Økte gapet
(20.06.23) Målbonanza da Vaulen slo VBK-reservene hele 6-3 tirsdag kveld.
Mads Mørland ble den store helten med hattrick da Vaulen økte gapet til opprykksrival Tasta som i går spilte 5-5 mot Mastra.
Om en uke venter Hinna 2 til toppkamp på Hinnen.
6–3
VARDENESET 2

2 min
Sebastian Skretting Sandtorv
Mads Jacobsen Mørland
9 min
Pacifique Nahimana (Mørland)
13 min

22 min Sebastian Skretting Sandtorv
John Petter Gilje (Nahimana)
26 min
Aleksander Idland (Gilje)
30 min

43 min
Sebastian Skretting Sandtorv (str)
53 min

Mads Jacobsen Mørland 69 min

20. juni – Vaulenbanen Tilsk: 35 – Serie – Dommer: LS Finnesand (Mastra)

13. Sigurd Årthun

Mads Jacobsen Mørland, Vegard Natland og Aleksander Gundersen er nå i faresonen for karantene.
Krister Vistnes vil igjen være keeper i fraværet av Jack Aguera og Trym Landråk Gjerstad. Totalt vil det være fem B-lagsspillere i troppen grunnet 13 forfall.
Forfall fra Edvardas Kupsys, Aleksander Gundersen (94), Erik Vogel, Even Kvame, Sander Oaland, Jørgen Helland, Lars Berge, Torbjørn Aabrekk, Amund Belaska, Eriel Pires Antonio, Jack Aguera og Trym Landråk Gjerstad.
Aleksander Gundersen (99) har allerede dratt på ferie og skal siden studere fem måneder i Australia.
Vaulen (4–33): Krister Vistnes – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Idar Røed Randeberg, Vegard Natland – Eirik Moen, Bendik Aarstad, John Petter Gilje Mads Jacobsen Mørland, Audrius Mirauskas, Pacifique Nahimana.
Vardeneset hadde vunnet syv av ni kamper og var før runden det eneste laget som hadde slått Hinna 2.
Vaulen jaget ti seire på rad, men igjen ørten forfall slik at omlag halve troppen var fra det sterke B-laget som i fjor vant 6. divisjon.
Ferievikaren Idar Røed Randeberg gikk inn på laget fra start. Ørjan Bergum var også tilbake etter familieforøkning.
Verst tenkelig start for Vaulen som havnet under etter omlag 75 sekunder. Det var et presist forspill før Sebastian Skretting Sandtorv plasserte helt oppe i høyre kryss fra 20 meter. Ikke noe å gjøre med slike skudd!
Vaulen svarte med et voldsomt kjør. Ørjan Bergum var nær å få vridd inn i lengste med utsiden da Idland fant han i kanalen etter fem minutter. Så headet Pacifique Nahimana på tverrs 20 meter fra mål, ballen gikk til Eirik Moen som smekket avgårde på hel volley, men keeper reddet etter seks minutter.
Mer Vaulen da Audrius Mirauskas sendte gjennom Pacifique Nahimana som skjøt like tilside for lengste stolpe etter syv minutter.
På sin fjerde store sjanse skulle det lykkes for Vaulen som utlignet etter ni minutter. Om Vardenesets mål var vakkert var dette enda flottere. Mads Jacobsen Mørland curlet ballen opp i lengste kryss fra 25 meter! Sjelden vare.
Vaulen hadde fullført snuoperasjonen etter 13 minutter. Det var nydelig spill hvor Aleksander Idland bredde utover til venstre med en lang ball. Et strøkent innlegg fra Mørland ble headet inn av Pacifique Nahimana fra fem meter.
Det var en artig kamp. Mads Mørland Jacobsens heading på Giljes corner ble så holdt av keeper før et voldsomt raid av Pacifique Nahimana så han dra innover mot første stolpe hvor keeper reddet fra smal vinkel etter 16 minutter.
Vardeneset stod relativt høyt og ga boltreplass til Vaulens hurtigtog. Etter 20 minutter fikk man se et blendende spill og nærmest en kopi av 2-1 målet, men denne gangen gled ballen av pannebrasken til Nahimana da Mørland slo inn.
Vegard Natland slapp så løs Mads Jacobsen Mørland på venstre. Skuddet fra hjørnet av boksen ble enkel mat for keeper.
Det var smått utrolig at det plutselig stod 2-2 etter 25 minutter, men to defensive feil på rad førte til et skudd i boks som Krister Vistnes reddet brilliant før Sandtorv doblet sin konto ved å sette inn returen.
Det hadde vel ikke gått minuttet før det stod 3-2 til Vaulen. Mørland spilte kort til Nahimana på 16 meter. Han fintet før han skjøt et flatt skudd i høyre stolpe. Ballen trillet på langs av streken før John Petter Gilje kastet seg frem og skled inn 3-2 på fryktløst vis da keeper kom flyvende inn fra høyre.
Pacifique Nahiman var i storform og et heftig raid ble belønnet med corner etter 29 minutter. Corneren fra John Petter Gilje var muligens i en pannelugg før den havnet på andre stolpe til Aleksander Idland som stanget inn 4-2 etter halvtimen.
Wow, seks mål på en halvtime. Dommeren innvilget en velfortjent drikkepause like etter.
VBK kom nær da Lucas Søraas fikk headet et innlegg på bortre stolpe, men ballen gikk rett på keeper Vistnes.
Aleksander Idland var så i furore da dommeren dømte et straffespark vi ikke helt så hva skyldtes, men så påpekte også Idland at det ikke var noenting som helst.
Sebastian Sandtorv fullbyrdet hattricket etter 37 minutter da han såvidt fikk ballen forbi Vistnes fra 11 meter.
Mørland driblet og driblet etter 39 minutter før han skjøt svakt over.
Keeper fikk så stormet ut før Mørland da John Petter Gilje tredde han gjennom etter 41 minutter.
Et høyt spark av en VBK-spiller ga Vaulen et frispark fra gunstig hold noen meter utenfor det høyre bokshjørnet. John Petter Gilje slo litt for løst inn i boks og keeper fanget etter 45 minutter.
To minutter ble lagt til og vi hadde fått sett en første omgang med syv mål. Når skjedde det sist?

