Vaulen vant krigen
(21.05.07) Stian Husvægs mål i første omgang skilte lagene slik at Buøy ble slått.
I følge rapportene presset Buøy kraftig på mot slutten uten å komme til store sjanser, dermed ebbet det ut med 1-0 seier til strandguttene.
Sterkt av Vaulen å vinne. Det er en god egenskap å ta med seg å vinne jevne kamper.
HUSI: Søyland med veps opp av hatten.
1-0
BUØY
Stian Husvæg (Anders Idsø)
21 min
21. mai - Vaulenbanen - Tilskuere: 70 - Serie - Dommer: Harald Strand (MIL)
87. Eric Ordaz
Nydelig vær og 70 tilskuere hadde tatt turen til fantastisk flotte Vaulenbanen denne maikvelden.
Buøy var favoritter før kampen ifølge Norsk Tipping som hadde kampen på langoddsen.
Ronny Hauge hadde tatt plass som speaker oppe i klubbhuset og kunne presentere et Vaulenlag med én endring siden sist, Stian Husvæg inn for Alexander Surdal Nilsen.
Tore Søraas, Tore Tjentland og Stian Refvik stilte i sivilt.
TAXI: Taxi Olsen var tilbake på Vaulenbanen ikledd rosa trøye, alt kler som kjent den smukke.
Vaulen (4-4-2): Tom Arne Bø Pedersen - Marius Fossmark, Robert Hovland, Espen Klette, Stein-Ivar Andersen - Magne Christiansen, Thomas Idsø, Anders Dale, Anders Idsø - Stian Husvæg, Tom Stian Sunde.
Vaulen la seg lavt i begynnelsen av kampen. Buøy kjørte hardt og var frempå med flere store sjanser.
Vaulen pådro seg en del frispark og strevde med å holde Buøy på avstand.
Midtbanen til gjestene med Jørgen Husby i spissen fikk mye rom.
Tanksenteren Kjetil Knutsen kom veldig nær scoring, men den fine volleyen gikk like utenfor mål.
Like etter snudde kampen. Anders Idsø vant en duell med Asle Sletthaug. Ballen havnet til Stian Husvæg som vendte kjapt og satte ballen inn via stangen nede til høyre for en overrasket Ørjan Olsen i Buøymålet.
Hjemmelaget forstod nå at i denne kampen måtte de krige. Man løftet presshøyden og ofret seg i duellene slik at Buøy slet med å spille gjennom midtbanen.
Vaulen kom nå til flere gode sjanser. Etter 32 minutter hadde Anders Dale et bra forsøk med en lobb fra 25 meter.
Anders Idsø hadde så et flott innlegg fra venstre som Tom Stian Sunde headet i lengste hjørne, men Taxi Olsen reddet fint.
Etter 40 minutter fikk Tom Stian Sunde gult kort for en ureglementær takling.
De oransje fikk frispark på 20 meter fra bra posisjon etter 42 minutter. Skuddet snirtet mur og gikk til corner.
Andre omgang startet som første med store Buøysjanser.
Etter 50 minutter kom Buøy alene mot Vaulens sisteskanse, men Tommen kom ut og gjorde målet mindre slik at skuddet ble presset over.
Vaulen hadde også sine sjanser som dobbelsjansen etter 53 minutter hvor ballen ble reddet på strek.
Med tjue minutter igjen fikk Vaulen indirekte frispark inne i boksen etter at Buøys keeper hadde tatt et hårreisende tilbakespill med hendene. Alle blåtrøyene stilte seg på streken og markkryperen fra Anders Idsø traff i et bein.
I MUREN: Anders Idsø forsøker seg på indirekte frispark inne i boksen.
Vaulen foretok seg så to bytter. Trond Kindervåg spilte det siste kvarteret for Husi, mens Ørjan Birkeland spilte ti minutter for Dale.
I sluttminuttene hadde Buøy sjanser i fleng. Espen Klette på 17 år spilte derimot med stor rutine og ryddet unna i stor stil. Først leste han spillet og fikk gitt til corner etter 86 minutter, deretter headet han tilbake til keeper på lekkert vis i presset situasjon. Keeper Tom Arne Bø Pedersen var også stor og leste ballen som hadde retning mot Asle Slettehaug på andre stolpe.
Det ble dramatisk etter kampen da Kjetil Knutsen bokstavlig talt så rødt for munnbruk. Han hadde et gult under kampen og fikk direkte rødt kort for grovt munnbruk rett etter kampen.
Neste kamp for Vaulen er allerede på fredag da man reiser til Egersund og møter EIK.
MATCHVINNER: Stian "Vepsen" Husvæg med seiersintervju til RAs utsendte.
YES: Ole Søyland og Magnar Birkeland i godlune etter herlig seier.
JUBELBRUS: Svært høy stemning i garderoben.