Vant 5. divisjonsdebuten
(21.04.08) Et sterkt B-lag med syv spillere fra A-lagstroppen vant 3-0 mot Tasta.
Stian Husvæg og Ronny Hauge (2) scoret for de oransje.
SVAR PÅ TILTALE: To mål av Ronny Hauge.
VAULEN 2
3-0
TASTA
Stian Husvæg (Johnny Erga)
2 min
Ronny Hauge (Johnny Erga)
6 min
Ronny Hauge (Jarle Eike)
68 min
21. april - Vaulenbanen - Tilskuere: 30 - Serie - Dommer: Alf Inge Jåtten (Klepp)
3. Kenneth Dahle
15. Ronny Hauge -> 71 minutter (<- 83 min)
22. Stian Adamsen Husvæg -> 45 minutter
2. Andreas Fløgstad <- 45 minutter
4. Hermann Anton Sæther <- 57 minutter
10. Tom Arne Bø Pedersen <- 71 minutter
5. Alexander Hauge <- 76 minutter (-> 83 min)
Historisk kamp da Vaulens B-lag debuterte i 5. divisjon.
Vaulen med respekt for Tasta som har klare opprykksambisjoner.
Vaulen (4-4-2): Leif Pirinen - Stian Refvik, Joakim Svensson, Ole Bjørn Bredesen, Erik Hildén - Johnny Erga, David Møller, Jarle Eike, Kenneth Dahle - Ronny Hauge, Stian Husvæg.
Vaulen med pangstart da de tok ledelsen allerede etter to minutter. Johnny Erga fosset ned høyrekanten, driblet seg fremover langs kortlinjen før han la ut førtifem grader til Stian Husvæg som elegant la kula i venstre hjørne.
Etter seks minutter skulle det bli 2-0. Et veldig langt innkast fra Johnny Erga fant Ronny Hauge som stusset fint inn via lengste stolpe.
Kampen skulle så roe seg noe ned og Vaulen produserte heller lite resten av omgangen.
Tastas første mulighet kom etter 28 minutter da et legg fra venstre fant spissen som skjøt på helvolley, men Vaulens gode sisteskanse Leif Pirinen reddet flott.
Jarle Eike slo over til David Møller som forserte fremover før han fra 25 meter sendte avgårde et tåskuddlignende forsøk som dalte ned like bak tverrlegger.
Etter 37 minutter kom Tasta nær, igjen slo man inn fra venstre, men denne gangen gikk skuddet meteren over høyre kryss.
Som planlagt før kampen ga Stian Husvæg seg etter første omgang, inn kom Andreas Fløgstad. Andreas tok plass på høyre kant, mens Johnny Erga gikk opp på topp. Samtidig byttet backene Stian og Erik side.
Vaulen startet igjen omgangen friskt og et nydelig angrep etter 46 minutter var nær ved å bære frukter. Stian Refvik la over på andre stolpe mot Andreas Fløgstad som skled inn, men skuddet fra skråvinkel gikk i nettvegg.
Juniorstopperen Joakim Svensson gjorde sine saker bra, men etter 48 minutter kom han i dommerens bok etter en "professional foul" hvor han tok mann og ikke ball da en Tastaspiller var på vei igjennom.
Jarle Eike slo corner fra høyre etter 51 minutter, fra fem meter headet Ronny Hauge like utenfor.
Hermann Anton Sæther erstattet Joakim Svensson i midtforsvaret etter 57 minutter.
Johnny Erga og Kenneth Dahle kombinerte flott på venstre etter timen, Kenneth fant tilslutt David Møller foran kassen, men skuddet gikk vel over.
Så slo Erik Hildén i bakrom hvor pumaen Johnny Erga sprintet i fra Tastaforsvaret, men han var i ubalanse i skuddøyeblikket og ballen trillet utenfor.
Et mønsterangrep etter 62 minutter da Ronny Hauge og Andreas Fløgstad spilte vegg. Legget fra Andreas fant igjen Ronny foran mål som skjøt i tverrlegger, ballen dalte ned mot mål igjen før keeper fikk bokset den ut.
Tasta fikk frispark fra godt hold etter 66 minutter, skuddet var hardt, men rett på keeper Leif.
Etter 68 minutter slo Jarle Eike inn et corner fra venstre, ballen dalte ned i beina på Ronny Hauge som fikk skuflet ballen over linjen.
Tom Arne Bø Pedersen erstattet Ronny Hauge på topp etter 71 minutter.
Johnny Erga la så tilrette for David Møller som forsøkte fra drøye 20 meter på volley - like utenfor!
Akrobatiske Tommen fikk så et brassemål annulert for offside etter 75 minutter.
Alexander Hauge erstattet Johnny Erga etter 76 minutter, men samme mann måtte gi seg med skade etter 83 minutter da Ronny Hauge kom inn igjen.
Så et gjennomspill av Tasta til en hvit og rød som kom alene mot keeper, men Pirinen i mål vartet opp med en flott benparade.
Stian Refvik slo så en lur ball inn foran mål til Andreas Fløgstad som hadde funnet en trang gang, på bra hold ble han klemt inne og skuddet manglet fart.
Tastas beste sjanse kom etter 87 minutter da den gode syveren skjøt i venstre stolpe og ut fra drøye 20 meter.
Ronny Hauge forserte etter 89 minutter og kriget seg frem til 20 meter, innsideskuddet gikk et par meter til side for den høyre stolpen.
På overtid felte Stian Refvik en spiller i boksen, men heldigvis trakk dommeren situasjonen ut på 16 meter. Frisparket ble skuslet vekk.
Dommeren blåste av kampen med 3-0 seier til Vaulen B.