Kjempet godt fra seg
(21.06.18) Frøyland med langt større balltempo enn Vaulen i første omgang, men ledet bare 2-1 ettersom Fredrik Stray Tjaum satte en straffe like før hvilen.
I starten av andre omgang scorer også Frøyland på en straffe slik at det ble vanskelig på 3-1.
Vaulen skal ha for at dem kjempet godt fra seg i andre omgang og holdt spenningen kampen ut, men det ville seg liksom ikke foran mål.
1–3
FRØYLAND

8 min
Kristoffer Mohn Kverneland

23 min
Ola Rønningen
Fredrik Stray Tjaum (str.)
34 min

47 min
Roy Jarle Aarthun (str.)
21. juni – Vaulenbanen Tilskuere: 70 – Serie – Dommer: S Sellathurai (Årvoll)

32. Erlend Høllen Sjøen

Vaulen med luksusproblem før denne kampen og alle spillerne fikk ikke plass i kamptroppen, en del av dem spilte dog onsdagens juniorkamp. Even Sandøy Nærum, Jørgen Helland, Kristian Gaard og Ole Wick Henriksen var tilbake siden sist.

Forfall:
Daniel Lie (ferie), Eric Ordaz (akilles), Morten Nygård (kyssesyken), Sivert Erland (kragebein), Chris Andre Mannes (kne), Audrius Mirauskas (lår) og Tony Tran (sommerferie).

Vaulen (4–4–1–1): Endre Lien – Idar Røed Randeberg, Bendik Aarstad, Daniel Vatland, Vegard Natland – Ceu Lian Khar, Even Sandøy Nærum, Fredrik Stray Tjaum, Oskar Moe – Jørgen Helland – Denis Mehremic.
Lagene skiftet side før avspark slik at Vaulen fikk motvind og sol i mot i første omgang.
Vaulen kunne ha fått en pangstart på kampen. Vegard Natland skaffet oss corner før minuttet. Ceu Lian Khar slo inn fra høyre og Bendik Aarstads heading gikk i stolpen før samme mann beinet utenfor!
Dette var nok mer et blaff da Frøyland tok kraftig over. Laget holdt et høyt balltempo som Vaulen ikke maktet å demme opp.
Frøylands toppscorer Preben Løvdahl Hellvik, som er sønn av sin far Nils Ove, kom alene gjennom etter fire minutter. Vaulens unge keeper Endre Lien var derimot med på notene og reddet med en benparade på 16 meter.
Ny stor sjanse for Frøyland etter 7 minutter da Kristoffer Kverneland sendte keeper i full strekk etter et frispark fra 24 meter.
Ballen gikk ut til corner og Frøyland bet seg fast. Minuttet senere slo dem inn fra høyre til Kristoffer Kverneland som bredsidet nede til venstre.
FIL fortsatte dominansen og hadde en rekke cornere, samt noen skuddforsøk.
Preben Løvdahl Hellvik dro så inn i boksen på høyresiden før han fikk sendt avgårde et skudd, men nok en kvalifisert redning av Endre Lien.
Vaulen hadde knapt vært over midten og hadde en sjelden visitt etter 22 minutter da han forserte helt ned til linja, men det var ingen mann foran mål.
Frøyland doblet ledelsen etter 23 minutter. Dem slo inn fra venstre og Ola Rønningen fikk nærmest strømpetreff, men ballen spratt inn i lengste.
Vaulen ble rett og slett spilt ut her. Flere cornere for Frøyland fulgte.
Geir Dahle Høyland fyrte så av fra 23 meter etter et flott angrep, men Endre Lien leverte nok en god redning til corner etter halvtimen.
Så fikk Vaulen plutselig et straffespark etter at Jørgen Helland ble revet ned i boksen.
Fredrik Stray Tjaum var sikker fra 11 meter og plutselig var Vaulen med i kampen igjen!
Målet ga nok Vaulen en liten boost for plutselig ble Jørgen Helland spilt fri av Khar i boks. Skuddet gikk i nettveggen, men det var vinket av for offside i det 38. minutt.
Enorm sjanse for Frøyland etter 40 minutter. Kristoffer Kverneland leverte etter flott skudd med utsiden av foten, ballen skrudde rundt keeper, men gikk i stolpe og ut.
Like før pause fikk Daniel Vatland gult kort. Hans fjerde for sesongen, noe som betyr karantene mot Riska.
Lagene gikk til pause på stillingen 1-2. Frøyland burde ha punktert denne kampen sett ut fra spill og sjanser.

