Spilte som et bunnlag
(20.06.13) Vardeneset hadde gjort hjemmeleksa og vant fortjent 4-0. Hos Vaulen var det lite tro på egne ferdigheter. Det gikk i støttepasninger og lemping mot en isolert spiss.
I dag var det klasseforskjell på Vaulen og Vardeneset, synd for rammen var flott med godt over 100 tilskuere.
Bilder fra kampen kan man se her!
0–4
VARDENESET

34 min
Morten Vadla (Granstrøm)

37 min
Morten Vadla (Tunge)

62 min Christoffer Bigseth Olsen (Tunge)

90 min Eirik Bjørnø (Breines)
20. juni – Vaulenbanen Tilskuere: 120 – Serie – Dommer: Oliver Amland (Vedavåg)

25. Ørjan Bergum

Vaulen hadde kun med tolv friske mann mot Åkra. I dag hadde man litt flere alternativer på benken.
Vaulen (4–2–1–3): Tom Arne Bø Pedersen – Jon Nessa, Marius Fossmark, Arnt Ove Ivesdal, Steffen Lyse – Andreas Meier Strømme, Anders Idsø – Kevin Hodneland Eivind Ovedal, Daniel Lie, Fredrik Fossmark.
Sol på Vaulenbanen og lagene byttet side før man startet slik at Vaulen fikk solen i øynene fra start.
Vaulen startet best og før minuttet hadde Fredrik Fossmark levert et lavt skudd fra 10 meter som gikk rett på keeper.
Anders Idsøs frispark etter tre minutter ble headet inn til keeper av Eivind Ovedal.
Vardenesets første halvsjanse kom etter fem minutter da Trond Kindervåg skjøt ganske ufarlig i nettveggen fra 22 meter.
Svein Hugo B. Granstrøm skjøt vel over mål fra 20 meter etter syv minutter. Nå var VBK mer med på notene.
Fredrik Fossmarks lure frispark etter 11 minutter vred seg gjennom feltet, men ingen vaulenbein maktet å styre den inn.
Vardeneset beholdt trøkket etter et corner i det 12. minutt og ballen ble lagt 45 til Espen W. Håland som skjøt over.

BARISTAHAISEN: Ikke busalg i dag, da er det greit med en ambulerende barista i Haisen. Her serverer han vaulenlegenden Geir "Goggy" Hansen gratis kaffe.
Daniel Lies stuss mot Eivind Ovedal var nær ved å nå frem etter 13 minutter. Like etter kom Are Meling inn for Ovedal som må ha pådratt seg en skade. Meling ble midtspiss, mens Fredrik Fossmark gikk ut bredt.
Steffen Lyse bommet på en ball etter 17 minutter og Trond Kindervåg overtok. Ballen ble lagt tilbake til Svein Hugo B. Granstrøm som skjøt via en oransj til corner som igjen ble bokset ut av Tom Arne Bø Pedersen.
Vardeneset farlig frempå igjen etter 19 minutter da et frispark gikk via Espen W. Håland og like utenfor.
Svein Hugo B. Granstrøm testet keeper Tom Arne Bø Pedersen, men vikaren som ikke hadde spilt en A-kamp på nærmere fire år reddet lett skuddet fra 22 meter.
Nå var det lenge siden Vaulen hadde produsert noe.
Etter halvtimen headet Svein Hugo B. Granstrøm et corner fra Stian Tunge like over mål fra fem meter.
Marius Fossmark headet noe unødvendig et utspill fra keeper til corner etter 32 minutter. På etterdønningene av Stian Tunges corner kom bortelaget til avslutning som gikk over.
Svein Hugo B. Granstrøms flate legg fra høyre ble møtt av Morten Vadla som pirket ballen inn fra kort hold etter 34 minutter. Det er av sine egne man skal ha det, Morten var jo flere sesonger i Vaulen.
Samme mann doblet etter 37 minutter. Stian Tunges legg fra venstre ble styrt opp i lengste kryss av Morten Vadla.
Vaulen gikk seg fast fremover og ble trykket bakpå av Vardeneset.

KLATREMUS: Tor Erik Hadland syntes kampen var så kjedelig at han startet å klatre rundt hele banen på reklameskiltene.
Etter 44 minutter fant Joakim L. Breines sin partner Morten Vadla som var nær å legge ballen nede i kroken, men ballen trillet like utenfor.
Thomas Idsø kom inn for Arnt Ove Ivesdal i pausen. Dermed ble Anders Idsø flyttet ned som stopper.

VRAKET: Thomas Idsø ble vel vraket fra startoppstillingen i en seriekamp for første gang i karrieren, men kom inn i pausen.
Stor sjanse til de røde og hvite etter 52 minutter. Morten Vadla la flott inn fra høyre til Eirik Bjørnø som satte ballen centimetre utenfor.
Sjelden sjanse for Vaulen etter 56 minutter da Kevin Hodneland headet over.
Marius Fossmark fant Fredrik Fossmark på 18 meter etter timen, men vaulenspissen fikk dårlig klem på skuddet og keeper fikk en lett jobb.
Stian Tunges frispark etter 62 minutter fant en heller fri Christoffer Bigseth Olsen på andre stolpe, han headet elegant inn 3-0.
Like etter var Vardeneset nær igjen, men Vaulen fikk gitt til corner.
Daniel Lie forsøkte seg med volley på en høy ball inn i feltet etter 65 minutter, men avslutningen fra ti meter gikk over.
Fredrik Fossmark slet med fottøyet og måtte bytte sko etter 66 minutter.
Espen W. Håland fikk ballen etter offensivt kast, fra skrå vinkel skjøt han utenfor fra en vel 20 meter.
Morten Vadla la 45 til Trond Kindervåg etter 70 minutter, men han ble taklet på 12 meter.

MED BLIKK TIL Å DREPE: Trond Kindervåg var tilbake på gamle trakter.
Nå var det mye pirk fra dommeren og begge lag var frustrerte.
God sjanse til Vaulen etter 72 minutter da Andreas Meier Strømmes vristskudd ble gitt til corner av keeper etter at Are Meling flott hadde lagt igjen Anders Idsøs oppspill i forkant.
Fredrik Fossmarks påfølgende corner ble bokset ut av keeper.
Kevin Hodneland felte sentralt i banen på 25 meter etter 74 minutter. Stian Tunges frispark gikk i muren før han selv satte returen høyt over.
Nå var det mye svakt fra begge lag, Vardeneset hadde ikke samme fokus med 3-0 ledelse.
Eirik Bjørnøs flotte raid etter 78 minutter ble belønnet med corner, men Stian Tunges serve hadde vært ute av banen.
Kevin Hodnelands forsøk ble blokket på åtte meter etter 83 minutter. Det var også det siste han gjorde for Eirik Hadland erstattet han like etter.
Svein Hugo B. Granstrøm ble felt i farlig posisjon på 18 meter etter 85 minutter, men Christoffer Bigseth Olsen satte frisparket svakt over.
Kampen var i ferd med å ebbe ut, men på overtid ble ydmykelsen total da Eirik Bjørnø løp inn et innlegg fra Joakim L. Breines.
På overtid fikk Vaulen en halvsjanse ved Are Meling, men skuddet ble bredsidet inn til keeper.
To minutter på overtid slo Anders Idsø flott frem på Daniel Lie som stusset like utenfor.
Det endte med andre strake 0-4 resultat for Vaulen som må heve seg til kampen mot Randaberg neste uke for å få en god sommer.