Ble kriget ut av stilen
(21.10.22) Ikke uten grunn at MIL gikk gjennom serien med full pott. I angrep hadde dem høyt balltempo og flotte mønstre. Samtidig er dem sterke fysisk spesielt i forsvaret.
Vaulen ble rett og slett kriget ut av stilen her, men mente nok at dommeren tillot vel mye av tjuvtriks. Dermed endte det med sesongens største tap.
MIDTBYGDENS IL
61
Brage Woie
12 min

Asgeir Austigard
25 min
Jørgen Sandvik
34 min

41 min Vetle Birkedal
Samuel Dereje Mekonnen
42 min
49 min
Brage Woie
79 min
21. okt – Tau stadion Tilsk: 300 – Serie – Dommer: Kim Wollum (Sola)

–> 82 minutter

Siste seriekamp dette, men A-laget vil også delta i Pol-turneringen på et felles lag med B-laget.
Vaulen (34–12): Trym Landråk Gjerstad – Daniel Bersaas Jacobsen, Aleksander Idland, Sondre Isene – Ørjan Bergum, Even Kvame, Vegard Natland, Vetle Birkedal – Harun Bashir Ali – Sondre Brokka, Amar Kotlica.
Vaulen med fin gest da MIL entret banen til æresvakt for mesterne. Fotballfeber i Tau bygda hvor tretribunen var fylt til randen.
MIL tok kommandoen fra start og hadde mye ball inne på vår halvdel.
Et rapt skudd fra MIL ble reddet på strek av Daniel Bersaas Jacobsen til corner fra venstre. Serven gikk frem og tilbake foran buret til Trym Landråk Gjerstad før Brage Woie headet inn 1-0 etter 12 minutter.
Vaulen hadde sin beste fase i kampen etter dette. Både Vetle Birkedal og Amar Kotlica kom til skudd som suste utenfor.
Vi var smånervøse da Trym Landråk Gjerstad gikk ned med skade etter en flott redning i kampens 22. minutt. Dommeren stoppet spillet, men heldigvis for oss fikk keeperen stablet seg på beina.
MIL doblet etter 25 minutter da Asgeir Austigard kjempet inn en løs ball i felt. Her ville Vaulen ha offside, men ble ikke hørt.
Så hissig stemning da Amar Kotlica ble stemplet og reagerte kraftig. Dommeren ga gult kort til både Asgeir Austigard og Amar Kotlica etter halvtimen.
Even Kvames innlegg fra høyre sklei nok litt av foten, men fikk en toppspinn som gikk i bue over keeper og smalt i tverrliggeren etter 32 minutter.
Vaulen hadde nå svitsjet om på en rekke posisjoner, noe dem ofte gjør.
MIL fortsatte å jage på. Dem hadde flere gode opprullinger med høyt tempo fremover på banen.
Jørgen Sandvik satte 3-0 etter 34 minutter da han kastet frem en fot og skjøt inn fra 12 meter på Woies legg.
Nå startet MIL å slippe seg løs med lekne detaljer.
Så fosset Harun Bashir Ali fremover og slo en skjult pasning til Vetle Birkedal. I løpsduell med keeper ble han hektet i boksen. Straffespark!
Vetle Birkedal tok selv straffen etter 41 minutter. Skuddet ble reddet, men Vetle fulgte opp på returen og satte inn reduseringsmålet.
Det ble en kortvarig glede da MIL gikk rett opp og økte til 4-1 med den kjappe kantspilleren Samuel Mekonnen minuttet etter. Han dro seg innover før skuddet fra 16 meter gikk inn.
Minuttet ble lagt til. Vaulen hadde fått mye juling her, bokstavlig talt da MIL spilte helt på kanten.

Hjemmelaget kom tidlig til en stor sjanse da dem stod i kø på et innlegg etter 47 minutter.
MIL fikk lov å gjøre som dem ville etter 49 minutter og Jørgen Sandvik smekket inn et skudd sentralt etter et legg fra venstre.
Vaulen virket nå kapitulerte og vi la merke til at det var langt mindre snakking enn hva man er vant med å høre.
Vaulen kom seg omsider over midten etter 54 minutter, men keeper holdt Amar Kotlicas skudd etter 54 minutter.
Like etter slo Aleksander Idland opp et frispark fra dypet som Amar Kotlica headet på tverrs av feltet uten at noen oransje luktet den.
Speaker annonserte mål igjen etter 58 minutter, men Austigard ble dømt i offside.
Sondre Isenes siste kamp for denne gang da han skal i militæret. Han stakk flott fri Vetle Birkedal i kanalen etter timen, store rom der før man gikk seg fast.
Daniel Bersaas Jacobsen avverget så en kontring ved å løpe rett inn i en motspiller. Dermed gult kort etter 64 minutter. Samtidig fikk Samuel Jøssang Spørkel et gult kort.
MIL hadde så et skudd innom en oransj og like utenfor.
Tempoet i kampen hadde nå dalt noe. MIL hadde startet å gjøre bytter og Vaulen gjorde sitt første etter 69 minutter da Lars Berge kom inn for Ali.
Så noe å skrive hjem om da Lars Berge leverte et flott raid etter 73 minutter. Restene havnet hos Even Kvame i returrommet, men skuddet gikk over.
MIL kunne ha økt ytterligere kvarteret før slutt, men headet utenfor på et innlegg.
Amar Kotlica stod så og ventet på hjørnet av femmeteren, men legget endret retning og gikk over hodet på Amar til corner.
Brage Woie økte til 6-1 etter 79 minutter da han flott møtte på andre stolpe etter legg fra høyre.
Vår andre og siste innbytter, Mathias Strunck Gundersen, kom inn etter 82 minutter da Even Kvame gikk av.
To kjappe cornere til Vaulen fulgte etter at svære Lars Berge vant den første.
MIL var nå i festmodus og byttet inn fire spillere samtidig.
Steffen Helgeland fikk gult kort etter å ha tatt ned Birkedal etter 88 minutter. Amar Kotlica prøvde seg fra 30 meter fra frisparket, men skuddet gikk høyt over.
Det ble ikke lagt til noe i særlig grad og MIL-spillerne kunne juble mot publikum med bluss fra tribunetaket.
Kudos til daglig leder i MIL Oddbjørn Mihle Strand som hadde fikset pizza til Vaulen i garderoben etter kampen som en unnskyldning for hvordan bortegarderoben hadde sett ut etter møtet før ferien.
Senere på kvelden tikket resultatene inn fra de andre kampene. Her viste det seg at Staal 2 hadde tapt, noe som betød at Vaulen tok sølvet. Vaulen har jo tatt 2. plassen i sine tre siste sesonger i 5. divisjon, dermed slapp man den svakeste rangeringen i ligasystemet siden 1993.