Tendenser av Vaulen
(21.02.09) Vaulen var faktisk i førersetet i store deler av første omgang og tok da også ledelsen. Men etter å ha utlignet like før pause overtok Vidar totalt og vant fortjent 1-3.
OMSIDER: Vaulens andre kamp i 2009.
1-3
VIDAR
Magne Christiansen (straffe)
14 min
40 min
Vidar
55 min
Vidar
84 min
Vidar
21. februar - Hinna kunst - Tilsk.: 20 - Tr.kamp - Dommer: Geir Michaelsen (Brodd)
2. Ronny Hauge -> 82 minutter
Vaulen med en del forfall til kampen. Vidar er blant favorittene til å rykke opp til 2. divisjon og var en tøff test for Vaulen.
Hinna stadion hadde blitt skrapet for snø. Dermed ble det endelig fotball for spillerne etter mye alternativ trening i det siste.
Vaulen (4-5-1): Ørjan Olsen - Stian Lima, Alexander Landsnes, Marius Fossmark, Erik Hildén - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Anders Idsø, Jostein Eidem - Stian Falnes, Are Meling.
Bra start av Vaulen som virket større og sterkere enn et ungt Vidarlag. Man fikk ballen til å gå bra og var tente i duellspillet.
Magne Christiansen fikk frispark til venstre for feltet og tok det selv etter fire minutter. Ballen ble stusset videre til Alexander Landsnes som headet mot mål, keeper måtte gi retur til Marius Fossmark som satte ballen i mål. Dommeren hadde blåst for en episode i feltet og dermed fortsatt 0-0.
Vidars første sjanse kom etter 11 minutter da Eivind Thorsland Austbø skjøt like utenfor fra 20 meter.
Vaulen var klart best i denne perioden. Etter 14 minutter ble en ball slått på tverrs fra venstre til høyre. Stian Falnes flikket videre til Alexander Surdal Nilsen som stormet innover mot midten før han ble felt innenfor feltet. Dommer Geir Michaelsen kunne ikke gjøre annet enn å blåse for straffespark.
Magne Christiansen bommer i følge seg selv aldri fra krittmerket og heller ikke i dag. 1-0 til Vaulen!
Målet ga Vaulen ennå mer selvtillitt og det var kjekt å se på. Etter 22 minutter ble Vaulen snytt da Vidar hadde et klart tilbakespill til keeper.
Vidar hadde våknet og etter 29 minutter fikk dem heade mot midten av mål, men keeper Ørjan Olsen fikk fistet over til corner.
Like etter var det Austbø som skjøt i venstre stolperot for Vidar. Vaulen kontret og Are Melings stupheading gikk like utenfor.
Jostein Eidems legg fra venstre etter 32 minutter ble møtt av Are Meling som headet mot lengste stolpe. Enkelte spillere stod med armene i været klar for å feire 2-0, isteden snek ballen seg hårfint utenfor.
Vaulen slet mer bakover og etter 40 minutter kom utligningen. Et innlegg fra høyre omlag 25 meter fra mål, snek seg gjennom en rekke spillere og lurte seg inn ved høyre stolpe.
Vaulen gjorde to planlagte bytter i pausen. Keeper Tom Arne Bø Pedersen kom inn for Ørjan Olsen, mens Bjarte Rannestad gikk inn for Alexander Landsnes.
Man omrokkerte forsvaret med Bjarte på høyreback, Erik Hildén i midtforsvaret og Stian Lima på venstreback.
Andre omgang skulle bli en tung affære for Vaulen som slet med å bygge opp noe som helst spill. Her lå man på egen 16 meter og måket unna.
Keeper Tom Arne Bø Pedersen måtte levere en rekke kvalifiserte redninger. Vidar var dominante og tok fortjent ledelsen etter 55 minutter da et flatt skudd snek seg inn i mål til høyre for keeper fra 25 meter.
Man kom inn i en transportetappe i kampen og begge lag byttet en del. Christian Lyse kom inn for Stian Falnes, mens Henrik Jelsa kom inn for Jostein Eidem.
Vidar kontret og kom alene mot keeper etter 76 minutter, men Tom Arne Bø Pedersen reddet flott.
Etter 82 minutter kom Ronny Hauge inn for Magne Christiansen.
Vidar økte til 1-3 etter 84 minutter. Dem fosset frem på sin venstreside og fikk løftet over keeper, ballen gikk i tverrlegger, men landet i beina til Eivind Thorsland Austbø som gikk ballen i mål fra kort hold.
Vaulen på sin side hadde noen overganger i andre omgang uten at man satt hjertet i halsen.
Dermed endte det med tap 1-3 for Vaulen som på fredag spiller borte mot Hana.