Hana tettet gapet
(20.08.12) Høstsesongen blir mer spennende enn kanskje mange hadde trodd ettersom Vaulen tapte mandagens oppgjør mot Hana 1-0.
Dermed ble hele forspranget utlignet for strandguttene som nesten hadde hatt opprykket i lomma ved seier.

"Hana var gode," forteller oppmann Tollefsen. "Men det var surt å tape da vi hadde sjansebonanza på slutten!"
0–1
HANA

43 min
Hana
20. august – Vaulenbanen Tilsk.: 40 – Serie – Dommer: Rune Bertelsen (Sviland)

37. Torstein Soma

Vaulen har nå tretti mann i troppen etter at Espen Nilsen Gjøsund har valgt å komme tilbake etter et år i Vidar, men både han og Eirik Hadland ble ikke spilleklare i tide. Det gjorde Kjetil Thulin som fikk sin debut.
Vaulen (4–3–3): Steffen Holm Halil Husic, Jarle Eike, Marius Fossmark, Stian Lima – Arnt Ove Ivesdal, Thomas Idsø, Anders Dale – John Sanne, Gaute Schei, David Berg.
KAMPEN I KORTFORM
Godt med folk hadde kommet for å se toppkampen. Deriblant legende og "Hana-dødaren" Stein-Ivar Andersen.
Hana kom til en kjempesjanse tidlig, men Steffen Holm reddet mesterlig.
Like etter var Vaulen småfarlige på en kontring, så det var en åpen start på kampen med store sjanser til begge lag.
Keeper Holm vartet flere ganger opp med kvalifiserte redninger, mens Hana også fikk en goal annulert for offside.
Vaulen var litt under pari i første omgang. Man kom til et par halvsjanser både ved Gaute Schei og Marius Fossmark, men det hele var ufarlig.
Etter en transportetappe midt i omgangen tok kampen seg opp igjen mot pause. Hana fikk til en avslutning på corner, mens Vaulen hadde en fin kontring som Hana fikk ryddet opp i siste liten.
Vaulen slet med å etablere spill og det ble vel mye upresist.
Så like før pause tok Hana ledelsen. Keeper kom på mellomdistanse etter et frispark. Ballen trillet ut på 23 meter og Hana-spilleren skjøt inn via tverrleggeren!
I pausen gjorde Vaulen to bytter. Eivind Ovedal kom inn for Anders Dale, mens en nesten 35 år gammel debutant i Kjetil Thulin erstattet Gaute Schei.
Thulin skulle markere seg straks i kampen, men Hana hadde også sine sjanser.
Vaulen presset så voldsomt på for utligning. Spesielt på et smart cornertrekk burde man ha puttet, men Thulin bommet på ballen!
Flere store sjanser fulgte, som da kaptein Thomas Idsø skjøt i stolpen!
Vaulen prøvde og prøvde, men Hana var kompakte og forsvarte seg godt.
Man trykket på og ble belønnet med frispark fra 20 meter. John Sanne brant til, men ballen gikk like utenfor vinkelen.
Etter 70 minutter forsøkte man seg med å sette inn luftskytset Are Meling for John Sanne, mens Harald Nedreskår fikk sin seriedebut for Vaulen da han erstattet Arnt Ove Ivesdal like før slutt.
Det endte med tap 1-0 tross fire stolpeskudd og to-tre redninger på strek fra Hana!
Nå legger man kampen bak seg og ser frem mot møtet med Staal 2 om en uke.