Blytungt
(21.09.17) Vaulen tok ledelsen på en corner ved Muri, men det var ikke ufortjent at Varhaug ledet til pause. I 2. omgang var det bedre i starten, men da man jaget som mest kontret Varhaug inn 3-1. Dermed var det bingo resten av kampen. Wick Henriksen pyntet på tampen med en perle.
Torben Dvergsdal og Jakob Lye Skretting scoret to mål hver for Varhaug.
2–4
VARHAUG
Kristoffer Muri (Surdal Nilsen)
21 min

30 min Jakob Lye Skretting

38 min Torben Dvergsdal

78 min Torben Dvergsdal

82 min Jakob Lye Skretting
Ole Wick Henriksen
88 min
21. sept – Vaulenbanen Tilskuere: 35 – Serie – Dommer: S Sellathurai (Årvoll)

99. Trond Røed

Hos Vaulen var Audrius Mirauskas suspendert etter rødt kort sist. Jørgen Helland (jobb), Sveinung Selås (ferie) og Anders Dale (skadd) stod over.
Positivt var at
Lars Skjelbred Nygaard var hjemom. Trond Røed og skadeplagede Daniel Vatland ble også lagt til troppen på kampdagen.
Dette var forøvrig den siste kampen før Anders Mæhle reiser i sjøforsvaret.
Hos Varhaug var Ivar Løge suspendert.
Vaulen (4–4–2): Endre Lien – Anders Mæhle, Kristoffer Muri, Fredrik Stray Tjaum, John Herman Ås – Ole Wick Henriksen, Sivert Erland, Alexander Surdal Nilsen, Vegard Natland – Sander Oaland, Daniel Lie.
To endringer siden sist da Kristoffer Muri erstattet Sveinung Selås på stopperplass, mens Sander Oaland gikk inn for Jørgen Helland.
Gjestene tok kommandoen fra start og vår keeper Endre Lien ble satt på prøve flere ganger som etter fire minutter da han vartet opp med en enhåndsredning.
Varhaugs lettbeinte kantspillere herjet med Vaulen som slet med å samle seg. Det var til tider overkjøring.
Etter 16 minutter blokket de grønne en klarering og Torben Dvergsdal kom alene mot keeper, men igjen reddet Lien flott.
Vaulens første reelle sjanse kom etter 17 minutter da Sander Oaland spilte fri Daniel Lie, men den frekke kippen fra 22 meter ble reddet med et spensthopp av keeper.
En flott vektet ball av Muri satte igang Daniel Lie som fikk corner etter 20 minutter. Ole Wick Henriksen slo inn fra venstre til Alexander Surdal Nilsen som headet ned via bakken til Kristoffer Muri som fluktet ballen inn med hodet til 1-0 etter 21 minutter.

