12. Stian Falnes <- 34 minutter
29. Fredrik Berntsen <- 75 minutter
25. Henrik Jelsa
30. Are Meling
Vaulen (4–4–1–1): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Torgersen, Alexander Landsnes, Marius Fossmark, Stian Lima – Alexander Surdal Nilsen, Anders Dale, Anders Idsø, Jostein Eidem – Magne Christiansen – Christian Lyse.
Etter vel en times kjøretur var vi omsider fremme i "OKKA by"...
Først en liten peptalk av Endre og Thomas, så bar det ut på B&G-banen for oppvarming å di...
Kampen åpnet i et bra tempo, der ingen av lagene kom til de helt store sjansene... "mye ta og føle på i starten".
Rundt 5 minutter ut i kampen ble en EIK-spiller liggende i Vaulens 16 meter etter en duell... Han kom seg på bena etter litt behandling, men ble byttet ut kort tid etterpå.
Noen minutter senere prøvde Anders Dale seg med en fin stikker til Christian Lyse, men ass dommeren vinket korrekt for offside.
Vaulen prøvde å spille fin fotball, og hadde den del trekk og tendenser, men et aggresivt og hardtkjempende EIK lag gjorde det veldig vanskelig!
Tommen fikk så litt problemmer med en litt spretten ball, men klarte heldigvis å ta ballen før den passerte mållinjen!
Etter kvarteret fikk EIK et innkast nede på Vaulens sekstenmeter, dette innkastet førte til kampens første halvsjanse, men EIK-spissen avsluttet svakt utenfor målet til Tommen.  Tror forøvrig det var i denne situasjonen Marius Fossmark var uheldig og fikk seg en smell i ryggen. Hardhausen kom seg på bena igjen og spilte vel 7-8 minutter til før han måtte forlate banen. Han ble da erstattet av Ronny Hauge. Dette førte til en del omrokkeringer i Vaulens bakre firer, Ronny tok plass på venstreback, mens Stian Lima overtok i midten for Marius!
Rett etter at Marius forlot banen kom EIK til to brukbare målsjanser, etter glipp i markeringene i vaulenforsvaret.
Da kampen hadde blitt 30 minutter gammel, fikk en EIK-spiller stå mistenkelig alene inni Vaulens sekstenmeter... men nok en svak avslutning av spissen til EIK. Vaulen var heldige som ikke lå under nå.
Det gikk alikevel ikke mangen minuttene før Vaulen skulle bli straffet av et agressivt EIK-lag... Man kom seg fint rundt på venstrekanten og fikk lagt inn et fint innlegg der Valon Berisha fikk til en klinisk avsluting så gikk rett i mål, utagbart for Tommen.
Etter målet måtte Vaulen nok engang foreta seg et bytte grunnet skade, da Anders Dale fikk en føling med ribbeinskaden han fikk mot Hana.
Han ble erstattet av Stian Falnes, dette førte til enda mer omrokkeringer i laget, Falnes plasserte seg på topp sammen med Lyse, mens Magne gikk ned på midten sammen med Anders.
Dermed hadde Vaulen allerede brukt to av tre bytter og kampen var kun 35 minutter gammel!
Ronny Hauge fikk et korrekt gult kort fem min før sidebytte, da han var alt for sen inn i en takling.
Vaulen klarte å kjempe til seg en corner få minutter før pause, men denne corneren førte til ingen farligheter!
En blødene EIK spiller måtte ut på sidelinjen, etter Ronny var våken og gjorde dommeren oppmerksom på dette... Rett etter dette fikk en EIK spiller fortjent gult kort etter en sen takling på Magne.
På overtid ble så stopperparet til Vaulen lurt, EIK-spissen kom seg noe tvilsomt lett forbi og var kald alene mot Tommen. 2-0!
Fortjent 2-0 ledelse til hjemmelaget, Vaulen hang bra med de første 20 minuttene, men etter dette dreide seg stort sett om EIK. Som skapte en del sjanser fremover. Vaulen hadde noen ufarlige skudd mot EIK-keeperen,e llers skapte de rett og slett NADA.
Man måtte opp mange hakk for å ha noen sjanse i andre omgang!
Andre omgangen skulle starte på verst tenkelig vis sett med vaulenøyne. Rundt fem minutter ut i omgangen fikk Ronny Hauge sitt andre gule kort, da han på etterskudd måtte ta en "interference takling" på hjørnet av sekstenmeteren. Dommer Lars Dahlgren sendte Ronny korrekt av banen. I kaoset rundt utvisningen fikk også Tommen gult kort, etter å ha tatt en "hårtørker" mot assistentdommeren!
Mange av vaulenspillerne mente assistentdommeren først vinket for offisde, for å så vinke for taklingen Ronny utførte. Men tror dagens dommertrio gjorde helt rett i denne situasjonen!
Drøye tre minutter etter dette kaoset skulle så en uheldig Alexander Landsnes sette ballen i eget mål på elegant vis... Klareringen til Mr L lurte seg helt opp i vinkelen! 3-0.
Det meste så kunne gå galt for Vaulen gikk galt nå...
Vaulen slet skikkelig nå, EIK fikk både kost og kjelt seg mye med ballen. Vaulen kjempet så godt de kunne, men EIK styrte spillet til de grader.
Magne kom seg til et skudd fra langt hold, men keeperen hadde ingen problemmer med å redde skuddet!
Etter timen kom EIK seg fint gjennom på vaulens høyreside, vingen fikk lagt inn, og EIK-spillerne stod nærmest i kø for å avslutte. På bakre stolpe banket en EIK spiller inn 4-0. Dette begynner å bli ganske så stygt for Vaulen. Omtrent ingenting fungerte utpå banen, man fikk merke at man kun var ti mann.
