Sola seiret
(22.02.08) Et nykomponert Vaulenlag eide store deler av kampen, men fikk ikke ballen til å gli raskt nok. Fem minutter før slutt kontret Sola inn til 1-0 seier.
0-1
SOLA
85 min
Sola
22. februar - Vaulenbanen - Tilsk.: 20 - Vinterserie - Dommer: Geir Michalsen, Brodd
15. Ronny Hauge <- 83 minutter
Vaulen var bare ti mann i 11-tiden, men fikk tilslutt trommet i sammen et lag.
Blant dem som var ute var Stian Husvæg, Stian Lima, Stian Falnes, Stian Refvik, Magne Christiansen, Robert Hovland, Tom Stian Sunde, David Møller, Kenneth Dahle, Espen Klette, Jarle Eike og Thomas Idsø.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Tore Søraas, Eivind Staurland, Erik Hildén - Alexander Surdal Nilsen, Marius Fossmark, Anders Idsø, Bjarte Rannestad - Are Meling, Daniel Lie.
Første sjanse i kampen kom etter ti minutter. Anders Idsø skrudde inn et frispark på høyre fra 30 meter, ballen fant Are Meling som headet i bakken, men ballen spratt over tverrleggeren.
Tore Søraas kom for sent inn i en takling etter 12 minutter og fikk fortjent gult kort. Det påfølgende frisparket fra 22 meter hadde fin retning nede mot høyre hjørne, men burvokter Ørjan Olsen fløy i luften og fikk reddet.
Anders Idsø jakter sitt mål nummer hundre for Vaulen, etter 19 minutter kom han nær. Fra 25 meter sendte han avgårde en suser som strøk utsiden av det venstre krysset.
Sola startet en kontring med et kjapt kast på venstre. De raidet ned langs linjen og fra hjørnet av boksen prøvde Solaspissen å lobbe over en utrusende keeper, heldigvis gikk ballen utenfor høyre stolpe.
Daniel Lie vant ballen like utenfor feltet etter 34 minutter. Anders Idsø plukket opp  og fyrte av, men ballen gikk centimetre over.
Nå var Vaulen inne i en god periode. Are Meling fikk ballen på 25 meter og klemte til på halvvolley. Kanonkulen mot venstre stolpe ble såvidt reddet av keeper.
Etter 37 minutter fikk Marius Fossmark til et lavt skudd nede mot venstre hjørne, målmannen fikk såvidt fingertuppene på.
Bra spill sendte Bjarte Rannestad igjennom alene mot keeper, men en utrusende keeper vant duellen. Det var en stor sjanse!
Sola kom nær på et corner etter 43 minutter da Bjarte Rannestad reddet på streken.
I pausen gikk Daniel Lie ut, inn på spissen kom Tarald Kleppa Øvrebø. Midtbaneanker Marius Fossmark, som hadde få treningstimer bak seg, måtte også gi seg. Klaus Lie gikk inn i midtforsvaret, mens Eivind Staurland flyttet opp på midtbanen.
Vaulen førte kampen, men det ble liksom bare halvsjanser som da Tore Søraas headet like utenfor.
Sola kom nær etter 50 minutter da de headet over et corner.
Tarald Kleppa Øvrebø vant ballen gunstig på 20 meter, han fikk slått ut på høyre til Alexander Surdal Nilsen, men det flate skuddet barberte lengste stolpe.
Erik Hildén dro av et fabelaktig skudd fra drøye 25 meter som hadde retning mot det høyre hjørnet, keeper fikk gitt retur. Are Meling dukket opp og kom seg forbi en mann, før han skjøt knallhardt i nettveggen. Store sjanser og for en kanon av Hildy!
Tarald Kleppa Øvrebø fikk skuflet frem til Are Meling, kanonskuddet fra 20 meter gikk like over.
John Petter Gilje kom inn etter 64 minutter og tok plass på venstre midtbane. Ut gikk Alexander Surdal Nilsen. Samtidig byttet Bjarte Rannestad side.
Anders Idsøs corner fant Eivind Staurland som headet hårfint utenfor. Ballen ville liksom ikke inn i dag!
Sola kom til en stor sjanse etter 71 minutter da et frispark fra høyre ble slått inn. Vaulen bommet på den første duellen og ballen havnet ned på venstresiden, ballen ble meislet like utenfor.
Sola var farlige på kontringer og etter 73 minutter kom man til 16 meter på klart hold, men skuddet trillet inn til Ørjan Olsen.
Så fikk Tarald et corner. Anders' corner fant Are, som headet i bue inn til keeper.
Ørjan Olsen som hadde fått seg en strekk på baksiden av låret måtte gi seg. Anders Bårdsen kom inn etter 75 minutter.
Tarald Kleppa Øvrebø dro av tre mann på midten før han spredte ballen ut på høyre til Bjarte Rannestad som slo inn til. Are Meling vant en duell og ballen gikk ut igjen til Tarald som dro av fra 16 meter uten at keeper fikk problemer.
Vegard Aas kom inn til sin debut etter 77 minutter da han erstattet Erik Hildén. Vegard tok plass i midtforsvaret, mens Klaus Lie gikk ut på venstrebacken.
Vegard er fra Sand og har tidligere spilt i Sauda og Havørn, den siste tiden har han trent med Vaulen.
Stein-Ivar Andersen slo frem et høyt legg etter 79 minutter, Are var som et monument på topp og fikk headet mot mål. Den gode Solakeeperen fikk derimot reddet igjen.
Vegard Aas gjorde en viktig takling da en Solaspiss var på vei alene igjennom, like etter gikk han i så det sang og lagte frispark.
Stein-Ivar Andersen måtte gi seg etter 83 minutter, inn kom supersub Ronny Hauge. Bjarte Rannestad tok nå høyrebacken, mens Ronny Hauge spilte på høyre midtbane.
En Solaspiss ble så glemt i midten bak og med en presis ball fram var Vaulen helt blottlagt. Solaspilleren knallet av og skjøt i tverrlegg ned på strek og inn!
På tampen kom Eivind Staurland nær med hodet på en corner, men dette var ikke dagen og det ble med 1-0 tap.