Feige lag
(20.06.14) Bryne 2 stilte med åtte spillere fra A-troppen og Vaulen hadde ingen lett oppgave foran seg. 1. divisjons-rekruttene hadde nemlig slått Hundvåg hele 8-1 med noenlunde det samme mannskapet tidligere i uken.
Et utenlandsk bettingselskap hadde da også satt 5,40 i odds for borteseier.

BRYNE 2
3–0
Eirik Jakobsen
72 min

Eirik Jakobsen 85 min
Eirik Jakobsen 90 min
20. juni – Bryne stadion Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: Ivan Djuric (Hana)

12. Eric Ordaz

Hos Vaulen var Milad Shamohammad tilbake fra karantene. Jimmy Jonevret tråkket over på torsdagens trening, men ble klar i tide. Jarle Eike var blitt syk. Anders Idsø, Jon Nessa, Nelson Monteiro er skadd, Ole Wick Henriksen og Erlend Mohus er på ferie.
Vaulen (4–2–3–1): Gramos Gashi – Daniel Hadland, Fredrik Stray Tjaum, Morgan Gramstad, Jimmy Jonevret – Milad Shamohammad, Ingvald Sandvik Halgunset – Ceu Lian Khar, Gutama Ahmed Haji, Vegard Natland – Amar Kotlica.
Vaulen stilte i sine svarte bortedrakter, noe som førte til endringer på enkelte spilleres nummer på ryggen.
En voldsom vind på langs av banen ga Vaulen medvind i første omgang.
Bryne hadde spillemessig overtak i starten uten at dem kom til sjansene.
Første tilløp for Vaulen kom etter ni minutter da Amar Kotlica ble spilt opp på i boksen, men denne gangen var mottaket for hardt.
Milad Shamohammad ble liggende etter 14 minutter, men skulle komme innpå igjen etter at Christian Tollefsen hjalp han av banen.

ALTMULIGMANN: Haisen og Vegard hadde tatt tidlig sommerferie slik at Christian Tollefsen både var kitman, fysio, lagleder og sjåfør.

Daniel Hadland fikk så en stod sjanse etter 16 minutter da ballen ble spilt over fra motsatt til backen på løp. Skuddet fra 16 meter gikk dessverre midt på mål og keeper fikk fistet over til corner.

STOR SJANSE: Daniel Hadlands skudd fra 16 meter som keeper fikk slått over.
Vaulen grodde mer inn i kampen nå. Ceu Lian Khar hadde et skudd via en rød som gikk til corner etter 22 minutter.
Bryne 2 spilte ambisiøst og av og til litt over evne, en rekke ganger fikk Vaulen brutt i farlig territoritum.
Hjemmelagets beste sjanse i første omgang kom etter halvtimen da Philip Sæther fant Eirik Jakobsen i boksen, men en enhåndsredning av keeper Gramos Gashi gjorde at det fortsatt stod 0-0.
Andreas Malde Breimyr handset så med seg ballen på kanten av boksen, dommeren overså det hele, men heldigvis gikk skuddet vel tilside.
Brynes stopper Adnan Causevic fikk så gult kort etter 39 minutter for å ha holdt igjen Amar Kotlica som var på vei mot mål.
Vaulen var virkelig ute å kjøre etter 42 minutter, men Truls Vagles avslutning gikk utenfor.
Dermed stod det 0-0 til pause. Sterkt av Vaulen mot såpass gode motspillere!
Vaulen kom uforandret ut til 2. omgang.
I motvinden ble det litt tøffere å spille seg fremover for Vaulen, men Ingvald Sandvik Halgunset så Amar Kotlia på løp etter 52 minutter. I løpsduell mot sisteforsvareren maktet dog ikke Vaulens toppscorer å rive seg løs.
Nå startet man å se at proffene til Bryne hadde mer krefter enn Vaulen. Morgan Gramstad fikk inn en viktig blokkering etter 56 minutter. Før Jimmy Jonevret var neste mann som gikk i blokken etter timen.
Vaulen kunne ha kontret inn ledermålet etterpå, men Gutama Ahmed Haji ble felt ute på høyre og frisparket ble ufarlig.
Temperatur i kampen da Vegard Natland ble liggende etter en takling.
Keeper Gramos Gashi havnet på skovtur med Eirik Jakobsen etter 64 minutter, men Daniel Hadland fikk ryddet opp.
Milad Shamohammad hadde fått seg ytterligere en smell og Thomas Idsø erstattet han etter 66 minutter.
Bryne skulle også bruke alle tre byttene. Første mann ut var Adnan Causevic som levde svært farlig med sitt gule fra første omgang.
Vaulen var nå svært baktunge. Bo prøvde å få flyttet frem laget med å sette utpå mer luftstyrke da Gaute Schei kom inn for Vegard Natland etter 71 minutter.
Bryne 2 tok ledelsen etter 72 minutter. Her var det kaos i boksen og veldig uoversiktelig. Ballen ble vel halvklarert ut på ti meter til Eirik Jakobsen som skjøt via en liggende Morgan Gramstad, ballen gikk i bue over keeper.
Strandguttene produserte lite nå, så vi tar med Amar Kotlicas innlegg etter 75 minutter som keeper glapp rett foran Gutama Ahmed Haji. Småskummelt.
Plutselig stod Ceu Lian Khar helt alene på høyresiden av femmeteren etter 77 minutter da Haji hadde vendt spillet. Han klemte av, men kula gikk i keeperhjørnet og det endte med corner.
Kanomenade av Bryne 2 nå. Andreas Ulland Andersen skjøt først hardt midt på mål slik at Gashi fikk gitt til corner. Like etter skjøt Paul Addo knallhardt i nettveggen.
Eirik Jakobsen fikk gult kort etter 80 minutter.
Spissen Alexander Surdal Nilsen gjorde så et etterlengtet comeback etter 81 minutter da han erstattet en småhaltene Fredrik Stray Tjaum. Vaulen la dermed om til tre mann bak.
Gutama Ahmed Haji fikk gult kort etter 84 minutter. Hans første for Vaulen.
Hurtigtoget Eirik Jakobsen fikk autostrada etter 85 minutter og gjorde ingen feil. 2-0 av spissen som spiller veldig mye for førstelaget!
Addo og Ulland Andersen hadde ytterligere sjanser for Bryne, Vaulen virket nå tappet for krefter.
Dardan Shabi kom i dommerens bok etter 90 minutter.
Eirik Jakobsen viste klasse igjen etter 90 minutter da han dro av sin oppasser og økte til 3-0 med et flott satt mål!
Amar Kotlica ble felt på overtid etter et langt raid og Vaulen fikk straffespark. Kotlica tok straffen selv, men skuddet gikk stolpe ut!

BOM: Amar Kotlica i stolperoten og ut fra krittmerket.

Vaulen taper 3-0, men dette var et hederlig tap i lotteriet det er å møte et toerlag.