General Idsø ga ro i rekkene
(20.08.15) Forrige ukes flause mot Madla sendte Vaulen i krisestemning. Torsdag kveld ble det bedring med 0-0 mot Riska. Forskjellen var kanskje Anders Idsø? Med kun en trening i beina siden februar gikk han inn og forvandlet Vaulen til et spillende og krigende lag. Etter 26 baklengs på de siste seks kampene holdt man gledelig nullen for første gang siden mai.
RISKA
0–0
20. august – Riska stadion Tilsk.: 150 – Serie – Dommer: C Dima (Ferkingstad)

16. Ørjan Bergum

Anders Idsø gikk rett inn i startelleveren etter langtidsskade. Ole Wick Henriksen og Vegard Natland var også tilbake igjen, mens Kristian Gaard hadde meldt forfall.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Daniel Hadland, Sveinung Selås, Fredrik Stray Tjaum, Jørgen Helland – Sander Oaland, Anders Idsø – Ole Wick Henriksen, Ceu Lian Khar, Vegard Natland – Alexander Surdal Nilsen.
Vaulen rett ut fra blokkene da Ole Wick Henriksen førte innover i banen og vridde et venstrebeinsskudd like over mål før minuttet.
Riska kom etter hvert mer med og de hadde tilløp med livlige Anders Ommundsen og Vetle Myhre.
Ti minutter nå og Daniel Hadland med flott veggspill med Alexander Surdal Nilsen, men bredsideskuddet fra hjørnet av boksen var det ikke nok kraft over.
Anders Idsø broderte en ball ned i venstre kanal til Ceu Lian Khar som fikk slått inn, fra fem meter skjøt Alexander Surdal Nilsen via en gul til corner etter kvarteret. Den påfølgende corneren fra Ceu Lian Khar var det klasse over. Den landet ned til Sveinung Selås på andre stolpe, men skuddet fra kloss hold gikk utenfor nærmeste stolpe.
Anders Idsø balanserte midtbanen for Vaulen. Laget kom lengre opp i banen da hans sikre fot styrte kampen. På høyrekanten var duoen Hadland og Wick Henriksen aktive og et konstant uromoment. Ceu Lian Khar var også lur i rommet bak spissen, mens Sander Oaland vel spilte sin beste kamp i oransj.
I mål var Eric Ordaz god. Etter 20 minutter leverte han en toppredning da han fikk fistet Torger Motlands frisparkheading til corner.
I kveld var Riska mest basert rundt dødballer. De var nå inne i en bedre periode og hadde blant annet tre strake cornere.
Sander Oalands tverrsoverpasning ble brutt etter 25 minutter, Riska stormet frem før Fredrik Stray Tjaum fikk taklet Joachim Boxill Knutsen på 16-meterstreken.
Vaulen sov så på et raskt tatt frispark. Vetle Myhre avsluttet med å heade like tilside etter 26 minutters spill. Samme mann hadde fått et mål annullert for offside like før.
Vegard Natland fant Ceu Lian Khar sentralt etter 27 minutter, men skuddet var noe fislete fra fint hold.
Ole Wick Henriksens dribleraid etter 32 minutter ble belønnet med et corner som keeper skulle fange i fast grep.
Lagene skiftet på å ha kommandoen. Mot pause var det Riskas tur. Vetle Myhre stusset et frispark over etter 39 minutter, før Anders Ommundsens overraskende skudd etter 45 minutter gikk via oransj til corner.
Dermed gikk man til pause på stillingen 0-0.

Vaulen uforandret etter hvilen. Ole Wick Henriksen innoverskrudd frispark fra høyre, spratt i boksen og opp mot lengste kryss. Keeper fikk med nød og neppe gitt til corner etter 47 minutter.
Torger Motland fikk gult kort etter 48 minutter da han stoppet Ceu Lian Khar som var på vei igjennom. Motland skulle forøvrig hatt sitt andre gule senere i kampen, uten at Vaulen fikk medhold av dommeren.
Vaulen var gode i denne perioden. Alexander Surdal Nilsens skumle innlegg etter 51 minutter gled forbi andre stolpe og Vegard Natland måtte løpe den opp.
Riska var ikke fornøyde og hadde byttet to mann de første ti minuttene.
Selv om det var stor fremgang og man var fullt på høyden med høyere plasserte Riska skapte man nok ikke så mange sjansene. Stort sett var det på dødballer eller på skudd fra distanse, som da Ole Wick Henriksen skjøt utenfor etter 57 minutter. Vegard Natland burde så ha fått straffespark etter 58 minutter da han fikk to strake armer i ryggen, men slikt blåses vel ikke for om man ikke faller?
Kampen ble etter hvert tøffere og tøffere. Riska sendte inn noen stygge taklinger med knottene først.
Flere frispark og cornere til Vaulen etter godt spill fulgte før Riska livnet til etter 66 minutter da man på ny fikk et mål annullert for offside.
Riska våknet nå til, mens Vaulen startet å bli slitne på det uvante gressteppet. Torger Motland hadde en frisparkheading på keeper, før Vetle Myhre avsluttet like utenfor på et innlegg etter 68 minutter.
Stian Ohm Netland kom inn for Ole Wick Henriksen etter 72 minutter.
Riska fortsatte å dominere, Vaulen maktet ikke å plukke opp et innkast og det oppstod kaos i boksen før man fikk gitt til hjørne.
Vaulen hadde virket sluttkjørte da Daniel Hadland fant Alexander Surdal Nilsen som skjøt knallhardt over nærmeste kryss. Skuddet ga Vaulen troen på det igjen. Samtidig måtte viktige Vetle Myhre av med skade, noe som svekket Riska.
De siste ti minuttene var Vaulen dominerende uten å skape de klareste sjansene. Man kastet frem folk da man trenger seire fremover.
Audrius Mirauskas kom inn for Vegard Natland etter 87 minutter. På overtid kom også Henok Daniel Kasahay inn for Oaland.
Daniel Hadland kunne ha blitt den store helten etter 92 minutter, men skuddet han skled en liten meter utenfor.
Fem minutter ble lagt til og Riska hadde blant annet et par cornerer som fikk pulsen i høygir hos publikum.
Det endte 0-0 for Vaulen som i sine tre neste kamper kan definere sesongen med kamper mot nedrykksrivalene Kopervik, Vard 2 og Brodd!