12. Stian Falnes -> 83 minutter
Magnus Torgersen
19. Sven Ole Høvring
Ørjan Olsen (strekk), Erik Hildén (overtråkk), Eirik Mæland (strekk), Christer Husvæg (reise), Ronny Hauge (barnepass) og Christian Lyse (strekk), Petter Søndenå, Jarle Eike og Thomas Idsø stod over.
Vaulen (44–11): Kristoffer Dionato Johannessen – Magnus Kartevold, Marius Fossmark, Eivind Staurland, Stian Lima – Øystein Berge Gjellestad, Anders Dale, Anders Idsø, Ole Nilsen Salthe – Magne Christiansen – Henrik Jelsa.
Vardeneset (4–4–2): 1. Krister Undem – 3. Odd Erik Steen, 11. Eirik Gard, 15. Espen Håland, 18. Ole Engseth – 4. Cato Rygg, 22. Stig Hammer Larsen (17. Lars Ådnesen fra 80), 10. Håvard Meling (5. Vidar Gilje fra 19), 2. Svein Granstrøm – 16. Morten Vadla (7. Eirik Kvalheim fra 90), 14. Christer Rimestad (8. Jan Olav Lindtner fra 85). Ubenyttede innbyttere: 2. Håkon Trengereid.
Gule kort: Morten Vadla (43), Vidar Gilje (45).
Vardeneset åpnet best og det var tendenser til kaos i feltet før Stian Lima fikk beinet unna.
Vaulen var ikke så hvasse fremover, man kom til en del cornere som det ikke ble noe ut av.
Stig Hammer Larsen spilte fri Morten Vadla på venstresiden i feltet, hans forsøk i å slå innlegg fra linjen gikk i armen til Eivind Staurland som kom skliende inn. Dommeren ga et strengt straffespark. Den tidligere Vaulen-spilleren, Morten Vadla, sendte ballen oppe i det venstre hjørnet, mens keeper gikk den andre veien.
Vardenesets viktige spiller Håvard Meling måtte ut med skade allerede etter 19 minutter.
Anders Dale fikk gult kort etter 25 minutter etter en episode i feltet på et Vaulen-corner som ble avblåst.
Øystein Berge Gjellestad måtte gi seg etter 29 minutter med smerter i leggen. Inn kom venstrekanten Jostein Eidem, noe som betød at Salthe byttet side.
Anders Idsø utlignet for Vaulen etter halvtimen da hans frispark fra 40 meter gled gjennom hendene til VBK-keeperen som enten må ha feilberegnet høyden eller fått kveldssola i øynene.
Morten Vadla var nær etter 33 minutter da han fikk et frispark slått til seg, men tåen var akkurat for kort da han var alene mot keeper.
Nå var det høy temperatur i kampen. Begge lag gikk i duellene så det sang.
Et corner fra Anders Idsø etter 36 minutter ble møtt av Anders Dale på første stolpe, ballen skled gjennom feltet og gikk utenfor lengste stolpe.
Nå var Vaulen tilbake i kampen etter at de røde og hvite hadde startet kampen klart best.
Stian Lima slo vegg med Jostein Eidem etter 39 minutter og stormet inn på hjørnet av boksen, han burde ha skutt. Istedenfor gikk innlegget ut av spill.
Christer Rimestad ordnet 2-1 til Vardeneset etter 42 minutter. Et corner fra venstre passerte feltet og havnet ved andre stolpe hvor nevnte Rimestad stod ganske så fri.
To kjappe gule kort til Vardeneset fulgte før dommeren blåste til pause.
Vaulen fikk en enda leiere kveldssol å hanskes med i andre omgang.
Anders Idsøs flate frispark etter 46 minutter gikk via en VBK'er til corner.
Odd Erik Steen tok corner fra venstre etter 50 minutter og fant en annen veteran i Stig Hammer Larsen, headingen gikk utenfor.
Ole Nilsen Salthe var nær ved å utnytte en gratissjanse etter 51 minutter. Han sklidde ballen forbi en utrusende keeper, men Vardeneset fikk klarert den løse kula til kast.