Nære på for Torben Dvergsdal etter 25 minutter. Vår keeper Endre Lien fikk så vidt kastet seg og fått en hånd på ballen som trillet mot lengste. Returballen ble liggende på femmeteren før Tjaum nærmest ble torpedert av en grønn og fikk frispark.
Så et lurt frisparktrekk av Vaulen. Da Ole Wick Henriksen slo lavt på Fredrik Stray Tjaum som kom løpende diagonalt fra dypet, men keeper ruset ut og reddet uredd med beina etter 28 minutter.
Dog hadde Varhaug til tider herjet med Vaulen i denne kampen. Det var derfor ikke ufortjent at de utlignet til 1-1 etter halvtimen.
Lars-Trygve Madland kom seg løs i korridoren mellom back og stopper før han la flatt inn. Der var Jacob Lye Skretting som satt lavt inn i korthjørnet.
Etter 38 minutter var kampen snudd. Dem kom til et innlegg fra høyre. Endre Lien reddet først, før returen ble satt i mål av Torben Dvergsdal.
Så gult kort til Varhaug etter 39 minutter da Vegard Natland ble felt like på kanten av boksen, så nært straffe at han iallefall landet innenfor. På frisparket fikk keeper kun halvklarert til Sander Oaland som skjøt en volley i medspiller Tjaum som stod rett foran han på fem meter.
Daniel Lies forsøk etter 41 minutter ble så avverget, men flott forarbeid av Natland som kom ned på venstre.
Like før dommeren blåste for pause hadde Varhaug en gedigen sjanse. Deres spiss Torben Dvergsdal ble spilt fri og rundet keeper, fra skrå vinkel satte han i stolpen og ut!
Ingen bytter hos Vaulen, men kantspillerne Natland og Wick Henriksen hadde byttet side.
Jakob Lye Skretting kom til en stor sjanse etter 48 minutter, men kjemperedning av Endre Lien med beinparade.
Vaulen var nå mer aggresive i presset fremover på banen og det avslørt et vaklevorent Varhaug-forsvar. Kampbildet var i ferd med å snu, men samtidig satt man med en følelse av at Varhaug kunne kontre inn en goal til når som helst.
Sivert Erland kom i dommerens bok for armbruk etter 51 minutter. Hans fjerde for sesongen slik at han er i faresonen for karantene.
Sander Oaland som spilte sin første kamp etter operasjon og lang opptreningstid ble byttet av etter 57 minutter da Eric Ordaz kom inn.
Godt trøkk nå og Alexander Surdal Nilsen hadde faktisk et ikke helt ueffent brasseforsøk på rester av et innkast i det 58. minutt.
Sivert Erland fortsatte å bruke armene og fikk en siste advarsel etter 59 minutter.
Vaulen klarerte så i hendene på en Varhaug-spiller og dommeren lot spillet gå slik at bortelaget fikk en svær bonussjanse. Dermed brakte det løs med klaging på dommeren.
Så brudd av Vaulen etter 61 minutter og Alexander Surdal Nilsen klemte ballen utenfor.
Flere sjanser til Vaulen som da Ole Wick Henriksen svingte inn et frispark i boks etter 65 minutter, men Fredrik Stray Tjaum var centimetre fra å skli inn en utligning.
Kristian Gaard kom inn for målscorer Muri etter 65 minutter.
Så et svakt utspill fra Varhaug etter 68 minutter. Eric Ordaz jaget ballen og keeper fikk kastet seg inn foran.
Det virket som om keeperen fikk problemer med øynene og etter et lang avbrudd måtte dem foreta seg et keeperbytte etter 70 minutter.
Så fikk Ole Wick Henriksen seg en kraftig smell etter 72 minutter og han haltet noe voldsomt.
Mange diskutable episoder her med protester fra begge lag. Varhaug som følte seg snytt for straffespark like før traff så stolpen etter 77 minutter før dem fikk uttelling etter 78 minutter. Vegard Natland lå nede i smerter og Torben Dvergsdal kontret før dem satte inn fra kloss hold etter legg fra høyre.
Lars Skjelbred Nygaard erstattet en skadd Natland etter 80 minutter.
Trener Stian Refvik var i furore og fikk tilsnakk to ganger av dommeren på under et minutt.
Vaulen var i ubalanse både mentalt og formasjonsmessig da
Jacob Lye Skretting punkterte kampen med 4-1 etter 82 minutter. Vaulen hadde kastet frem blant annet stopper Kristian Gaard og det var større rom å boltre seg i. Varhaug kriget seg rett og slett frem meter for meter før dem satte inn fra kort hold.
Ole Wick Henriksen reduserte til 2-4 etter 88 minutter på et sjeldent flott frispark fra 30 meter som fikk en underlig dupp.
Nå stod man oppe med masse folk, men med få mann bak ball slet man med å vinne ballen. Varhaugs Lye Skretting hadde blant annet en hel volley på tverrs av goalen etter 89 minutter.
Så et par gule kort. Først til Varhaug etter 90 minutter, før Fredrik Stray Tjaum fulgte opp etter 91 minutter.
I overtiden hadde man et par skudd. Først Ole Wick Henriksen med et frispark inn til keeper, før Sivert Erland lempet avgårde uten den store troen etter 95 minutter.
Seks minutter ble lagt til og Vaulen taper på en blytung dag.

BESTEMANNSPREMIEN
Endre Lien ble kåret til Vaulens beste og vant dermed massasje hos Jan Tore Kleiberg pås Vaulen Kiropraktorklinikk. I juryen satt Vikings George Green.