Håndballrevolusjon i Vaulen
(22.11.09) Vaulen slo lørdag STIL-UIS 36-31 i Hetlandshallen etter turbohåndball. Laget har dermed blandet seg inn i toppstriden i 4. divisjon.
Laget har hentet inn en rekke gode navn den siste tiden. Spillere med erfaring fra langt høyere nivå.
Stian Limas referat følger unna.
Vaulen spilte lørdag ettermiddag mot et godt skolert studentlag STIL. Selv om Vaulen hadde samlet sammen et meget sterkt lag, med både ex utenlandsproffer og norgesmestre for junior, så ble kampen jevn og spennende for et rekordstort publikumsoppmøte.
Vaulen startet bra i et 6-0 forsvar, hvor midtforsvaret med Atle Sivertsen og Olaf Espeland stod fram som de bautaene de er, og stoppet raske studenter i sine forsøk. Vaulen ledet 7-4 etter noen minutters spill, hvor Morten Osmundsen fikk lette mål på kontringer.
Men etter hvert fikk studentene fra Ullandhaug større rom til strekspilleren, samt dårlige avslutninger fremover for strandguttene resulterte i kontringsmål for STIL. Spesielt spiller nr 20 for motstanderne var god, godt driv med en god skuddarm som keeper Kjetil Arne Refvik slet med å stoppe.
Til pause stod det fortjent 15-17 til studentene, som var fortjent etter en dårlig andre halvdel av første omgang for Vaulen. I pausen ble det diskutert ulike formasjonsendringer i forsvar, og vi ble enige om å ta merke på nr 20 på STIL som hadde scoret nesten halvparten av målene i første omgang.
Vaulen tok tidlig kommandoen i andre omgangen hvor lekkert angrepspill ble servert til stor jubel fra tribunen. Brødrene Særvoll og coach Sivertsen vartet opp med nydelige tjekkere, polakker og kryssspill som gjorde jobben lett for gode avslutninger og mål.
Vaulen ledet gjennom hele andre omgangen, men STIL gav aldri opp selv om merke på playmakeren gjorde jobben vanskeligere. Men poengene gikk til Vaulen, som vant kampen 36-31 etter en bra andre omgang.
Gledelig var det å se Kjetil Ween tilbake i aksjon etter skade. Toppscorere ble Atle og Morten med 9 mål hver, og brødreduellen mellom Pål og Espen endte i 5 mål hver.
På tirsdag venter ny kamp mot de gode gamle stjernene fra Stavanger 3. Blir det 4 kamp på rad med seier?
Kampstatistikk:
Pauseresultat 15-17
Sluttresultat 36-31
Utvisninger: Tror det var 2 stk 2min
Vaulen: Atle S – 9 mål, Morten O – 9 mål, Espen S – 5 mål, Pål S – 5 mål, Stian L – 3 mål, Olaf E – 2 mål, Morten S – 2 mål, Kjetil W – 1 mål, Espen T – 1 mål, Tor Inge S, Kjetil Arne R
(Noen i sekretariatet (les Eia) kan ikke regne siden det er satt opp 37 mål over men men)
TO TOMLER OPP: Stian Lima er god på flere arenaer. Han er en nøkkelbrikke for Vaulen både i håndball og fotball. Han hadde i sin tid ungdomslandskamper for Norge i håndball.