Cupbomben smalt på Vaulenbanen
(21.02.19) Vaulen G16 er videre i NM etter å ha slått Sandnes Ulf 3-2.
Det var en nervepirrende kamp hvor Vaulen kontret inn vinnermålet i siste minutt.
Dermed venter hjemmekamp mot Vidar i den lokale kvartfinalen 12. mars kl 18:30. Cupspillets vinner går videre til den nasjonale 8-delsfinalen, mens tapende finalist får en ekstrasjanse mot nr 2 fra Hordaland.

Se bilder fra kampen her!
VAULEN G16
3–2
SANDNES ULF G16

19 min
Øyvind Winnskjei Waage
Matthias Røed Randeberg
46 min
Vegard Føyen
56 min

65 min Moses Leonidas
Andreas Eiane 80 min
21. februar – Vaulenbanen Tilsk.: 70 – NM G16 – Dommer: PL Hellvik (Frøyland)

17. Vegard Lanne Tollefsen

Dette Vaulen-laget endte forrige sesong på 5. plass i G15 Elite.
Sandnes Ulf G16 skal delta i nasjonal G16-serie og har to spillere fra Vaulen som hospiterer for dem i Edvardas Kupsys og Matthias Røed Randeberg.

Vaulen klare underdogs her, men man startet bra de første fem minuttene før Ulf tok mer over.
Vaulen virket litt snille og dommeren tillot Ulf å få spille et fysisk spill som var litt uvant for noen av de oransje.
Ulf hadde følt seg snytt for straffe tidligere i omgangen, men fikk sjansen fra 11 meter etter 16 minutter.
Den lyseblå spilleren steppet opp, men Vaulens keeper Benjamin Ramirez Helleren var raskt nede i kroken og reddet!
Sandnes Ulf beholdt trykket og på en corner like etter headet Øyvind Winnskjei Waage inn 0-1.
Vaulen kom litt mer med igjen og Håvard Nygård møtte fint på første stolpe, men satt utenfor etter 28 minutter.
Fire minutter før hvilen var det kaos i egen boks da keeper mistet ballen, men en oransj medspiller klarerte på strek.
Håvard Nygård med fin manøver da han skar inn i boksen etter 39 minutter, men skuddet strøk utsiden av stolpen!
Så under 0-1 til pause betød at man ennå hang med. Litt bedre takter før pause ville gi litt mer troen før andre omgang.
Vaulen kom ajour etter 46 minutter, noe mot spillets gang. Man spilte ut på høyre og fikk tilbake sentralt. Matthias Røed Randeberg satte presist nede i lengste til 1-1. Flott angrep!
Dette ga Vaulen blod på tann, plutselig våget man mer! Andreas Eiane fyrte blant annet over etter 51 minutter.
Kampen var snudd etter 56 minutter da Vegard Føyen headet en corner fra venstre nede i kroken. 2-1 til Vaulen!
Nå var det en enorm nerve i kampen. Ulf jaget utligning og skulle få det via en ny dødball. Dommeren blåste straffespark som Moses Leonidas satte midt i målet til 2-2.
Ulf med en boost etter målet og Vaulen ble noe baktunge. Matthias Røed Randeberg hadde blant annet en livsviktig blokkering etter 68 minutter.
Ulf stod og trykket, mens Vaulen hadde noen tilløp på kontringer.
Så med sekunder igjen kontrer Vaulen på ny. Ballen slås igjen ut på høyre før innlegget sklis inn av
Andreas Eiane. 3-2 til Vaulen.
Ulf protesterer noe voldsomt for offside, men får ikke gehør.
Det ender 3-2 til Vaulen og spillerne jublet hemningsløst for cupavansement!