Alle innbytterne til Vaulen ble nå sendt i oppvarming. Fredrik Berntsen var den første som skulle komme inn da han erstattet Henrik Jelsa på topp.
Ole Nilsen Salthe fikk gult kort for filming etter 64 minutter, selv om han ettersigende snublet i sine egne ben.
Nå var det en frisparkkamp med veldig mange avbrekk.
En overivrig Fredrik Berntsen fikk gult kort for en ettersleng etter 69 minutter.
Christer Rimestads skudd mot mål etter 71 minutter ble reddet flott av Kristoffer Dionato Johannessen.
Vardenesets keeper stod plutselig med ballen i hendene utenfor 16-meteren etter 72 minutter. At verken dommer eller linjemenn fikk det med seg er en gåte.
Vaulen hadde fått mer trøkk fremover nå mot et rystet Vardeneset, Ole Nilsen Salthes innlegg fra høyre ble headet over av Magne Christiansen.
En ny stor spiss i Are Meling kom inn for Magne Christiansen etter 76 minutter.
To spillere stod klare og ventet på Anders Idsøs innlegg fra venstre etter 79 minutter, men Jostein Eidem og Anders Dale rotet det til for hverandre slik at man måtte nøye seg med corner.
Idsø slo inn serven fra høyre og Are Meling headet like over tverrleggeren! Uhyre nært av strandgutten!
Nå var Vaulen i førersetet og Vardeneset-benken skalv. Flere bytter fulgte etter 83 minutter da Salthe og Dale gikk ut, inn kom David Møller og Stian Falnes.
Are Meling stupheadet et legg fra høyre utenfor etter 84 minutter.
VBK-treneren Stig Hammer Larsen hadde nå blitt byttet ut og han brukte adle skitne midler. "Ta Meling. Ta han knallhardt. Få han ut av kampen," var de ubehøvla ordene som ble ropt inn på banen.
Vaulen slo nå langt mot Meling og Berntsen, men fikk ingenting ut av det da Vardeneset hadde ni utespillere på 16-meter.
Etter 94:37 blåste dommeren av kampen.
PIZZAPRISEN
En jury kåret Anders Dale til dagens mann hos Vaulen.
AFTENBLADET-VIKAREN
3. div. avd. 12
Vaulen 1 (1)
Vardeneset 2 (2)
Vaulenbanen
Tilskuere: 110
Mål: 0-1 Morten Vadla (14. str.), 1-1 Anders Idsø (30.), 1-2 Christer Rimestad (42.).
Dommer: Jørn Voll (Hana) 5 poeng. Noen merkelige avgjørelser.
Gult kort: Anders Dale, Ole Salte, Fredrik Berntsen, Vaulen og Morten Vadla, Vidar Gilje, Vardeneset.
1p. Morten Vadla, Vardeneset
Kommentaren: - Urk, de skal bare snakke med meg etter vi har tapt! (En slukøret Vaulen-trener, Endre Tangen, i garderoben da pressen ville ha sine ord).
Kampen: Vardeneset tok sin tredje strake seier, mens Vaulen har tapt tre av sine fire siste med minste margin.
Vardeneset startet kampen best, men ledermålet kom på diskutabelt vis. Morten Vadlas innlegg gikk i hånden til Vaulens Eivind Staurland, som kom skliende inn for å blokkere. Straffespark mente dommeren. Morten Vadla var sikker fra krittmerket og 0-1 til gjestene.
Hjemmelaget utlignet ved Anders Idsø etter halvtimen da keeper feilberegnet høyden på et frispark fra drøye 40 meter.
Målet vekket Vaulen som kom mer med i kampen, men istedenfor gikk Vardeneset opp i ledelsen på et corner som ble stusset videre til Christer Rimestad på andre stolpe.
Det var tøffe tak i denne kampen mellom to robuste lag. De aggresive Vardenesetspillerne var hele tiden kjapt oppi de oransje som ikke fikk spillet til å flyte.
I andre omgang hadde Vaulen ballen mest, men dem slet med å komme til sjansene. Et skadeskutt Vardeneset la seg på 16 meteren og fikk ballen unna da Vaulen pumpet på.