Kunne juble
(21.08.23) 3-1 seieren over Tasta mandag kveld betyr at man nå har åtte poengs ledelse i den reelle opprykksfighten.
Tasta hadde mye ball gjennom hele kampen, mens Vaulen rygget bakpå og slo mye tidlig etter gjennvinninger. Dette ga en litt rotete kamp med mange frispark og gule kort.
TASTA
1–3

17 min
Eriel Pires Antonio (Rønsberg)

40 min Eriel Pires Antonio
Selvmål (Bendik Aarstad)
45 min

89 min Mathias Rønsberg (Mirauskas)
21. august – Stemmen Tilsk: 40 – Serie – Dommer: P L Hellvik (Lye)

41. Jack Aguera

Roy Andre Dyrdal og Mathias Rønsberg fikk sine seriedebuter for Vaulen. William Amund Christensen ble ikke spilleklar i tide slik at Morten Fløtre Solheim kom inn i troppen.
Noen er borte siden vårsesongen. Aleksander Gundersen (99), som ble toppscorer i vårsesongen med 11 mål, vil studere ut året i Australia. Eirik Reiestad, som spilte en del for A-laget i vår, skal studere utenbys også han.
Even Kvame skal også studere, men her er det et håp om at han får med seg noen kamper.
Til denne kampen var Vegard Natland suspendert etter fire gule kort.
Vaulen har ekstremt mange offensive spillere og det synes som at spissen Daniel Olsen har blitt omskolert til høyreback for anledningen.
Kampfakta her!

