Startet innhøstingen på Klepp
(20.09.18) Solid laginnsats av Vaulen som tar tre viktige poeng i bunnstriden.
Det var mange tette dueller og få sjanser før
Idar Røed Randeberg fightet inn en retur på et frispark etter 37 minutter.
Kampen åpnet seg noe opp etter dette, men Vaulen forsvarte seg godt og var skumle på kontringer. Da Daniel Lie doblet på en dødball etter 79 minutter var det fortjent ettersom Vaulen hadde hatt flere gode sjanser i forkant.
Fire minutter på overtid reduserte Klepp på et flott frispark det var vanskelig å forsvare seg mot.
KLEPP
1–2

37 min
Idar Røed Randeberg

79 min
Daniel Lie (Wick Henriksen)
Sven André Kyvik
94 min

20. sept – Klepp stadion Tilsk.: 70 – Serie – Dommer: Rune Røyland (Hovsherad)

24. Endre Lien

Her er Ørjan Bergum suspendert etter gult kort sist. Han hadde nemlig med seg tre gule fra vårsesongen i Austevoll. Ellers er det ganske så skadefri tropp, men Erlend Høllen Sjøen og Ceu Lian Khar er ennå ute.
Ellers er det alltid stas å spille på en så flott arena som Klepp stadion. Her er det flotte tribunefasiliteter og man sitter under tak, så her er det bare å ta turen.
Klepp var et topplag i vår, men har dalt litt på tabellen etter ferien med 2-0-4. Sist vant de derimot 1-0 mot Lura. Til sammenligning har Vaulen en ganske lik formkurve med 2-0-3 etter ferien.

