26. Stian Refvik -> 85 minutter
17. Are Meling
Magnus Kartevold satser på A-laget igjen. Eivind Staurland, Stian Refvik, Fredrik Berntsen og Erik Hildén var også tilbake. Småskadde Are Meling og Anders Idsø startet på benken.
Marius Fossmark (bryllupsforberedelser), Alexander Landsnes (jobb), David Møller, Pål Jacob Nessjøen (USA) var ute. Jostein Eidem, Jarle Eike og Thomas Idsø er langtidsskadde. Alexander Surdal Nilsen og Magnus Torgersen har nå flyttet for studier.
Vaulen (4–4–2): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Kartevold, Stian Lima, Eivind Staurland, Stein-Ivar Andersen – Ronny Hauge, Anders Dale, Magne Christiansen, Stian Falnes – Christian Lyse, Fredrik Berntsen.
Klepp: 12. Magnus Bjørkedal, 23. Jan Tore Lende Fadnes, 15. Sondre Nøss, 11. Eirik Monsen, 5. Christer Voll, 10. Lars Johan Austli, 16. Bjørn Erik Taksdal, 9. Even Sel, 8. Eirik Stokka, 17. Ronny S. Egelandsdal, 7. Leif Malmin. Benk: 13. Sindre Meling, 18. Daniel Tu Storhaug, 22. Hugo Waaland, 24. Magnus Håland, 27. Magnus Frantzen.
RETT INN PÅ LAGET: Stortalentet Magnus Kartevold satser på A-laget!
Vaulen virket skjerpet allerede på oppvarming og man gikk i så det sang.
Man hadde derfor krummet nakken fra start og var klar for å sjokkere.
Klepp hadde mye ballinnehav og kom til noen halvsjanser i starten. Etter fire minutter slengte Tom Arne Bø Pedersen seg ned til venstre og reddet med kroppen til corner.
Nå startet det en sinnsykt uvær med lyning og enorme regndråper.
Gjestene måtte bytte ut en spiller tidlig etter en vridning i kneet.
Klepps keeper Magnus Bjørkedal var på bærtur utenfor feltet og headingen hans ble til en bakoverstuss etter åtte minutter, en jagende Christian Lyse ble vinket av for offside.
Klepp hadde det meste av spillet, men Vaulen lå kompakte bak anført av en god Eivind Staurland i midtforsvaret.
Et vaulenlag bedre enn fryktet fikk corner etter 21 minutter etter at comeback kid Stein-Ivar Andersen ble blokket. Magne Christiansen tok corneret fra høyre og fant Eivind Staurland som møtte. Headingen gikk ut igjen til Magne som løftet inn til Ronny Hauge som med to bein i bakken headet ballen i venstre kryss fra syv meter.
Målet løftet Vaulen som fikk tro på seg selv. Stian Falnes satte fart med et herlig raid etter 23 minutter. Han dro ut mot høyre før han la inn til Christian Lyse, han brukte for lang tid med mottaket og Klepp fikk blokkert. Ballen gikk ut på 18 meter hvor Anders Dale skjøt himmelhøyt over.

GUL LEDERTRØYE: Ikke så mange tilskuere i dag i det ufyselige været, de fleste trakk inn under tak. Her viser den gamle storspilleren Ove Landa frem gliset.
Klepp kom nær etter 26 minutter da et innlegg fra høyre fant Leif Malmin som heading endret retning i Eivind Staurland. Heldigvis gikk ballen inn til Tom Arne Bø Pedersen som reddet med en benparade. Der var vi heldige!
Klepp skulle utligne like før halvtimen. Jan Tore Lende Fadnes slo flatt opp på Bjørn Erik Taksdal som vendte om og skjøt knallhardt nede til høyre. Et kvalitetsmål av Taksi med fortid i Bryne og Tønsberg.
Stian Lima misset som sistemann i oppbygningsfasen. Klepp kom alene gjennom, men en våken Tom Arne Bø Pedersen rykket ut og taklet kontant med beina som en utespiller.
Vaulen tok på nytt ledelsen etter 32 minutter og hvilken goal! Ronny Hauge slo opp til Christian Lyse som sterkt vendte av mann i rygg på 40 meter, stormet frem til 20 meter og klinket av ei kule som suste inn ved høyre stolpe i middels høyde! Vi så bare hvordan regndråpene spratt av nettet av suseren!
Klepp slo tilbake med 2-2 etter 42 minutter. Dette var ikke en spesielt god omgang av noen av lagene, men fire mål for det om. Et oppspill på fjorten meter ble lagt igjen av Leif Malmin til Lars Johan Austli som presist med innsiden la ballen oppe i venstre hjørne.
Like før pause var Klepp nær igjen da Magnus Frantzens forsøk fra høyre ble gitt retur på av Tom Arne Bø Pedersen, heldigvis var Eivind Staurland første mann på plass og fikk klarert fra tre meter.
Stein-Ivar Andersen måtte gi seg i pausen med krampe. Inn kom Erik Hildén.

