Blåmandag for Vaulen
(20.08.18) Et sterkt Bryne-lag ble rett og slett for gode for Vaulen selv om noen av baklengsene kunne ha blitt luket vekk.
På tampen slapper nok Bryne litt av og Vaulen får tre kjappe reduseringer. Kjekt var det at Thomas Surdal Arnesen fikk et skikkelig gjennombrudd på A-laget. Trist var det at Ceu Lian Khar havnet på legevakten med kneskade.
3–8
BRYNE 2

2 min
Ola Mæland

16 min Ola Mæland

22 min Markus Eiane

32 min Markus Eiane

41 min Markus Eiane

54 min Einar Lye

58 min Einar Lye

72 min Selvmål
Thomas Surdal Arnesen (S Nilsen)
88 min
Even Sandøy Nærum (S Arnesen)
90 min
Daniel Lie
93 min
20. aug – Vaulenbanen Tilskuere: 40 – Serie – Dommer: S Storedale (Storhaug)
24. Endre Lien
79
6. Idar Røed Randeberg

18. Daniel Vatland <– 54 minutter

17. Bendik Aarstad <– 70 minutter

69. Vegard Natland <– 69 minutter

7. Jørgen Helland <– 61 minutter (–> 70 min)

–> 69 minutter

Her er lagnyhetene fra før kampen mot Bryne 2.
  • Fredrik Stray Tjaum har karantene etter fire gule kort.
  • Sisco Mick skadet kneet mot Moi og er tvilsom.
  • Erlend Høllen Sjøen er ennå noen uker unna å være klar etter skade.
  • Ole Wick Henriksen har en strekk i leggen og er nok ikke klar igjen før i starten av september.
  • Tony Tran har det travelt med skole og jobb og har meldt inn at han nok ikke kan være med mer i år.
  • Chris André Mannes er tilbake i trening etter å ha vært ute siden vinter. Han var i juniorlagets tropp mot Hinna, men det spørs vel om man tar sjansen på to kamper på to dager?
  • Sander Oaland er i trening, men sliter med kneet. Om han holder 90 minutter er usikkert.
  • Daniel Lie gikk av med kneskade mot Moi, men har trent hele uken og er klar.
  • Even Sandøy Nærum er aktuell igjen etter offshorejobbing sist, men etter kampene mot Bryne 2 og Eiger skal han på ferie. Han blir en del borte i høst.
  • Både John Herman Ås og Idar Røed Randeberg er aktuelle igjen etter ferieavvikling.
  • Audrius Mirauskas vil nå være på ferie i noen uker fremover.
  • Juniorlaget spilte kamp på søndag mot Hinna. Her var flere fra A-troppen involvert. Oskar Moe hviles etter å ha følt seg sliten.
  • Gode nyheter er at Alexander Surdal Nilsen er tilbake i troppen. Alli har tidligere denne sesonegn vært opptatt med giftemål og nå husbygging, men har trent litt i det siste og melder seg klar her.
  • Gabriel Økland Retallack fikk seg en smell i ankelen i juniorkampen og går ut av den opprinnelige troppen. Ingen nye kalles inn.
Vaulen (4–4–1–1): Endre Lien – Idar Røed Randeberg, Bendik Aarstad, Daniel Vatland, Vegard Natland – Jørgen Helland, Morten Nygård, Sander Oaland, Ceu Lian Khar – Daniel Lie – Denis Mehremic.
Vaulen fikk corner før minuttet, men den kontret Bryne inn ved Ola Mæland. Verst mulig start for Vaulen.
Etter dette styrte Bryne 2 det meste og Vaulen løp mye i mellom. Markus Eiane kunne ha doblet, men skuddet hans fra skrå vinkel strøk over lengste kryss.
De fleste trodde Vaulen fikk 1-1 etter åtte minutter, men linjemannen så at Daniel Lie kom fra offside til alles store fortvilelse.
Mange dommeravgjørelser gikk i mot Vaulen i starten og benken ved trener Stian Refvik fikk ordre om å roe seg ned.
Bryne fortsatte med høyt balltempo og Vaulen slet med å følge med både på ball og motspillere. Etter kvarteret traff Einar Lye tverrlegger etter innlegg fra kant.
Det stod 0-2 etter 16 minutter etter mål av Ola Mæland. Det gikk raskt frem og tilbake fra side til side før det ble puttet fra kort hold.
Bryne hadde vel et halvt dusin med etablerte førstelagsspillere med og det var ny fare på ferde etter 19 minutter da Scott Vatne på lekkert vis hælet fri Eiane, men skuddet gikk inn til keeper Endre Lien.
Markus Eiane økte så til 0-3 etter 22 minutter. Igjen var det innlegg fra siden, denne gangen fikk dem heade noe for lett inn.
Vondt kunne ha blitt verre for Vaulen etter 23 minutter, men denne gangen var det Bryne og Einar Lye som fikk et mål annullert for offside.
Et sjeldent angrep av Vaulen da Jørgen Helland fant Daniel Lie i boks, men skuddet i det 27. minutt ble blokkert.
I motsatt ende vartet keeper Endre Lien opp med en flott beinparade da Mæland kom alene gjennom etter 28 minutter.
Ny temperatur da Denis Mehremic var uenig i en dommeravgjørelse og kastet ballen i bakken. Dommeren nøyde seg med tilsnakk.
Markus Eiane økte til 0-4 etter 32 minutter. Bryne satte fart på høyre før innlegget ble tuppet inn fra kort hold.
Vaulen løp rett og slett i "lånå" her noe som er tungt både i kropp og hode.
Fine takter av Ceu Lian Khar etter 35 minutter. Hans soloraid førte han inn på hjørnet av boksen før skuddet gikk i nettveggen.
Lye hos Bryne ble så nektet av Lien med nok en beinparade. Nå fryktet man tosiffret tap på Beachen.
