Vaulen kom tilbake
(20.06.05) Vaulen slapp seg nedpå mot 4. divisjonslaget Vigrestad, men fikk snudd 1-3 til 4-3.
Trener Bent Lie valgte å fokusere på det positive etter kampen.
"Vi fikk en god treningsøkt på gress og vi vant! Da vi lå under 1-3 fryktet jeg det verste, men vi viste moral som kom tilbake," sa Bent.
REDNINGSMANNEN: Fast Eddi ble igjen redningsmannen for Vaulen da han satte inn golden goal etter 110 minutter!
VIGRESTAD
3-4
-
12 min
56 min
Thomas Idsø (Stian Husvæg)
-
58 min
-
59 min
69 min
77 min
Stian Husvæg (TA Bø Pedersen)
110 min
Eirik Ekholdt (Erik Rafoss)
20. juni - Vigrestad stadion - T: 25 - Rogalandscupen - Dommer: Olaf Omdal (EIK)
10. Eirik Ekholdt
11. Stein-Ivar Andersen (K) <- 60 minutter (-> 107 min)
12. Erik Gysland -> 15 minutter (<- 107 min)
13. Tom Arne Bø Pedersen -> 60 minutter
14. Erik Rafoss -> 73 minutter
15. Thomas Nyland -> 89 minutter
Med flere skader ble det en del nye varianter for Vaulen som gikk ut i en standard 4-4-2 formasjon. Bjarne Hov - Ronny Hauge, Eivind Staurland, Alexander Landsnes, Stian Lima - Stian Husvæg, Thomas Idsø, Jarle Eike, Stein-Ivar Andersen - Eirik Ekholdt, Henning Frode Holm.
På benken satt flere B- og C-lags spillere, mens keeper Tom Arne Bø Pedersen var utespiller for dagen.
Vigrestad fikk et straffespark før kampen grunnet divisjonsforskjellen, men Bjarne Hov reddet mesterlig forsøket!
Det så nærmest ut som om Vaulen trodde det skulle gå av seg selv etter straffebommen, for her var det gåfotball.
En halvsjanse etter 7 minutter da Eirik Ekholdt fikk en tå på en ball som trillet inn til keeper og et frispark fra Thomas Idsø to minutter senere som keeper måtte gi til corner var stort sett det Vaulen kom til av sjanser i starten av kampen.
Så etter 12 minutter kjempet Vigrestad seg til ledelse da et frispark gikk via et par hoder og i mål. Stian Lima som gikk opp på en av duellene landet feil og tråkket kraftig over. Han måtte ha hjelp til å komme av og vil trolig være ute for en stund. Inn kom Erik Gysland som jo har trappet ned til C-laget denne sesongen.
Vigrestad ville virkelig mest i denne kampen og kom til en rekke sjanser da de nærmest fikk spasere gjennom Vaulenlaget. Etter 24 minutter fikk en spiss en stikkball, men Bjarne Hov var ute og reddet!
Vaulen trillet mye ball, men det gikk for sakte og man kom ikke til skuddmuligheter.
Så endelig skjedde det noe igjen foran Vigrestad målet etter 42 minutter. Henning Frode Holm la igjen til Stein-Ivar Andersen, skuddet smalt i stolpen og ut, men Eirik Ekholdt fikk ikke ballen ned på returen og skuddet gikk himmelhøyt over.
Så på overtid prøvde Erik Gysland slegga fra 18 meter da et corner ble halvklarert, men ballen gikk like tilside for mål. Steini hadde også et skuddforsøk, men ballen trillet utenfor. Fire minutter på overtid la Henning inn på hodet til Thomas Idsø, men headingen gikk midt på mål og keeper fikk fistet ballen over til corner.
Det så ut som om Vaulen skulle løfte seg i andre omgang. Man fikk også et par headinger mot mål i starten, men Vigrestad-trener Lars Gaute Bø har nok lært bort et par triks til sin keeperelev. Først var det Eivind som headet en Steini kross rett på keeper, på neste kross fra Steini stod Thomas Idsø umarkert i feltet, men headet rett på keeper.