Vaulen med to bytter i pausen. Kristian Gaard erstattet Vatland i et rent stopperbytte, mens midtbanespiller Sander Oaland kom inn for spissen Mehremic.
Samtidig justerte man noe. Midtbanespiller Even Sandøy Nærum ble flyttet opp bak spissen Helland, trolig for å forstyrre Frøylands balldistributør?
Vaulen fikk verst tenkelige start da man Bendik Aarstad lagde straffespark etter minuttet. Roy Jarle Aarthun var sikker slik at det stod 1-3.
De oransje skal ha for at dem ikke ga opp. Ceu Lian Khar kom seg nede til linja etter 47 minutter, innlegget gled skummelt forbi mål på femmeteren.
Nytt flott raid av en aktiv Ceu Lian Khar, men Oskar Moe fikk ikke satt på andre stolpe i det 52. minutt.
Så et kjempeskudd signert Even Sandøy Nærum, ballen hadde fin retning mot kroken da keeper kom svevende og reddet med en hånd til corner.
Vaulen fortsatte trykket etter den påfølgende corneren og Sander Oaland skjøt meteren utenfor fra 25 meter.
Det var noe vanskelige forhold denne kvelden. Den til vanlig lune Vaulenbanen hadde nemlig en vanskelig vind som gikk på langs av banen, det betød at noen av spillerne slet med timingen da ballbanen var noe uvant.
Ceu Lian Khar var på ferde igjen etter 61 minutter da han kom til skudd i boks. Noen ropte på straffe også der, men dommeren lot spillet gå.
Jone Kleppa fikk så dratt av Aarstad og fikk sendt avgårde et skudd etter en kontring, men Lien reddet igjen.
Uansett bedre takter av Vaulen. Man hadde fått mer kraft sentralt i banen og hadde fått flyttet opp spillet.
Frøyland kom nær etter 67 minutter. Vaulenspillerne slet med å bevege seg raskt nok mot fotrappe spillere og Bendik Aarstad reddet tilslutt på streken!
Endre Lien var stor tross sine 174 cm, han leverte nok en beinparade og fikk gitt til corner etter 68 minutter.
Stemningen ute på banen startet å bli ganske så hissig. Begge lag tråkket til i duellene og man var ikke alltid enig med dommeren.
Vaulen hadde så et frispark inn i boksen, men isteden fikk Frøyland startet en kontring som dem satte utenfor i det 70. minutt.
Nytt bytte for Vaulen da Ole Wick Henriksen erstattet Oskar Moe på kanten.
Gult kort til Frøylands Kristoffer Kverneland etter 74 minutter etter at han taklet Tjaum hardt.
Vegard Natland fikk så slått inn fra kant, men Even Sandøy Nærums forsøk fra åtte meter ble blokkert.
Ceu Lian Khar fikk løftet inn i boks til Jørgen Helland, men headingen i det 81. minutt gikk inn til keeper.
Vaulen la om til tre mann bak da Bendik Aarstad ble flyttet opp som targetmann etter 82 minutter.
En nydelig diagonal pasning fra Ole Wick Henriksen fant Ceu Lian Khar. Han dro seg inn i boksen, men skjøt midt på keeper. Like etter, i det 86. minutt, fikk Jørgen Helland så skutt opp i hånda på en hvit, men han måtte nøye seg med corner.
Preben Løvdahl Hellvik var på ferde igjen etter 87 minutter da han fikk skutt i nettveggen. Vaulens Bendik Aarstad ville ikke være mye dårligere og headet i nettveggen minuttet senere.
Krigen fortsatte inn i overtiden og Roy Jarle Aarthun fikk gult kort etter 95 minutter.
Seks minutters tilleggstide ble spilt før dommeren hadde sett nok.
Det ender med 1-3-tap noe Vaulen virket meget skuffet over. Nå må man børste av seg skuffelsen kjapt da det er ny kamp allerede på mandag.

DAGENS BEACHBOY

Endre Lien ble kåret til Vaulens beste spiller og vant gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk.