Kom til kort mot formlaget Varhaug
(21.06.19) Tross enorme forfall holdt Vaulen lenge følge med formlaget Varhaug, men det ble kanskje litt spedt fremover?
Vaulen startet friskt, men Varhaug snappet opp en tverrsoverpasning og dermed 1-0 etter 20 minutter.
I andre omgang skapte Vaulen lite, men Vegard Natland var vel neppe i offside da han ble avblåst før Ivar Evensen headet i mål? Og hva med Varhaug keeperens overfall på Gabriel Økland Retallack?
Vaulen måtte fremover på tampen og det utnyttet Varhaug med et par kontringer slik at sifferne så litt voldsomme ut.
VARHAUG
3–0
Ovar Undheim Høyland
20 min

Fredrik Husveg
85 min
Rolf Auestad
95 min
21. juni – Varhaug kunst Tilskuere: 150 – Serie – Dommer: GJ Røskar (Sunde)

40. Daniel Larsen Stensland –> 92 minutter

Det begynner for alvor å røyne på en sliten stall som i stor grad har spilt kamper på to arenaer i vår. Vaulen har nemlig brukt de samme spillerne på både A- og JR-laget.
Gode nyheter var at Eirik Haglund var spilleklar etter overgangen fra Tveit. Ole Wick Henriksen (C-lag), Eivind Ankerheim (B-lag) og Espen Sivertsen (hjemme for sommeren) hjalp til. Erlend Høllen Sjøen var også klar etter småskade, mens Even Sandøy Nærum var frisk etter sykdom tidligere i uka.
Forfallslista var lang. Tobias Fosse Ekeland (legg), Alexander Nilsen Surdal (kne), John Petter Gilje (lyske), Endre Lien (beinhinnebetennelse), Thomas Surdal Arnesen (kne), Morten Nygård (fot), Casper Tjøstheim (syk), Fredrik Bokn Hansen (forfall), Daniel Lie (ferie), Felix Alinyoh (jobb), Sisco Mick (i Elverum), Audrius Mirauskas (jobb) og Eric Ordaz (i bryllup).

Vaulen (4–3–3): Trym Landråk Gjerstad Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Idar Røed Randeberg, Vegard Natland – Erlend Høllen Sjøen, Even Sandøy Nærum, Eirik Reiestad – Gabriel Økland Retallack, Ole Wick Henriksen, Ivar Evensen.
Frisk start av Vaulen som okkuperte motsatt banehalvdel. Et innlegg fra Ivar Evensen ble skuflet unna til corner etter to minutter.
Vaulen bet seg fast etter corneren uten å komme til en reell sjanse.
Vaulen var aggresive i presset høyt oppe i banen. Dette uroet og stresset Varhaug defensivt og de slo mye panisk unna.
Kampens første store sjanse tilfalt Varhaug etter 14 minutter da Fredrik Husveg raskt skjøt i steget på et fremspill. Keeper Trym Landråk Gjerstad hadde ruset ut og stod i mellom ute på 12 meter.
Ole Wick Henriksen og skuddfoten hans presenterte seg etter 17 minutter, fra 35 meter dundret han avgårde en ball som smalt i steinmuren bak målet.
Etter en bra start var det typisk at Varhaug tok ledelsen etter 20 minutter. Vaulen slo på tverrs i eget forsvarsledd, men en dårlig ball ble snappet opp av Fredrik Husveg. Han slo kjapt videre på en berøring til Ovar Undheim Høyland som elegant rundet keeper og satt inn 1-0.
En knusktørr bane og variable lufttrykk på ballene kan være grunnen for at det gikk som det gikk.
Etter dette mistet Vaulen trøkket og Varhaug tok over. Blant annet ble en stor sjanse til Varhaug etter 25 minutter vinket av for offside.
Vaulen fikk et skudd på mål etter 28 minutter, Eirik Reiestad fikk bra treff fra 25 meter og keeper ga en liten retur som Gabriel Økland Retallack var nær å snappe opp.
Pent angrep av Vaulen etter halvtimen da Gabriel Økland Retallack løftet elegant over til motsatt kant. Der kom Ivar Evensen i lange klyv, men skuddet hans fra 20 meter gikk like over.
Ole Wick Henriksens evne til å holde på ballen var en av grunnene til at Vaulen hadde maktet å stå så langt oppe i banen, men etter en duell gikk han i bakken og landet på det vonde kneet. Ole virket ikke like bevegelig etter dette.
Nytt bra forsøk av Vaulen etter 36 minutter da Ivar Evensen skjøt like utenfor med høyrefoten!
Plutselig, mens spillet pågikk, så vi at Vegard Natland lå nede på bakken og vred seg i smerter, vi fryktet en alvorlig skade, men heldigvis kom han seg etter hvert på beina og fortsatte.
Tre minutter ble lagt til. Omgangen hadde vært relativt jevn, men Varhaug hadde en klassespiss i Fredrik Husveg som voldet oss store problemer.
Dermed gikk man til pause på stillingen 1-0 til Varhaug, det var bedring fra kampen sist og vi øynet sjanser før andre omgangen.
Spissen Ole Wick Henriksen måtte gi seg i pausen. Inn kom kantspiller John Herman Ås, det betød at anvendelige Ivar Evensen ble flyttet inn som midtspiss.
Varhaug prega starten av andre omgang. Trym Landråk Gjerstad måtte gi retur på Fredrik Husvegs skudd etter 49 minutter, ballen trilla på tverrs foran målet før Idar Røed Randeberg fikk klarert på "strek".
Målscorer Undheim Høyland ble nektet av en ny beinparade av Vaulens keeper etter 54 minutter, Husveg fulgte opp på returen som han satt utenfor.
Vaulen var småfarlige etter 56 minutter da det oppstod kaos i boksen etter en corner som Ivar Evensen hadde skaffet oss.
Unge Evensen skaffet oss frispark etter 59 minutter. Even Sandøy Nærum løftet inn og det ble klarert til corner. Den påfølgende corneren nådde ikke frem, men gode tendenser av de oransje.
Fredrik Husveg kom så til skudd fra skrå vinkel etter 61 minutter, men igjen stod Trym Landråk Gjerstad i veien med beina.
Vaulens andre bytte kom etter 63 minutter da Sebastian Mollan erstattet Eirik Reiestad. Mollan tok plass på vingen, mens Økland Retallack falt ned et hakk.
Vaulen virket litt flate i denne perioden og i et forsøk på å sprite opp ting byttet Vegard Natland og John Herman Ås posisjoner.
Svitsjen var nær å bære frukter etter 67 minutter da Vegard Natland kom seg løs på venstre. Skuddet hans ble reddet, men spratt til Ivar Evensen som kunne heade i det åpne målet. Linjemann hadde dog vinket av på offside for Natland, noe vaulenleiren og Varhaug-backen ikke forstod særlig av da vel Natland startet et par meter onside?
Søtti minutter nå og Vaulen var voldsomt trykket bakpå. Blant annet blokkerte Idar Røed Randeberg et skudd, muligens med hånda?
Vaulen skapte lite, en svakt slått corner etter 73 minutter var eneste beholdning.
Nytt bytte for Vaulen da venstrekant Eivind Ankerheim kom inn for Gabriel Økland Retallack.
B-lagsspiller Ankerheim presenterte seg raskt med en flott igangsetting av Vegard Natland som fosset nedover flanken. Det ble lagt igjen bakover i banen til Even Sandøy Nærum som fyrte et skudd vel over etter 75 minutter.
Fredrik Husveg skjøt via en vaulenspiller og i nettveggen slik at Varhaug fikk corner etter 78 minutter.
Vaulen trengte liksom noe magi her. Etter 83 minutter satte man innpå NTNU-studenten Espen Sivertsen for backen Ørjan Bergum som slet med kroppen. Samtidig la man om til tre mann bak.
Det gikk som det måtte. Vaulen kastet frem mye folk og Varhaug kontret presist inn 2-0 ved Fredrik Husveg etter 85 minutter.
Vegard Natland var helt ferdig slik at Eirik Haglund kom inn til sin debut etter 85 minutter.
Piften hadde gått ut av Vaulen og Landråk Gjerstad leverte en ny god redning. Like etter skjøt Varhaugs Marius Nevland over lengste kryss.
Daniel Larsen Stensland fikk notert seg en A-kamp da han kom inn for Ivar Evensen to minutter ute i tilleggstiden.
Så på det siste som skjedde i kampen, fem minutter på overtid, økte Varhaug til 3-0. Et legg fra høyre gikk over på motsatt til Rolf Auestad som dundret inn bak Trym Landråk Gjerstad.