikk bedre tid med ballen.
Hanas keeper hadde en kjempebom etter 79 minutter og ga ballen til Ronny Hauge som forsøkte å lobbe over og i det tomme målet fra 25 meter, men ballen gikk en drøy meter tilside.
Ronny Hauge fikk gult kort etter 90 minutter da han satte ut en fot for å hindre et kjapt tatt frispark.
Leif Pirinen var tøff og reddet til corner da Hana fikk avsluttet fra kort hold etter å ha fluktet et innlegg fra høyre.
Kampen endte med 2-2, noe som viste sterk moral etter å ha ligget under med to.