Sunde slukket Sola
(20.09.07) Vaulen dominerte stort mot Sola og vant fullt fortjent 6-1.
Tom Stian Sunde (3), Anders Idsø, David Møller og Morten Vadla scoret for Vaulen.
HATTRICK: Tom Stian Sunde (i midten) var i superform og scoret tre på rad!
6-1
SOLA
Tom Stian Sunde (Anders Idsø)
22 min
Tom Stian Sunde (?)
46 min
Tom Stian Sunde (SI Andersen)
55 min
Anders Idsø (Thomas Idsø)
67 min
79 min
Ingve Aarrestad (straffe)
David Møller (Thomas Idsø)
87 min
Morten Vadla (Anders Idsø)
89 min
21. september - Vaulenbanen - Tilskuere: 50 - Serie - Dommer: E Rørtveit (Finnøy)
26. Stian Refvik -> 79 minutter
Vaulen uten Magne Christiansen (jakt), Stian Lima, Are Meling og Anders Owren (alle på ferie) manglet. Jarle Eike som hadde vært syk hele uken startet.
Vaulen med diamant på midten med Anders Idsø i offensiv rolle.
Vaulen (4-4-2): Tom Arne Bø Pedersen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Marius Fossmark, Espen Klette - Thomas Idsø, Jarle Eike, Anders Idsø, Anders Dale - Trond Kindervåg, Tom Stian Sunde.
De oransje kom godt i gang og holdt ballen i laget. Idsø-brødrene og Eike hadde reunionfest på midten og trillet ball i hatt med Sola som knapt var over midten.
Etter en rekke halvsjanser kom Vaulen virkelig nær etter 12 minutter. Idsøene spilte "ein i lånå" med Solas høyreback før Anders slo flatt inn til Tom Stian Sunde som skled inn på fem meter, men ballen strøk på utsiden.
Jarle Eike holdt så trikseshow nede på egen banehalvdel før ballen gikk via Anders Idsø til Trond Kindervåg som kom stormende på høyre. Fra skrått hold skjøt han knallhardt inn mot første stolpe, men keeper fikk fistet over.
Vaulen gikk fortjent opp i føringen etter 22 minutter. Anders Idsø slo inn et corner fra høyre på hodet til Tom Stian Sunde som sterkt headet inn i lengste hjørne! Herlig for Tommy som bare hadde scoret ett mål før denne sesongen.
Vaulen var mye nærmere to enn Sola var å score og vi fikk også se en rekke tekniske lekkerbisker.
Så da det nærmet seg pause kom Sola litt mer med og det bølget mer frem og tilbake.
Anders Dale fikk en tåspiss på ballen etter 44 minutter. Trond Kindervåg overtok i rennefart på venstre og smalt til, men det flate skuddet gikk flatt utenfor høyre stolpe.
I STØTET: Vaulen leverte en god kamp, selv om Sola skuffet stort.
Vaulen gikk rett opp i 2-0 ledelse etter pause. Tom Stian Sunde fikk ballen på en 20 meter. Folket ropte skyt, skyt og skjøt det gjorde Tommy til gangs - stillestående vridde han ballen helt  oppe i høyre vinkel! En nydelig scoring!
Espen Klette slo inn etter 54 minutter på hodet til Tom Stian Sunde som headet fra 8 meter på keeper.
Jarle Eike tredde en genial ball på innsiden av Solas venstre back til Stein-Ivar Andersen på løp. Innlegget fant hodet til Tom Stian Sunde som fullbyrdet sitt hattrick med hodet! Sola mente nok at Tom Stian var litt for ivrig i den duellen, men dommeren godkjente goalen.
Dette var Tom Stians første hattrick for Vaulen.
Alexander Surdal Nilsen kom inn for Anders Dale etter 59 minutter. Dale hadde signalisert at han ville ut.
Dobbelsjanse til Vaulen etter timen. Thomas fant Anders Idsø som headet ned i hjørnet, keeper fikk slått ut til venstre. Klette snappet opp ballen og slo inn i midten til Alexander Surdal Nilsen som skjøt over fra 10 meter.
Alli fant Kinder etter 65 minutter som stormet frem, ballen ble slått ut til en fri Tom Stian Sunde på venstre. Alene med keeper prøvde Tommy på en lur finte, men mistet ballen. Kanskje han tenkte for mye på hvordan han skulle feire nok et mål?
Etter 67 minutter ble det 4-0. Kindervåg raidet opp og mistet ballen på hjørnet av 16 meteren. Steini plukket opp flott og ga en kort pasning til Thomas Idsø som serverte fra kanten til Anders Idsø, fra 10 meter headet han ballen i mål.
Det var nå klasseforskjell på lagene. Steini slo så en fantastisk ball inn til Espen Klette som headet i tverrlegger og ut. Returen gikk ut til Kindervåg som skjøt over.
Morten Vadla kom inn for Tom Stian Sunde som ble spart etter 73 minutter.
Like etter kom David Møller inn for Jarle Eike som hadde slitt med sykdom.
Marius Fossmark ble litt for ivrig etter 79 minutter og lagde straffespark. Solas Ingve Aarrestad var sikker fra krittmerket og satte ballen høyt oppe i det høyre hjørnet.
Stian Refvik kom så inn for Espen Klette.
Mot slutten gikk Sola helt i oppløsning.
Et knallhardt frispark fra Trond Kindervåg fra 25 meter på høyresiden ga den unge keeperreserven til Sola problemer, men Vaulen fikk ikke tak i returen.
David Møller ble tatt på streken av av boksen. Mange mente at Møller var innenfor, men dommeren dro ballen utenfor. Anders Idsø prøvde seg, men frisparket ble såvidt avverget av keeper på første stolpe.
Trond Kindervåg ble spilt fri etter 83 minutter, keeper ga retur og Morten Vadla fikk sjansen, men denne gangen var det en forsvarer som blokkerte på fem meter.
Thomas Idsø prøvde seg så med en frekkis på et frispark, men 17-åringen i Solamålet kom seg så vidt ned i hjørnet. Vadla var nær igjen på returen.
Så var det Anders Idsø som skulle prøve skuddfoten litt til venstre for mål. Fra drøye 20 meter suste ballen like utenfor høyre stolpe.
Etter 87 minutter ble det 5-1. Etter mye tull fra Sola inne i eget felt var det tilslutt Thomas Idsø som la tilbake til David Møller som kunne heade inn i mål.
Kjekt for David som endelig fikk sjansen.
To minutter senere var det mål igjen. Robert Hovland slo opp en lang ball til Trond Kindervåg på høyre, ballen ble slått inn i midten til Thomas Idsø som spredde ballen ut på venstre hvor Anders Idsø curlet den inn på andre stolpe hvor Morten Vadla stupheadet inn 6-1!