12. Ronny Hauge -> 60 minutter (<- 71 min)
16. Øyvind Vollen
17. Stian Lima
18. Ole Bjørn Bredesen
19. Eirik Ekholdt
Storkamp med masse publikum og presse tilstede! Før kampen ble trenerne intervjuet av speaker. Hør lydfilen av Bent her og av Ole her!
Vaulen startet i en 4-5-1 formasjon akkurat som SIF.
Vaulen: Tom Arne Bø Pedersen - Alexander Landsnes, Robert Hovland, Sverre Gjuvsland, Stein-Ivar Andersen - Magne Christiansen, Thomas Idsø, Eivind Staurland, Anders Idsø, Stian Husvæg - Christophe Dagsland.
ELLEVILT: Før kampen ble spillerne presentert av speaker.
Det var en god og jevntspilt start på omgangen. Mens SIF var farlige på dødballer, spilte Vaulen seg fremover med flott småspill.
Den største sjansen i kampen kom etter 10 minutter da et corner fra Anders Idsø fant Magne Christiansen fri på andre stolpe, men strømpeskuddet fra kort hold gikk på tverrs av mål og tilbake til Andi!
Etter knappe kvarteret kom Are Meling nær på en Petter Mørk corner, men ballen gikk like over.
Vaulen har som kjent mange gode frisparktagere. Etter 20 minutter prøvde Anders Idsø seg fra drøye 20 meter, men ballen skrudde like utenfor høyre stolpe.
Så fem minutter senere slo Mannes en ball ned på venstresiden til Meling, den tidligere Hundvåg-spilleren fikk slått inn på andre stolpe hvor Steffen Bøifot stupheadet fra fem meter. Det så ut som om ballen skulle gå inn nede i hjørnet, men Tom Arne Bø Pedersen leverte en fantomredning og fikk på mirakuløst vis gitt til corner!
SIFs Rolf Magne Olsen fikk gult kort etter 28 minutter da han hogde ned en utrusende Tommen i Vaulenburet.
Så fikk Vaulen frispark på 35 meter og kaptein Stein-Ivar Andersen dunket til med slegga, ballen suste i tverrligger og ut i spill igjen. For et skudd!
Like før pause brilljerte Vaulen ned langs høyresiden, tilslutt var det Thomas Idsø som fikk slått over til Christophe Dagsland som fikk headet på mål. SIF hadde også et skuddforsøk fra Bøifot, men markkryperen gikk like tilside for mål.
Totalt sett en god omgang fra Vaulen som var fullt på høyde med SIF.
KJENTFOLK: Flere Vaulenfolk var blant dem som møtte opp. Sneddien, Foffen, Lloyd, Robert Redford, Elin Idsø, Jim Solbakken, Inge Thulin, ukjent, Magnar Birkeland og Stikkå.
Tre minutter ute i andre omgang sleivet Robert Hovland en ball som gikk feil vei og til Rolf Magne Olsen, men kraftpluggen skjøt i nettveggen.
Så var det SIFs Odd Helge Bygnes som gjorde en feil i forsvar, en halvklarering med hodet havnet i beina på Anders Idsø som på volley skjøt like utenfor fra 18 meter.
Vaulen spilte bra, men flere virket å være slitne noe som førte til personlige feil. Igjen mistet man ballen til Rolly på 16 meter, men man fikk satt inn en tackling i siste liten.
Så ved timen måtte Alexander Landsnes gi seg med krampe i låret, Ronny Hauge kom rett inn uten å ha hatt oppvarming.
Minuttet senere headet Rolf Magne Olsen et frispark like utenfor fra kort hold. SIF vant utsparket fra Tommen og omtalte Olsen kom seg ned på høyre, slo inn en ball på andre stolpe hvor Are Meling skled inn 1-0.
Målet snudde kampbildet totalt, Vaulen mistet taket og SIF skulle eie ballen ut omgangen. Dag Åsmund Strøm og Martin Gilhuus kom rundt på kantene gang på gang uten at Vaulen fikk kontroll.
Etter 67 minutter fikk Robert Hovland gult kort etter å ha stoppet Olsen på ureglementært vis på 16 meteren.
Like etter doblet SIF ledelsen da en lang pasning fra Bygnes fant innbytter Gilhuus på høyre, han passerte elegant en Vaulenspiller før han slo lavt inn på første stolpe hvor Rolf Magne Olsen skled inn 2-0.
Så var det payback time fra Olsen som slo til en fri Gilhuus som headet ballen på utsiden av krysset.
Etter 71 minutter kom Jarle Eike inn for Ronny Hauge. Samtidig flyttet man Christiansen ned på backen for å gjøre plass til "Jøøli".
I det 79. minutt fikk Eivind Staurland gult kort for å ha kroppstacklet en SIF-spiller. På frisparket som blir slått over mot høyre stiger Rolf Magne "Maradonna" Olsen opp og smasher inn 3-0 med hånden! Dommeren var usikker og så på linjemannen, men dømte etter hvert ukorrekt mål til jubel for de mange SIF-supporterne.
Etter 82 minutter måtte Sverre Gjuvsland gi seg med føling av krampe, inn kom spissen Henning Frode Holm. Her ble det rokkert over til 4-4-2 med Staurland ned på stopperplass og Jarle Eike inn sentralt på midten.
Så på et corner like før slutt header Martin Gilhuus inn en corner fra venstre til 4-0. Ikke den starten Vaulen ønsket på sesongen, men leverer man det spillet man viste den første timen vil man nok ikke gjøre det så ille.

TRENERNE: En noe oppgitt Bent Lie måtte se at Ole Søylands SIF trakk det lengste strået.
SIF-treneren fornøyd
Ole Søyland (46 år på fredag) var fornøyd med kampen og resultatet. "Vaulen ble straffet utrolig hardt." Videre kunne han fortelle at primusmotor Øyvind Ekeland ikke orket å se på og at han isteden hadde vært på sykkelen på grusbanen "Han var så nervøs at han holdt på å pisse på seg."