Vaulen vant krigen på Buøy
(21.05.02) Buøy (0) 0 - 2 (0) Vaulen
Buøy hadde invitert til krig tirsdag kveld. Med divisjonens høyeste gress og en sterk vind var det lite som innbød til fin fotball.
Vaulen dro det i land og Tore Haugvaldstad var fornøyd. "Det var sterkt å holde buret rent igjen. Vi har bare sluppet inn to mål på våre fem første kamper. Det er en god miks av spillere som er grunnen til den flotte starten."

14. Ole Bjørn Bredesen

Vaulen hadde forberedt seg godt til denne kampen da de hadde trent på Shellbanen for å få litt gressføling. Samtidig var det gode nyheter på skadefronten da Salvesen og Andersen virket klar igjen, mens Eike håper å prøve seg på treningsfeltet allerede neste uke. Jan Tore Kleiberg måtte dog melde forfall her slik at man måtte flytte om noe på laget.
Vaulen (4–42): Tom Arne Bø Pedersen – Jan Erik Ahlstrand Pedersen, Jan Egil Salvesen, Erik Gysland, Erik Hilden – Stein Ivar Andersen, Pedro Salgado, Anders Idsø, Alexander Landsnes – Eirik Ekholdt, Inge Martin Hinna.
Vaulen startet med ballen da Buøy heller ville ha medvind i ryggen.
Buøy fikk da også et bra press, men dem lempet mye frem på lykke og fromme, noe som ofte ble tatt av vinden.
Faktisk var det Vaulen som skapte de fleste av Buøys sjanser. Defensive feil ga nerveproblemer for Vaulens trofaste tilhengere. Heldigvis slapp man med skrekken da våre hurtige spillere løp opp igjen det meste.
Det var ikke mange sjansene å skrive hjem om til Vaulen i første omgang. En corner fra Anders Idsø ble møtt bra av en sterk Alexander Landsnes, men headingen gikk over.
Inge Martin Hinna hadde også en mulighet midtveis da han glapp gjennom, men han ble tvunget til å avslutte med venstra slik at ballen skled av foten og gikk vel utenfor.
Den siste delen av omgangen var et mareritt fra Vaulen som var heldige å ikke slippe inn.
Distansen mellom forsvaret og midtbanen ble for stort og spillerne trøtnet i beina på det myke underlaget. Trenerteamet beordret laget å falle tilbake ti meter for å holde unna til pause.
Men da Buøy gikk fremover fikk Inge Martin Hinna mer rom å løpe i. Inges, som var meget god i dag, vant en løpsduell i boks og kom alene mot keeper, men dommeren var feig og blåste fordel forsvarende lag selv om Buøy-spilleren brukte vel så mye armer som Hinna.

Med vind i ryggen mestret Vaulen å pushe mer fremover i andre omgang. På et av flere frispark ladde Anders Idsø kanonen fra 25 meter til venstre for målet. Hans gode skudd mot nærmeste kryss barberte tverrliggeren.
Etter timen pådro Erik Hilden seg sitt andre gule kort for sesongen da han var sen inne i en takling.
Spissen Eirik Ekholdt ble byttet av for Kjetil Aasland med omlag 25 minutter igjen å spille. Den svære forsvareren fikk sjansen på topp og skulle snu kampbildet,
Han startet meget friskt og kunne var nær å fange opp en retur på sin aller første involvering i kampen.
På den påfølgende corneren fra høyre viste Kjetil Aasland sin styrke og headet inn på andre stolpe!
Buøys beste sjanse kom på et hardt skudd i tverrliggeren som spratt ned på streken. Heldigvis blåste dommeren for offside på returen da tre Buøy-spillere stod klar til å score.
Buøy presset på etter målet, men Tom Arne Bø Pedersen var meget stødig i målet tross den sterke vinden.
Buøys spillere plukket opp en rekke gule kort i løpet av kampen, faktisk burde dem ha sett flere kort. Kvarteret før slutt ble dem også redusert til ti mann da spissen fikk sitt andre gule kort etter å ha sparket bort ballen i frustrasjon over en offside.
Med ti minutter igjen skulle Vaulen få frispark på midten av banen. Jan Egil Salvesen steppet opp, men den lange pasningen gikk rett over keeper. Keeper maktet ikke å løpe bakover i tide og skuddet fra 45 meter gikk rett inn!
Vi trodde alle at det ble 3-0 da keeper ga retur på et skudd og Aasland rundet keeper, men offside.
Eirik Ekholdt fikk de fem siste minuttene for Landsnes som slet med krampe på underlaget.
Dermed endte det med 2-0 seier. Blomster må gå til alle spillerne og trenerne da det ikke er lett å vinne på Hompen. Mye ros også til de tilreisende supporterne. Av de 205 tilskuerne var nok en tredjedel fra Vaulen.
PS: Pedro Salgado hadde kampens store øyeblikk med et fantastisk hælspark til seg selv, tilfeldigvis utført rett foran Beachboys-supporterne. Tusen takk!