Vaulen (4–33): Roy Andre Dyrdal – Daniel Olsen, Aleksander Idland, Aleksander Gundersen, Theodor Haugen – Bendik Aarstad, Torbjørn Aabrekk, John Petter Gilje – Mathias Rønsberg, Eriel Pires Antonio, Nicolai Moi Sene.
Høstsesongen startet med toppkamp mot Tasta hvor mye var på spill i opprykkskampen.
Da Vegard Natland var suspendert var John Petter Gilje kaptein.
Tasta startet best og kom nære allerede etter to minutter da Haakon Trengereid fikk stige fritt i boksen og heade ballen. Ballen fikk en fin kurve og dalte i venstre stolpe og tilbake i spill.
Vaulen hadde knapt vært over midten da Nicolai Moi Sene kastet seg frem med beina først etter Mathias Rønsberg kross i kampens niende minutt. Fra hjørnet av femmeteren fikk han ikke nok kontaktflate på ballen for å få satt den inn.
Vaulen i sine hvite bortedrakter kom nå bedre med. Theodor Haugen la flott tilbake i feltet fra sin venstre, men Bendik Aarstads skudd gikk via en rød til hjørne.
Den påfølgende corneren fra John Petter Gilje etter 10 minutter fant hodet til Aleksander Gundersen som headet utenfor.
Eriel Pires Antonio skjøt så over på restene av Mathias Rønsbergs blokkerte skudd etter 16 minutter. Den følte nok Eriel at han skulle ha utnyttet bedre da han slo ut med hendene og la hodet bakover.
Så etter 17 minutter tar Vaulen ledelsen. En stikker fra Mathias Rønsberg finner Eriel Pires Antonio fri på løp. Et par spillere prøver å kaste seg mellom på skuddet, men ballen snirkler inn nede til venstre. Kaldt satt fra 16 meter.
Eriel jubler uhemmet og danser foran hjørneflagget på et vis som hadde gjort Roger Milla stolt.
Samme mann kunne ha doblet to minutter senere. Denne gangen var det John Petter Gilje som tredde han fri, men denne gangen ble han løpt opp og taklet som siste mann på 16 meter.
Daniel Olsen tok både mann og ball slik at han fikk gult kort etter 22 minutter fra dommer Preben Løvdahl Hellvik som vi husker som en skikkelig råtass fra Frøyland.
Olsen har med seg et par gule kort fra Vardeneset og er nå også i faresonen.
Seniordebutant Mathias Rønsberg fant Idland i en gjenglemt kurv på Lassa. 17-åringen skulle ha en fantastisk kamp. Her startet han og avsluttet det samme angrepet. Først ved en nydelig diagonalball som åpnet opp alt før han senere vridde et skudd over.
Motsatt headet Tasta utenfor i kampens 26. minutt.
Tasta startet å pushe på. Aleksander Gundersen fikk unna en corner i femmeteren etter 28 minutter. Så ble et skudd fra Sebastian Rinaldo Pedersen blokkert, Vaulen kontret og duoen Rønsberg og Pires Antonio var nær igjen på en ny kombo etter 31 minutter.
Like etter la Bendik Aarstad blindt 45 fra kortlinja i boksen, men det var ingen der.
Så en kraftig smell for Tastas Joar Sørensen som måtte hjelpes av etter en kollisjon med Eriel Pires Antonio etter 34 minutter.
Nicolai Moi Sene testet skuddfoten, men måtte se sitt forsøk gå over etter 36 minutter.
Torbjørn Aabrekk fikk så gult kort etter 37 minutter da han holdt igjen en spiller etter defensivt balltap. Torbjørns tredje gule for sesongen slik at han nå er i faresonen.
Spillende trener prøvde nå å mane frem et høyere press som umiddelbart ga resultater. Daniel Olsen la en flott ball over feltet til Nicolai Moi Sene. Han fikk til en avslutning fra skrått hold som keeper måtte gi retur på. Den snuste Eriel Pires Antonio og smekket ballen inn i åpent bur etter 40 minutter.
Vaulen fortsatte det høye presset ved å låse av Tasta, noe som stresset hjemmelaget til å gjøre feil. Eriel Pires Antonio var så nær å jage inn et hattrick, men ballen ble skjermet ut over linja.
Så tre minutter på overtid scorer Tasta på en corner. Det ble slått inn i boks og Bendik Aarstad headet nydelig inn i eget mål.
Like etter ble det blåst for halvtid. Tastas sene redusering betød at det ennå var kamp her. Vaulen hadde stort sett ligget dypt og forsvart seg og spilt mye på sin kontringsstyrke.
Vaulen kom uendret ut etter pause.
Tasta hadde fått blod på tann og tok kraftig over i starten. Når Vaulen vant ballen gikk dem seg mye fast.
Tidligere vaulenspiller Mama Hamid Mohammed fikk gult kort etter 54 minutter.
Vi noterte faktisk ingen sjanser før etter 63 minutter da et overraskende skudd fra midten måtte se keeperdebutant Roy Andre Dyrdal rygge godt før han fanget ballen.
Tasta var aggresive her og vi så lite ro i Vaulens spill.
Så gult kort til Aleksander Gundersen da han kastet seg inn med beina for å avverge en overgang. Aleksanders sjette gule kort, noe som betyr suspensjon i neste kamp.
Mathias Rønsberg vartet opp med dansesteg før han satte et skudd utenfor på en sjelden vaulensjanse. Motsatt skjøt Marius Selmer Thorsnes i nettveggen etter 70 minutter.
Erik Brathetland skjøt så utenfor på nærmest blank kasse da han var fri på 20 meter.
Nicolai Moi Sene gikk så ned med krampe etter 74 minutter og ble like etter skiftet ut med Pacifique Nahimana.
Det var ennå saft i beina til Mathias Rønsberg som etter noen fine avdragninger skjøt over.
Nicolai Moi Sene skaffet oss så et frispark sentralt på 20 meter da Gøran Rørtveit Hellerud kom inn i boka til dommeren etter 76 minutter.
Store forventninger på det frisparket, men Bendik Aarstad gikk for mer kraft enn presisjon og ballen gikk vel utenfor høyre kryss.
Audrius Mirauskas kom så inn for Eriel Pires Antonio etter 79 minutter. Tomålsscorer Eriel fikk en velfortjent applaus da han gikk av.
Tiden var i ferd med å renne ut for Tasta nå. Vaulen var stort sett fornøyde med å måke unna og spille kynisk. Roy Andre Dyrdal kastet seg over en kross og ble liggende samtidig som Daniel Olsen gikk ned med krampe etter 85 minutter.
Anders Polland Vik kom inn på midten for Bendik Aarstad etter 86 minutter.
Et innlegg ble så blokkert til corner for Tasta. En rødtrøye headet corneren like utenfor etter 88 minutter. Det var nok den sjansen man hadde?
Mathias Rønsberg løp så opp en ball ned mot linja og løftet presist inn mot Pacifique Nahimana, men fra syv meter headet han ufarlig over.
Så satte Vaulen spikeren i kista. Audrius Mirauskas vant ballen ute på høyre og la flatt inn foran kassen til Mathias Rønsberg som nærmest spaserte inn ballen. 1-3 og velfortjent mål for den unge debutanten som hadde hatt en meget god kamp.
Mirauskas åpnet det opp igjen med en flott ball til Pacifique Nahimana som løftet ballen over keeper og inn etter 92 minutter. Dommeren hadde dog allerede blåst for offside og ga gult kort til Nahimana. Vaulen mente her at det ikke var offside.
Dyrdal hadde en viktig utrusning etter 94 minutter, samtidig gikk ryktene om at det ennå var en del tid igjen av tilleggstiden.
Amund Belaska kom inn for Rønsberg etter 95 minutter.
Så etter 97 minutter ble kampen blåst av. Vaulen kunne slippe jubelen løs i det som var en utrolig viktig kamp.
Vaulen har ikke tapt på sine tolv kamper og med ti kamper igjen har man åtte poengs ledelse på Tasta. Hinna 2 og Vardenset 2 er med i tittelracet, men dem kan ikke rykke opp så lenge at ikke førstelagene deres i divisjonen over også rykker opp, noe som ser lite trolig ut.