Raknet bakover
(20.09.21) Endelig scoret Vaulen, men da slapp man også inn syv mål!
Vaulen hadde jo vært gjerrige til nå i sesongen, men i dag var det mye slurv og det stod 1-5 allerede til pause.
Heldigvis er det ikke lenge til neste kamp. På fredag må man vinne bunnkampen mot Nærbø.
27
SOLA 2

5 min
Andreas S. Sebulonsen
Aleksander Idland (Brokka)
10 min

25 min Olav Andreas Lilleås

28 min Marius Fardan

37 min Nicolai Miljeteig

42 min Kingsley Ehigiator

58 min Olav Andreas Lilleås
Aleksander Idland (Nyarko)
59 min

77 min Kingsley Ehigiator
20. sept – Vaulenbanen Tilsk: 40 – Serie – Dommer: Anders Løge (FGI)

13. Even Kvame

Casper Tjøstheim, Aleksander Idland og Jonatan Hebnes var tilbake siden sist. Nykommerne Terry Talseth (Lura) og Mohammed Al-Zeini (Austrått) var også i troppen, men ingen Håvard Nygård (Sandnes Ulf) som var skadd.
Ingen Henrik Haug Laursen, Jama Moallim eller Szymon Szczepianak i troppen denne gangen. Oskar Moe og Henning Rimereit har heller ikke vært med i de siste troppene, det samme gjelder Hogne Heggheim og Martin Wathne m. fl.
Siden sist har man også mistet to spillere i Torger Kommedal (Tasta) og Donnelle Garsjø (FC Show).

Vaulen (4–3–3): Marius Kastet – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Vegard Føyen, Sondre Brokka – Eirik Reiestad, Casper Tjøstheim, Terry Talseth – Jonatan Hebnes, Vegard Natland, Jonas Syvertsen.
Vaulen har hentet en del spillere i det siste og snittalderen hadde nå steget til 22,8 år.
Etter tre tap i innledningen øynet man sjansen mot Sola 2 som stod med ett poeng sålangt.
Problemet har vært å score mål og i dag gjorde man en vri ved å sette Vegard Natland lengst frem som midtspiss.
Sola 2 tok ledelsen etter fem minutter. Andreas Sebulonsen fikk kjempetreff fra 35-40 meter, ballen suste inn i høyre kryss bak Marius Kastet som ikke rakk å rygge.
Endelig skulle Vaulen score igjen. Teller man med den siste treningskampen hadde det gått 370 minutter siden forrige nettsus. Etter 10 minutter sendte Sondre Brokka et frispark inn i boks til Aleksander Idland som stanget inn 1-1.
Det målet smakte ekstra godt og Idland ble omkranset av jublende lagkamerater.
Sola 2 hadde vært hissige på grøten i starten, men hadde løpt fra seg noe da kampen var jevnere i fasen som fulgte.
I steden tok Sola 2 ledelsen på ny da et frispark fra høyre ved Olav Andreas Lilleås gikk direkte inn etter 25 minutter. Det var en tettpakket boks og ikke lett for keeper å gå for tidlig der.
Vaulen lagde litt for mange frispark rundt boksen. Etter 28 minutter var det mål igjen. Et frispark ble bokset ut på 18 meter hvor det ble skutt før det ble tappet inn fra kort hold ved Marius Fardan. Her ville Vaulen ha offside, men linjemann holdt flagget nede.
Marius Kastet leverte en god redning etter halvtimen da Elias Dale fikk headet fra kort hold.
Sola 2 presset på og en svak klarering etter 37 minutter ble straffet ved Nicolai Miljeteig som satte inn fra kort hold.
Noe måtte gjøres og man flyttet Vegard Føyen opp på midten, dermed ofret man Terry Talseth ved å sette innpå stopper Edvardas Kupsys etter 40 minutter.
Vegard Føyen satte fart på Vaulen og tente et nytt håp da han fyrte et innlegg like over etter 41 minutter.
Isteden kom nådestøtet da en leken Kingsley Ehigiator dro av en mann og vridde ballen ned i korthjørnet fra 16 meter. 1-5 etter 42 minutter! Vaulen slet virkelig med å komme opp i situasjonene her.
Opp mot pause hadde Vegard Natland et par halvsjanser. Først en heading som ble reddet av keeper etter legg fra venstre, deretter et skudd i nettveggen.
Dobbelbytte i pausen. Titi Nyarko for Casper Tjøstheim på defensiv midtbane, samt Daniel Nicol på kanten for Jonatan Hebnes.
Sola 2 var farlig frempå igjen etter 50 minutter, men heldigvis gikk Elias Dales skudd på oppsiden av tverrlegger.
Svein Terje Netland Sinlands heading på corner etter 53 minutter ble reddet av Marius Kastet.
Nytt frispark skutt direkte inn fra Olav Andreas Lilleås etter 58 minutter til 1-6. Nydelig curlet over muren i korthjørnet av Lilleås som var en av Solas mest rutinerte spillere.
Vaulen svarte kontant. Et corner fra venstre ved Nyarko ble headet inn av Aleksander Idland. Aleks andre mål for dagen mot klubben han forlot etter 2019-sesongen.
Nytt dobbelbytte fulgte for Vaulen etter 64 minutter. Mohammed Al-Zeini og Espen Breivik erstattet Vegard Natland og Sondre Brokka.
Jonas Syvertsen hadde et par skuddforsøk for Vaulen i denne perioden. Bakover var man heldige som ikke fikk straffe i mot da Edvardas Kupsys var litt voldsom i en takling.
Edvardas Kupsys stupte så frem på et dypt frispark fra Jonas Syvertsen, men han nådde ikke helt frem på sjansen etter 65 minutter.
Sola 2 hadde gjort en del bytter og giret ned slik at Vaulen var godt med i kampen. Et corner fra høyre ble stusset videre og Edvardas Kupsys snuste på andre stolpe etter 68 minutter uten at man fikk avsluttet.
Så innlegg inn i boks til Vegard Føyen, han er normalt sett god på hodet, men her fikk han nok flomlyset i øynene på det høye legget.
Sola 2 skulle også vinne andre omgang da Kingsley Ehigiator dro seg fri i boks og skjøt under armen på Marius Kastet.
Dermed ble også Ehigiator tomålsscorer, Kinglsey er jo broren til Nelson som spilte i Vaulen frem til sommeren.
Espen Breivik var uhyre nær et trøstemål etter 79 minutter da han fikk kjempetreff fra venstresiden av boksen, men keeper fikk slått det gode forsøket ut.
Andreas Sebulonsen fikk gult kort etter 85 minutter da han hogget ned Edvardas Kupsys som var på vei fremover i lange klyv.
Et lite stopp i spillet etter en hodeskalling. Vegard Føyen kom seg raskt på beina, mens Solas spiller måtte bli byttet av etter 87 minutter.
To minutter inn i tilleggstiden hadde Mohammed Al-Zeini et brukbart skuddforsøk fra 20 meter, men ballen skjeinte halvmeteren utenfor.
Like etter blåste dommeren av kampen slik at Vaulen tapte 2-7.
Det er vel slike kamper en bør forbigå i stillhet, nå får man heller mobilisere til den uhyre viktige bunnkampen mot Nærbø på fredag.

Vi fulgte kampen på twitter og i vårt kampsenter. Offisielle kampfakta her! Bilder fra kampen her!