Svakt spill, solid seier
(21.08.08) Vaulen var svært effektive og hadde marginene med seg da Sola ble slått 4-0. Anders Idsø, Daniel Lie, Marius Fossmark og Tom Stian Sunde scoret for Vaulen. Begge lag avsluttet kampen med ti mann, for Vaulen ble Marius Fossmark sendt av banen for å ha fratatt Sola en klar målsjanse.
4-0
SOLA
Anders Idsø (frispark)
31 min
Daniel Lie (David Møller)
38 min
Marius Fossmark (M Christiansen)
42 min
Tom Stian Sunde (Stian Lima)
56 min
21. august - Vaulenbanen - Tilsk.: 50 - Serie - Dommer: Ole Kristian Lie (Brodd)
30. Are Meling
Vaulen slet med store skadeproblemer før kampen mot Sola. Spillere som Kenneth Dahle, Thomas Idsø og Jarle Eike er ute med langtidsskader. Eivind Staurland er i Nordsjøen ut uka. Keeper Fredrik Haslerud var ute med vond hofte.
Alexander Surdal Nilsen stod også over med et vondt lår.
Anders Idsø hadde fitnesstest før kampen og startet.
Småskadde Ojan Bijan og Are Meling satt på benken.
Gode nyheter var at Tore Søraas, Erik Hildén og Stian Refvik er tilbake i trening.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Bjarte Rannestad, Espen Klette, Marius Fossmark, Stian Lima - Stian Falnes, Magne Christiansen, Anders Idsø, David Møller - Tom Stian Sunde, Daniel Lie.
Farfaren til Idsø-brødrene, Sveinung, gikk bort nylig og Vaulen spilte med sorte sørgebind.
I et flott spillevær sparket Vaulen opp mot klubbhuset i første omgang.
Vaulen kom godt i gang. Sola virket ungt og urutinert om man så bort fra keeperen som virket godt oppe i årene. De gule og grønne virket å ha stor respekt for Vaulen og klarerte unna i desperasjon.
Kampens første sjanse kom etter syv minutter da et innlegg fra høyre kom inn i boksen til Tom Stian Sunde som raget høyest, men headingen gikk meteren tilside for venstre stolpe.
Hva så med Sola? De var ikke helt ufarlige på kontringer, med en alltid truende Ørjan Djup Nesvik som gikk på diagonalløp bak Vaulens offensive backer.
Vaulen trykket på og Tom Stian Sunde og David Møller spilte på "tjabbaen"? Iallefall var det med en frekk utside på hælen at Tom Stian Sunde fant David Møller, som tok ballen med seg på utsiden av hælen. David kom seg inn i feltet og Sola måtte få ballen unna til corner.
Daniel Lie ble løpt over ende i boksen etter kvarteret, men dommeren Ole Kristian Lie fra Brodd vinket spillet videre.
Sola var ikke ufarlige etter 16 minutter da et skudd fra 16 meter endret retning i en oransj og strøk utsiden av stolpen.
Ved halvspilt omgang måtte dommeren gi tilsnakk til keeper Ørjan Olsen og Sola- spissen etter en disputt.
Kampen hadde roet seg betraktelig, i et forsøk på å få til noe byttet Møller og Falnes kant.
Tom Stian Sunde vant som vanlig alt på hodet, men dommeren blåste mye av mot Tommy, noe som kostet en del sjanser.
Magne Christiansen ble felt på 20 meter sentralt i banen etter 31 minutter. Anders Idsø la ballen til rette og curlet den ned i høyre hjørne! Keeper hadde fingertuppene på ballen, men kunne ikke avverge 1-0!
En frekk stikker fra Stian Falnes i bakrommet etter 33 minutter hadde fin retning mot Daniel Lie, men en våken keeper fikk ruset ut og hindret mål.
Sola var nær ti minutter før sideskifte da venstrekanten gled igjennom som den berømte kniven i smøret. På hjørnet av femmeteren fikk Vaulen omsider blokket til corner.
Vaulen doblet etter 38 minutter. En presis ball opp fra Bjarte Rannestad til David Møller ble headet ned foran Daniel Lie, som på halvspretten skjøt i en Solaspiller slik at ballen fikk bue over keeper og i goalen!
Et Anders Idsø corner etter 40 minutter gled gjennom hele feltet til en fri Magne Christiansen på andre stolpe, men fra skrå vinkel skjøt han i nettveggen.
Daniel Lie jobbet sterkt langs kortlinjen etter 41 minutter og ble belønnet med et corner. Magne Christiansen slo inn fra venstre til Marius Fossmark som steg til værs og headet ballen ned i målet fra kort hold!
Minutter på overtid, rett før dommeren skulle blåse, fikk Sola en stor sjanse på et langt innkast, men Ørjan Djup Nesvik ble nektet.
Sola kom best i gang i andre omgang og stjernespilleren Nesvik var stadig på farten. Etter 46 minutter skjøt han fra hjørnet av boksen, men forsøket mistet fart i Bjarte Rannestad og trillet inn til keeper.
En gifteklar Magne Christiansen hadde vært i i dunderhonningen, for etter 49 minutter dundret han av en kanon som gikk på undersiden av tverrlegger og ned på strek. Ballen gikk ut i feltet og både Tom Stian Sunde og David Møller var nær ved å score.
Vaulen var heldige etter 53 minutter da et solainnkast ble vunnet inne i feltet av nummer 17 og headet i venstre stolpe og ut.
Ny stor sjanse for Sola fulgte etter 55 minutter, men denne gang stoppet Olsen forsøket fra Christian Dahle til corner.
Stian Lima hadde forsert på venstresiden og la inn et høyt legg mot andre stolpe etter 56 minutter. Ballen dalte ned til Tom Stian Sunde som fra ytterst skrå vinkel headet forbi keeper og i motsatt. Et bra mål, men keeperen var ikke med på notene der.
Solas nummer Christian Dahle fikk rødt kort etter 61 minutter etter å ha brukt tre fyord på rad mot dommeren.
Like etter foretok Vaulen et dobbeltbytte da Ojan Bijan og Stein-Ivar Andersen kom inn for Tom Stian Sunde og en småskadd Anders Idsø. Steini tok plass på høyrebacken slik at Bjarte Rannestad gikk opp på midtbanen.
Solas Geir Arild Andersen fikk gult etter 64 minutter.
Marius Fossmark holdt i trøya på en solaspiller som prøvde å komme seg forbi etter 67 minutter. Tilslutt gikk spilleren ned i boksen. Dommeren trakk det hele ut på 16-meteren og ga Marius rødt kort for å ta fra en klar målsjanse. Vaulens ankepunkter var at Solaspilleren kanskje startet armbruken og at det ikke var en klar målsjanse da flere spillere var i nærheten.
Dermed var man ti mot ti.
Andre omgang var svak spillemessig. Man så kjapt at Vaulen var fornøyde, mens Sola var et svakt lag. Tross at det ikke var en stor kamp, skal Vaulen ha for å være effektive.
David Møller gikk ut etter knappe søtti minutter og Tore Søraas kom inn som erstatter på stopperplass for den utviste Fossmark.
Sola var nær igjen etter 72 minutter da man på nytt traff treverket. Vaulen må heve seg til neste uke, for dette var ikke bra. Etter 79 minutter gikk et solafrispark like utenfor.
Magne Christiansen sparket ballen vekk etter 84 minutter, men fikk bare tilsnakk.
Stein-Ivar Andersen sparket bort ballen etter 85 minutter og fikk gult kort. Magne Christiansen gikk så for tidlig ut av muren etter 85 minutter og fikk det gule på fjerde forsøk. Både Steini og Magne må nå stå over neste kamp med tre gule.
Frisparket ble omsider tatt for Sola og det gikk like over venstre kryss.
To nye skifter for Vaulen da Erik Hildén tok over på venstrekanten til Falnes, mens Stian Refvik fikk de siste minuttene for Stian Lima på venstrebacken.
Helt på tampen hadde Bjarte Rannestad karrierens hardeste skudd som dalte ned på utsiden av mål.