Strak kurs mot tredje
(20.09.12) Vaulen overbeviste stort og slo et Austrått 5-0. Før kampen var dette regnet som et potensielt bananskall da Austrått i forrige runde slo Hana 4-2.
Etter at Fossmark og Ovedal ordnet en tidlig 2-0 ledelse var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne. Austrått skapte nesten ingen sjanser gjennom 90 minutter. I andre omgang økte først Meling og Schei før Sven Ole Høvring kom inn og scoret i sin avskjedskamp!

UBESKJEDEN I AVSKJEDEN: Sven Ole Høvring har blitt mektig populær i Vaulen etter fire sesonger for de oransje. 58 kamper og 6 mål ble det på Kopervik-gutten som nå skal studere ved Loughborough University.
5–0
AUSTRÅTT
Marius Fossmark (Nessa)
9 min

Eivind Ovedal (Lima)
15 min

Are Meling
52 min

Gaute Schei (Thulin)
86 min

Sven Ole Høvring (Thulin)
90 min

20. september – Vaulenbanen Tilskuere: 30 – Serie – Dommer: L Dahlgren (VBK)

37. Torstein Soma

Vaulen uten Danny Pinho, Jarle Eike, John Petter Gilje, Magnus Kartevold, Eivind Staurland, Eirik Hadland, Anders Idsø, Øyvind Løkling, Espen Nilsen Gjøsund, Stian Falnes, Halil Husic og John Sanne i troppen.
Austråtts tropp: 6. Kjetil Tveit, 7. Thomas Tengesdal, 8. Eirik Stokka, 10. Kristian L. Rostøl, 11. Erik Tengs Pedersen, 13. Øistein Malmin, 15. Lasse Dørheim, 18. Jørn Hagen, 29. John Bjørlo, 30. Arne Lone Rasmussen, 32. Yngve Hagen, 3. Alexander Skurve, 9. Johnny Torgersen, 25. Thore Bauge, 27. Øyvind Hebnes, 28. Andreas Madland Granberg.
Vaulen (4–2–3–1): 1. Steffen Holm 30. Jon Tennebekk Nessa, 4. Marius Fossmark, 5. Daniel Vatland, 2. Stian Lima 16. Thomas Idsø, 20. Arnt Ove Ivesdal 11. Eivind Ovedal, 14. David Berg, 21. Christer Husvæg 17. Are Sander Meling.
Det tok en stund før kampen fikk satt seg, i starten var det mye lange baller og lav risiko.
Så skulle Vaulen ta ledelsen etter ni minutter på kampens første sjanse. Vaulen vant corner på høyre. Austrått stod igjen med tre mann på topp, det skulle koste dyrt. Christer Husvægs serve fra høyre fant Jon Nessa på andre stolpe. Han headet inn foran mål hvor Marius Fossmark tuppet inn fra kort hold!
Jon Nessa prøvde så å vri ballen i lengste kryss fra høyre hjørnet av boksen etter 11 minutter, men skuddet gikk hårfint utenfor.
Vaulen doblet etter kvarteret. Are Meling stusset nydelig igjennom en offensiv Stian Lima. Backen slo kort gjennom til Eivind Ovedal som på lekkert vis curlet ballen rundt keeper med utsiden av foten!
Vaulen kom i bølger med kjappe og presise overganger som etter 20 minutter hvor Eivind Ovedal stupheadet et innlegg fra Christer Husvæg utenfor.
To minutter senere kom en blåkopi. Are Meling spilte flott gjennom Husvæg på venstre, denne gangen headet Ovedal centimetre utenfor.
Vaulen hadde to cornere etter halvtimen, på den siste kontret Austrått, men strømpeskuddet fra bra hold inne i feltet var ufarlig.
Et flott opprullet angrep fulgte etter 33 minutter. Berg og Ovedal kombinerte før Are Meling sleivet over.
Jon Nessa la ut førtifem til Are Meling som stod fri på 13 meter etter 37 minutter. Han fikk god tid, men skuddet gikk i blokken. Vaulen ville ha hands her, uten å bli bønnhørt av dommer Lars Trygve Dahlgren fra Vardeneset.
Lasse Dørheim reddet så en Vaulen-corner på strek etter 39 minutter. Det var Christer Husvæg som slo inn, ballen havnet tilslutt hos Marius Fossmark som forsøkte seg med en halvvolley uten å treffe godt.
På det påfølgende corneret fra Husvæg fistet keeper Øistein Malmin ut til Are Meling som lempet ballen foran mål. Det var småskummelt med mange mann på fem meter, men ingen fra Vaulen kom på ballen.
Eivind Ovedal forserte etter 50 minutter og ga til Are Meling som testet skuddfoten, keeper måtte gi ut til corner. Marius Fossmark fikk headet på Thomas Idsøs corner, returen gikk ut i feltet før den ble klarert unna.
Eivind Ovedal kastet inn fra høyre. Etter litt klabb og babb havnet ballen ute hos Are Meling på 20 meter. Med strak vrist fyrte han ballen nede i korthjørnet til 3-0.
Vaulen dominerte stort i denne perioden.
Så et dobbelbytte etter 57 minutter med Anders Dale og Harald Nedreskår inn for Ovedal og Ivesdal.
Jørn Hagen prøvde seg med en frekkis fra 45 meter etter 62 minutter, men lobben dalte ned bak keeper som stod langt ute.
David Berg gikk overende i boksen etter 65 minutter, men fikk ingenting av dommeren. Angrepet var ikke over og Stian Lima fikk skuddet sitt blokkert.
Christer Husvægs frispark fra høyre landet opp krysstaket i det 69. minutt.
Gaute Schei kom så inn for Are Meling etter 70 minutter.
Austråtts Kristian L. Rostøl var nær å score selvmål etter 73 minutter da ballen ble slått inn hardt fra Vaulens venstreside. Det påfølgende corneret fra Husvæg ble det ikke noe ut av.
Gaute Schei serverte så til Christer Husvæg etter 74 minutter, men fra 12 meter bommet han regelrett på ballen.
Kjetil Thulin kom inn for Husvæg etter 76 minutter, samtidig la man om til 4-4-2.
David Bergs innlegg etter 77 minutter ble headet over av Gaute Schei.
Nå var det større rom og spillet bølget frem og tilbake.
Gaute Schei skjøt i høyre stolperot etter 82 minutter etter flott mottak på kassen.
Sven Ole Høvring kom inn for Thomas Idsø etter 83 minutter og overtok kapteinsbindet. Medspillerne applauderte da Sveno kom inn.

SVENO 19: Draktnummeret blir nok fredet?

Kjetil Thulin hadde så et flott gjennomspill etter 86 minutter, ballen gikk til Gaute Schei som satte kaldt nede til høyre.
Sven Ole Høvring var varm på grøten og forsøkte seg med et skudd fra umulig hold etter 88 minutter.
Kjetil Thulin ble spilt flott fri etter 90 minutter, alle trodde han skulle score, men mottaket ble for langt. Han drev ned mot høyresiden, men fikk løftet inn mot andre stolpe. Hvem andre enn Sven Ole Høvring dukket opp og kjempet inn 5-0?

LETT: Elleville jubelscener fulgte da Sven Ole goalet 5-0.