Vaulen (4–4–1–1): Eric Ordaz – Idar Røed Randeberg, Bendik Aarstad, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland Alexander Surdal Nilsen, Even Sandøy Nærum, Morten Nygård, Thomas Surdal Arnesen Daniel Lie Denis Mehremic.
Stor spenning knyttet til denne kampen. Klepp med en nedadgående form etter ferien, men vant sist. Vaulen med mye bedre takter i det siste, men dårlig uttelling.
Vaulen med to endringer siden sist da Morten Nygård og Denis Mehremic kom inn for en Bergum og Mick. Dermed la Alexander Surdal Nilsen seg bredt som kantspiller, en rolle han startet sin A-lagskarriere tilbake i 2006 som G16-spiller!
Stor bane på Klepp, men allikevel lå Vaulen godt og kompakt.
Nå skal det sies at både Klepp og Vaulen hadde mange fysiske spillere og at det var mer dueller enn sjanser i starten. Klepp spilte dog ganske så direkte slik at man aldri kunne føle seg helt trygg.
Klepps Preben Gausland Stangeland hadde et skudd vel over etter tre minutter, ellers var det lite å skrive hjem om.
Vaulens nye yndling, Thomas Surdal Arnesen, hadde et heftig raid etter 11 minutter, men ble taklet på høyde med 16-meteren.
Kampens første store sjanse kom etter kvarteret. Et frispark fra høyre ble stusset i ansiktet til Vegard Natland og ut til corner. Den påfølgende krossen inn i boksen ble reddet på strek av Fredrik Stray Tjaum.
Så et fantastisk innlegg fra høyre signert Alexander Surdal Nilsen etter 17 minutter, ballen fant pannebrasken til Daniel Lie som ikke fikk god treff med hodet fra fem meter. Stor sjanse!
Duellene på midten fortsatte. Klepp hadde riktignok litt mer ball, men kom ikke til sjanser mot et veletablert Vaulen.
Vi må hoppe til kampens 31. minutt før det skjedde noe igjen. Klepp slo en flott stikker til Sven André Kyvik i kanalen, skuddet fra toppscoreren gikk like over lengste kryss.
Vaulen er alltid livsfarlige på cornere med sitt luftskyts, så også etter 32 minutter da Bendik Aarstad og Fredrik Stray Tjaum var nær å krige inn serven til Even Sandøy Nærum, men det eneste som havnet i mål var keeper og en grønn utespiller.
Vaulen fikk så frispark fra gunstig hold etter at Denis Mehremic ble lagt i bakken etter 37 minutter.
Daniel Lies frispark curlet over muren slik at keeper Sondre Kyllingstad måtte gi retur, der var Idar Røed Randeberg mest våken og han hamret ballen oppunder nettaket!
Idar kunne løpe jublende langs kortlinja med medspillere etter seg!
Målet åpnet kampen opp noe og Vaulen var best opp mot pause. Nærmest kom man da Even Sandøy Nærum slo et småskummelt innlegg som snirklet forbi målet etter 42 minutter.
Så pause og ledelse på bortebane. Perfekt!
Ingen endringer i pausen av Vaulen og det var det heller ingen grunn til da Vaulen hadde fungert bra.
Klepp ville så ha offside etter 52 minutter da Thomas Surdal Arnesen ble flikket gjennom. Kanten skar innover, dro seg forbi den siste utespilleren, men skuddet fra 16 meter strøk 30 centimetre over tverrleggeren.
Vaulen kunne nå ligge bakpå og kontrollere og satse på kontringer.
Noen tilløp kom, men viktigst av alt så slapp man knapt Klepp til en sjanse. Det som kom tok vår sisteskanse Eric Ordaz som hadde en opplagt dag på jobben. Som etter timen da han var raskt ute og greip ballen på et gjennomspill.
Klepp gikk seg mer og mer fast da Vaulen forsvarte seg heroisk. Vaulen var også flinke på å holde på ballen når dem vant den.
Halvveis i omgangen kom vingen Ole Wick Henriksen inn for Morten Nygård. Det betød at Alexander Surdal Nilsen ble skjøvet inn sentralt.
Flott angrep av Vaulen etter 69 minutter da de fikk vridd spillet over på Thomas Surdal Arnesen. Han skar inn langs linja mot mål før han slo 45. Ballen gikk forbi Daniel Lie og fant Ole Wick Henriksen på andre stolpe. Skuddet hadde en fin retning, men Klepps keeper leverte en strålende redning og fikk gitt til corner. Oi, den så vi inne!
Vaulen virket overbevisende i denne fasen. Bendik Aarstad, som vel spilte sin beste kamp i oransj, førte frem etter 76 minutter før han slapp ballen videre til Ole Wick Henriksen. Vår høyrekant skar inn og kom alene mot keeper, men fikk akkurat ikke løftet ballen nok over en utrusende keeper.
Vaulen fikk så et frispark. Det var vel Denis Mehremic som ble lagt ned igjen ute på høyre?
Ole Wick Henriksen slo frisparket kort til Even Sandøy Nærum før han fikk ballen tilbake og vektet en perfekt ball mellom forsvar og keeper. Der dukket Daniel Lie opp som troll av eske. Med kun keeper foran seg plasserte han nede i kroken. Keeperen var borti ballen med foten, men fikk ikke hindret at ballen trillet inn nede i kroken til 0-2!
Wow, sterkt resultat av Vaulen dette!
Nå prøvde bare Vaulen å trygge inn og tok få sjanser fremover. Man gjorde noen bytter for å få tiden til å gå. Audrius Mirauskas kom inn på topp for en hardt kjempende Denis Mehremic etter 82 minutter.
Klepp slo så inn fra venstre etter 86 minutter. Deres svære bamse av en innbytter i Hugo Waaland kom til heading og traff tverrlegger og ut!
Nytt bytte for Vaulen. Denne gangen John Herman Ås inn på venstrekanten for Thomas Surdal Arnesen. Nok en flott kamp av Thomas som virkelig har vært i form etter sommerferien.
Even Sandøy Nærum falt så ned i boksen. For oss luktet den straffe, men dommeren hadde nok en bedre vinkel og vinket spillet videre.
Audrius Mirauskas kom så svært nær etter 89 minutter da han fikk tverrvendt og sendte avgårde en flott volley. Ballen hadde retning borte mot stolpen, men igjen var keeper på plass og fikk gitt til corner. Bra forsøk av Audi!
Sisco Mick kom så inn for Daniel Lie etter 90 minutter.
Ole Wick Henriksen prøvde så skuddfoten på et frispark etter 91 minutter, men forsøket gikk vel utenfor.
Chris André Mannes kom inn etter 91 minutter for Alexander Surdal Nilsen.
Fredrik Stray Tjaum lagde så frispark i farlig terreng sentralt foran mål på en 22 meter.
Sven André Kyvik tok tilløp og klistret ballen oppe i høyre kryss. Eric Ordaz hadde faktisk noen fingertupper på ballen, men kunne ikke hindre 1-2 etter 94 minutter.
De fleste Klepp-supporterne hadde faktisk gått hjem nå da vi fikk ekstra spenning et par minutter før dommeren omsider blåste av kampen etter nærmere seks minutters tilleggstid.

En deilig opptur for Vaulen som nå må ta med seg opplevelsen til neste uke når sterke Varhaug kommer på besøk.

MEDIA

Klepp filmet kampen og har lagt ut høydepunkter. Hele kampen legges nok også ut på youtube på fredag.