Vegard Natland kom så på et sugende løp og vant oss corner etter 39 minutter. Selv om man ikke kom til avslutning bet Vaulen seg fast for første gang i kampen og hadde en del offensive innkast etter hverandre.
Så ble det 0-5 etter 41 minutter da Markus Eiane fullførte sitt hattrick. Det var et flatt legg fra høyre som ble bredsidet inn fra kloss hold.
Vondt ble til verre før Vaulen da Ceu Lian Khar lå nede med store smerte i kneet. Fredrik Stray Tjaum bar sin medspiller inn i garderoben før man kjørte han til legevakten for en sjekk.
På overtid fikk Daniel Lie en god skuddmulighet i boksen, men han fant ikke åpningen å tre skuddet gjennom.
Rett før dommeren blåste av klarerte også Sander Oaland på streken.
Puh, 0-5 til pause og etter skjema til 0-10 tapet mot FKH i cupen 2011. Heldigvis var det ennå en vei å gå til rekordtapet 2-16 i 1987 mot Vedavåg...
Nå kunne man ta andre omgang som en treningsøkt og unngå flere kort og skader før Eigerkampen på fredag.
Tre bytter ble gjort. Thomas Surdal Arnesen, John Herman Ås og Even Sandøy kom inn for Khar, Oaland og Nygård. Samtidig byttet man en del om på laget. Ås ble venstreback slik at Natland tok over kanten til Khar. Thomas Surdal Arnesen ble høyrekant slik at Helland ble flyttet opp som spiss, mens Lie falt ned på sentral midt sammen med Sandøy Nærum.
Det så faktisk bedre ut i starten og Jørgen Helland skaffet oss blant annet en corner etter 50 minutter.
Så etter 54 minutter ble det isteden 0-6. Oppskriften var den samme. Legg fra høyre og scoring på en berøring i boks nå av Einar Lye.
Et rent stopperbytte fulgte etter 54 minutter da Kristoffer Muri erstattet Daniel Vatland.
Endre Lien reddet så først før returen fra Einar Lye ble skutt inn via tverrlegger til 0-7 etter 58 minutter.
Jonatan Braut Brunes brant så en enorm sjanse for Bryne 2 da ballen gikk i stolpen.
Vaulen hang ikke sammen i denne perioden.
Så kom Alexander Surdal Nilsen inn for Helland etter 61 minutter. Dermed fikk man oppleve Surdal-brødrene på banen for første gang sammen. Vi tar med oss alt det positive fra denne kampen!
Braut Brunes ville også på scoringslista og fyrte av et nytt skudd, men en god redning av Endre Lien fulgte. Endre hadde faktisk hadde en god kamp tross alle baklengsene.
Denis Mehremic ble så løpt inn i og ville ha straffe. Dommeren var ikke med på den og ga han heller tilsnakk for munnbruk.
Vegard Natland hadde fått seg en smell og ligget nede. Reservekeeper Eric Ordaz erstattet han i det 69. minutt!
Like etter kom Jørgen Helland inn igjen da han fikk prøvd seg som stopper for Aarstad.
Sondre Hovland fikk så en stikker inn i boks, han satte ballen forbi keeper før Jørgen Helland kom sklidene og vel må krediteres for selvmål i det 72. minutt?
Vår nye spiss Eric Ordaz spredde så spillet delikat ut på kanten til Thomas Surdal Arnesen. Innlegget havnet til slutt ut i returrommet hvor Even Sandøy Nærum blåste over etter 76 minutters spill.
Motsatt kunne Bryne ha nettet nok en gang da Markus Eiane headet like over.
Vår målmann fikk så gult kort etter å ha brukt hendene på 17 meter.
Lette føtter av Thomas Surdal Arnesen som fant Denis Mehremic, men skuddet gikk vel over. Dog fint raid av Thomas. På corneren oppstod det hodedueller og ballen gikk i bue mot mål. Keeper rygget noe voldsomt med ballen og det var så vidt ballen ikke gikk over streken.
Alexander Surdal Nilsen holdt ennå nivået og vel så det. En stikker åpnet opp hele Bryne, men Denis Mehremic' forsøk ble reddet til corner i det 85. minutt.
Så en flott brødrekombinasjon. En presis stikker av Alexander Surdal Nilsen fant Thomas Surdal Arnesen som drev frem til sekstenmeteren før han trillet inn nede til høyre. Thomas' første mål for A-laget måtte selvsagt ha blitt assistert av storebror! Gøy for unggutten som herjer på juniorlaget, men som ikke hadde fått det helt til å løsne på A-laget tidligere.
Brynes keeper slo så mot sin egen back, men Thomas Surdal Arnesen presset til seg ballen og dro innover i boks før han la 45 ut til Even Sandøy Nærum. Midtbanespilleren dro av en mann før han plasserte nede i kroken til 2-8!
Så tre minutter på overtid skulle det bli 3-8. Et langt innkast fra Kristoffer Muri i retning Surdal Nilsen ble halvklarert ut på 20 meter til Daniel Lie som fyrte av en suser oppe i krysset.
Etter en slik tung kamp hjalp det litt på med tre mål helt på tampen, men Vaulen sliter voldsomt mot såpass bevegelige motstandere og det er skuffende at man ikke klarer å snøre igjen sekken bedre.
Heldigvis er det ikke mange dagene før man kan komme over fadesen når man skal til Eiger på fredag.

PS: Sent mandag kveld ble det sagt at Ceu Lian Khar trolig har strukket noen bånd i kneet. Det er usikkert hvor lenge han blir ute.