I pausen kom Nicolai Moi Sene inn for Audrius Mirauskas. Det betød at Mørland trakk inn som midtspiss.
Husken er ikke så god, men jeg mener det var en høy høy klarering fra Nicolai Moi Sene som dalte ned i midtsirkelen. Mads Jacobsen Mørland vant duellen og fikk kriget seg gjennom. Alene mot keeper satte han et kirurgisk kipp over keeper og til 5-3 etter 47 minutter.
Vaulen var så nær ved å øke på en corner da både Idland og Aarstad kriget om å få headet inn på andre stolpe etter 50 minutter.
Så et fint raid av Nicolai Moi Sene som skjøt vel over etter 54 minutter, i det samme angrepet ble Mads Mørland Jacobsen lagt i bakken av en motspiller og han ville ha straffespark.
Et rapt skudd av Mørland sentralt i boks ble så reddet lett av keeper etter 56 minutter.
Bendik Aarstad ble så felt på 18 meter litt til høyre for mål etter 59 minutter. Mads Jacobsen Mørland fikk tilliten til å skyte og forsøket var ikke så verst, men strøk utsiden av nærmeste stolpe etter timen.
Vardenesets keeper rakk så frem først på Mørlands stikker mot Moi Sene etter 62 minutter.
Vardeneset var nå helt tamme og det virket som om dem hadde resignert samtidig som dem nok mistet litt flyt av en del bytter.
Nicolai Moi Sene vant så en corner som John Petter Gilje skulle slå inn etter 69 minutter.
Bendik Aarstad vant den første duellen. Ballen landet ned på skuddhold for både Idland og Randeberg, men begge forsøkene ble reddet på strek. På det tredje skulle det skje da Mads Jacobsen Mørland fikk peilet inn 6-3 med sitt hattrick.
Nå dødde kampen noe hen, man var mest opprømt over å se på utespiller Eirik Reiestad som varmet opp som keeper på sidelinjen!
Pacifique Nahimana headet så ballen inn i nettet, men dommeren dømte offside etter at Mørland slo ballen inn på tverrs etter 74 minutter. Tja...
Et skudd fra John Petter Gilje ble så fistet over til corner etter 78 minutter.
Da klokken viste 21:30 måtte Krister Vistnes dra hjem for å overta barnepass på hjemmebane. Med Jack Aguera på ferie og Trym Landråk Gjerstad skadd ble det utespilleren Eirik Reiestad som kom inn mellom stengene etter 79 minutter.
Skulle det allikevel bli litt spennende på tampen? Vel Vardeneset skapte lite mye takket være knallhard jobbing fra Vaulen.
Mads Jacobsen Mørland hadde gitt alt og gikk ned med krampe etter 85 minutter. Inn kom B-lagets spiss Morten Fløtre Solheim.
Ren transportetappe nå og Theodor Haugen gjorde comeback etter skade etter 90 minutter da han erstattet Pacifique Nahimana på høyrekanten.
Fem minutter ble lagt til og lite skjedde, dermed vinner Vaulen sin tiende strake hvorav ni har vært i serien.
Nå venter Hinna 2 førstkommende tirsdag til et lokalderby det vil være verdt å få med seg!