Vaulen kom ikke til noen skikkelige angrep. Det ble et par skuddforsøk, noen forsøk på å komme seg rundt på kant. Men ingenting fungerte over midtstreken, EIK kom på mange farlige kontringer da Vaulen prøvde å fylle på med folk fremover.
EIK fortsetter å kjøre på, men er heldigvis ikke alltid like dyktige i sine avslutninger...
Stian Lima ble taklet stygt innenfor egen sekstenmeter, nok en gang helt korrekt gult kort til en EIK-spiller.
Kvarteret før slutt skulle så Fredrik Berntsen få sin første obligatoriske kamp for Vaulen, da han erstattet en sliten Christian Lyse på topp!
Rett etterpå fyrte Anders Idsø av et skudd fra 25 meter, men som tidligere i kampen, HELT UFARLIG for EIK-keeperen!
EIK fortsatte å produsere sjanser, men mye udyktige avslutninger og gode blokkeringer av Vaulens stopperduo!
Vaulen var fremme på en sjelden visitt i EIK sekstenmeter og fikk kriget til seg et hjørnespark. Dette førte til en halvsjanse da Mr L headet vel halvmeteren tilside for mål.
5-0 kom etter 88 minutter, da backen til EIK slo en fin pasning opp til vingen, som forserte noen meter før han la inn. Det fine innlegget ble møtt av EIK-spissen som dundret ballen i mål. Et vakkert angrep av hjemmelaget!
Kampen ebbet ut med 5-0. Dermed var cupeventyret for Vaulen over for denne gang.
En meget skuffende kamp av vaulenspillerene som hang bra med de første 20 minuttene, men det raknet helt i andre omgang med utvisning og tre mål i sekken!
Heldigvis er det kamp igjen på fredag mot Djerv 1919, tror det blir bra å få vekk denne kampen fra hodet kjapt!
Kizza

VI FULGTE KAMPEN LIVE

• Vaulen starter med det samme laget som mot Hana. Are Meling er ikke helt skadefri, men sitter på benken.
  • EIK var favoritter hos Norsk tipping med 1,35 i odds, Vaulen fikk 3,40.
  • Nordicbet har livescore fra de lokale kampene. Brodd oppdaterer live.
  • Vaulens komplette cuphistorie leser du her!
  • Vaulenkampen kan du også få oppdatert resultatet fra på tekst tv.
  • Det har vært lite sjanser de første 15 minuttene i følge vår mann.
  • EIKs supertalent Valon Berisha, som Viking nå har signert, starter kampen, men har vært lite med i kampen så langt.
  • Stopper Marius Fossmark måtte gi seg med skade etter 23 minutter. Inn kom Ronny Hauge som tok plass på venstrebacken, Stian Lima går inn i midtforsvaret.
  • 1-0 VALON BERISHA 32' Spilleren som blant annet har trent med Chelsea sendte hjemmelagets supportere i ekstase. Innleget kom inn fra siden, Berisha fikk stå fritt og bare bredside inn
  • Nok en skade hos Vaulen! Anders Dale må gi seg, inn kommer Stian Falnes.
  • Man har nå lagt om til 4–4–2 med Stian Falnes på topp og Magne Christiansen ned på midten.
  • Det er omlag 100 tilskuere på B&G-banen i kveld.
  • Vinneren av denne kampen er klare for 1. runde i cupen. Vaulen kom så langt i 1958 og 2005.
  • Ronny Hauge pådro seg gult kort etter 38 minutter da han kom alt for sent inn med en takling bakfra.
  • 2-0 44' EIK doblet like før pause da en av de to raske spissene løp fra Vaulenforsvaret. Der stod Vaulen for høyt.
  • Det er pause. Kan Vaulen komme tilbake nå?
  • Vi har snakket med Kizza i pausen. Skaden til Marius så ikke bra ut og han måtte ut på båre. Anders Dale fikk seg en smell i ribbeina, den samme plassen han fikk seg en trøkk mot Hana. Magnus Torgersen var usikker før kampen og med bare ett bytte igjen er det skummelt for Vaulen.
  • Vaulen kom bare til et par halvsjanser i første omgang. Anders Idsøs skuddfot har vært det farligste angrepsvåpenet.
  • Andre omgang er i gang.
  • RØDT KORT Ronny Hauge fikk sitt andre gule etter å ha felt som siste mann. Tom Arne Bø Pedersen fikk samtidig gult for munnbruk i kaoset.
  • 3-0 SELVMÅL 53' Vaulen har raknet. Et innlegg fra siden går mot Alexander Landsnes som klarerer ballen i egen vinkel.
  • Det var ryggen til Marius Fossmark som slo seg vrang. Han får nå behandling av oppmann Haisen.
  • 4-0 62' Dette kan bli stygt.
  • Fredrik Berntsen kom inn for Christian Lyse på topp etter 75 minutter.
  • I en kamp i Vaulens serie har Viking 2 vunnet hele 9-5 borte mot Skjold!
  • 5-0 88' Her må vi bla i historiebøkene for å finne et like stort tap.
  • Haugesund 2 vant 4-1 borte mot Hinna i Vaulens serie.
  • Vaulen må nå slikke sårene og konsentrere seg om fredagens hjemmekamp mot Djerv 1919 i serien.
  • KAMPEN ER SLUTT
  • Det ser ikke bra ut for Marius Fossmark som etter kampen ble hentet av ambulansen. Trolig er det snakk om en skiveutglidning i ryggen.
BOLLA CHRISTIANSEN: Bolla på vei hjem prøver å få opp humøret etter slakten.