Etter 55 minutter leverte Barni en heftig dobbelredning hvor Vigrestad burde ha scoret, i steden gikk Vaulen direkte opp og utlignet. Eivind slo en lang ball til Stian Husvæg som pent headet ned til Thomas Idsø som fra 18 meter sendte ballen nydelig i lengste hjørne!
Deretter scorte Vigrestad to kjappe mål. På 1-2 angrep de i midten før de la ut til venstre hvor en helt umarkert Vigrestad-spiller fikk dundre ballen i nettaket. Minuttet senere ble det 1-3 da en Vigrestad-spiller ålte seg igjennom forsvaret, rundet en utrusende keeper og satte ballen i tomt mål.
Etter timen kom Tom Arne Bø Pedersen innpå for Stein-Ivar Andersen. Tommen gikk opp som spiss, mens Eddi gikk ned kant. To minutter senere slo Thomas Idsø et presist frispark til Eddi, men headingen gikk rett på keeper...
Vaulen virket utrygge sammen i forsvar med sin n'te bakrefirer denne sesongen. Etter 65 minutter prøvde en motspiller et langskudd, men Bjarne reddet. Dette var dog noe av det siste et slitent hjemmelag produserte.
For nå tok Vaulen over totalt. Husvæg slo et innlegg til Tom Arne som på spetakulært vis stupheadet like utenfor. Etter 69 ble det redusering da først Stian Husvæg fra 25 meter klinket ballen i krysset og ut, på returen dukket Thomas Idsø opp og scoret sitt andre for dagen!
Så en lur langpasning av Erik Gysland som Tom fikk inne i feltet, men skuddet ble blokkert til corner. Like etterpå kom Erik Rafoss inn for Henning Frode Holm. Håndball-esset tok venstrekant, mens Stian Husvæg gikk opp som spiss.
Vaulen lå nå høyt og var sårbare for kontringer og etter 73 minutter kom hjemmelaget nær nådestøtet, men skuddet gikk i tverrlegger og ut.
Etter 77 minutter fikk Vaulen utlignet. Tom sendte en stikker til Stian Husvæg som lurte seg inn i feltet og plasserte ballen nede i lengste hjørne. Et herlig mål av unge Stian som dermed har sikret seg ukelønn også denne uken.
Åtte minutter før slutt slo Thomas Idsø igjennom til Stian som scoret, men denne gangen ble han feilaktig avblåst for offside.
Rett før ordinær tid kom B-lagsspiller Thomas Nyland inn for Jarle Eike som hadde pådratt seg en lårhøne i en duell.
På overtid kom Stian Husvæg kom til et skudd på et Rafoss' utrolig lange innkast, men skuddet gikk på keeper. Dermed ble det ekstraomganger med golden goal.
FØRSTE EKSTRAOMGANG
Vaulen produserte en rekke sjanser i starten av første ekstraomgang. Først Husvæg som ikke fikk fart på headingen sin på et Thomas Idsø frispark, så reddet keeper da Ekholdt fikk skutt fra skrått hold, mens Husvæg skjøt like utenfor fra 25 meter.
Vigrestad kom nær etter 95 minutter da Alexander Landsnes måtte ryddet opp etter en farlig tilbakeheading fra Nyland. Etter dette ebbet omgangen ut.
ANDRE EKSTRAOMGANG
En noe sliten Erik Gysland bommet så på en sklitakling etter 106 minutter. Vigrestad kom til en trippelsjanse, men lykken stod Vaulen bi. Like etterpå kom Stein-Ivar Andersen inn for nettopp "røyrleggaren" Gys.
Avgjørelsen falt etter 110 minutter da Vaulen vant et innkast langt oppe på venstresiden. Rafoss kastet inn og på andre stolpe stod Eirik Ekholdt som fyrte avgårde en kanon som spratt mellom tverrlegger og strek to ganger. Thomas Nyland headet tilslutt ballen i mål, men ballen hadde nok allerede vært inne!
Dermed vant Vaulen 4-3 og kan nå håpe på en kjekk trekning for neste runde.