GJESTESPILL: Grunnet alle forfallene måtte Stein-Ivar Andersen gjøre comeback, han hadde ikke rørt en ball siden juni.
Etter få sekunder kolliderte Ronny Hauge kraftig med en grønn og han holdt seg til kneet og vred seg i smerte.
Spillere ble sendt i oppvarming, men etter 49 minutter haltet Ronny innpå igjen.
Klepp gikk for tre poeng og etter 50 minutter headet dem en corner fra venstre i tverrleggeren.
Magne Christiansen slo en lur ball i bakrommet til Christian Lyse etter 52 minutter. Han skar inn mot mål og skjøt fra hjørnet av femmeteren. Keeper fikk reddet, men både Christian og Fredrik Berntsen kastet seg uredde inn og fikk forstyrret. Ballen spratt plutselig på fem meter hvor Ronny Hauge hadde stått opp fra de døde og dunket inn 3-2! Hauge var i ekstase og sklidde på banedekket på vaskebrettet.
ROONEY: Ronny Hauge med to mål i en kamp. Gamle Hauge hadde aldri scoret mer enn ett seriemål på en sesong før dagens kamp.
Stian Falnes serverte til Christian Lyse som etter 57 minutter prøvde å vri ballen i krysset, men meteren til side.
Så en kraftig duell på et kleppcorner hvor en grønn, Stian Lima og Erik Hildén alle gikk i bakken og så stjerner.
Stian Falnes var nær ved å snappe opp en dristig tilbakeheading fra stopper til keeper etter timen. Hadde han luktet den haddet det vært fire.
Eirik Stokka fikk et innlegg fra siden og stod helt fri i boksen etter 68 minutter, heldigvis traff han ikke ballen.
KØKKI: Kurt Torgrimsen var en av bærebjelkene på A-laget på nittitallet. Både som spiller og statistikker.
Anders Idsø kom inn for Ronny Hauge etter 69 minutter. Nå la man om til 4-5-1 med Christian Lyse ned på høyrekant og Anders Idsø inn i en troika på midten.
Skal vi være helt ærlige hadde Klepp fortjent noe fra denne kampen, men de manglet ferdighetene som etter 70 minutter da de plasserte en enorm sjanse utenfor.
De oransje heltene fikk en gratissjanse etter 71 minutter da keeper på utsiden av 16 meteren headet ut på 25 meter hvor Magne Christiansen forsøkte en lobb som gikk to meter utenfor.
Christian Lyse fikset corner for strandguttene etter 72 minutter. Magne Christiansens serve fra høyre ble vunnet av Fredrik Berntsen som headet inn til keeper.
Fredrik Berntsen ble så felt på 25 meter. Magne Christiansens markkryper var hard, men keeper leste riktig og fanget lett.
Erik Hildén handset på midten og sparket bort ballen, dermed fikk han sitt tredje gule og karantene mot Skjold.
Magne Christiansen kom ned til dødlinjen etter 78 minutter og la 45 til Anders Idsø som fra 16 meter skjøt halvmeteren over høyre kryss.
Henrik Jelsa kom inn for en sliten Fredrik Berntsen på topp etter 79 minutter.

KNOKKELKAMP: Mange tøffe dueller og Vaulen var mer enn villige til å gi smerte til motstanderne.
Nå var det bare Klepp. Taksdal kom nær etter 84 minutter, men skjøt meteren utenfor venstre hjørne.
Nytt defensivt bytte av Vaulen da man tok ut Christian Lyse for Stian Refvik. Reffen tok plass på venstrekant, mens Falnes byttet side.
Klepp fikk så frispark på 20 meter etter 91 minutter. Lars Johan Austli kom nær, men Tom Arne Bø Pedersen fikk skjøvet ballen i høyre stolperot og ut!
Sondre Nøss hos Klepp fikk gult kort etter 93 minutter da han feltet Magne Christiansen.
Nå var det uutholdelig spennende og dommeren så aldri ut til å blåse av. Så etter 94:09 var det slutt! Lille Vaulen hadde slått store Klepp 3-2!
PIZZAPRISEN
Dagens bestemann får gavekort fra Pizzabakeren.
Ronny Hauge gikk foran med krigerske taklinger, to mål og en assist! Han spydde også seks-syv ganger i løpet av kampen og var nummeret før amputasjon før han scoret sitt andre.
"Ronny får pizzaen i dag... På en betingelse at han deler den med noen andre," sa speaker Svein Øksnevad.