Uavgjort mot Staal
(20.05.08) Kampen mot tabellnabo Staal endte 1-1, som var et greit resultat ut fra spill.
Vaulens mål ble scoret av Stian Husvæg etter oppspill av Are Meling.
101 tilskuere bivånet kampen.
1-1
STAAL JØRPELAND
Stian Husvæg (Are Meling)
35 min
38 min
Eirik Jøssang
20. mai - Vaulenbanen - Tilskuere: 101 - Serie - Dommer: Jørn Voll (Hana)
10. Tarald Kleppa Øvrebø
Vaulen med en rekke forfall til kampen. Tore Søraas fikk seg en smell sist i låret. Venstreback Stian Refvik ble skadet i B-kampen søndag. Marius Fossmark er ennå skadd i foten. Leif Pirinen stod over.
Robert Hovland er i lett trening, men denne kampen kom for tidlig. Daniel Lie har karantene. Eivind Staurland har reist ut i Nordsjøen.
David Møller stod over da han hadde operere en visdomtann, mens Erik Hildén var på reise med jobben.
Kampen stod forøvrig oppført på langoddsprogrammet til Norsk Tipping.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Bjarte Rannestad, Espen Klette, Stein-Ivar Andersen, Stian Lima - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Anders Idsø, Stian Falnes - Stian Adamsen Husvæg, Are Meling.
Fine spilleforhold på Vaulen Beach Arena i dag, men en lei kveldssol i mot for Vaulen i første omgang.
Speaker Svein i storform, der de fleste av hjemmelagets spillere fikk eget kallenavn ropt opp i det nye lydanlegget, nå hører man hva som blir sagt også...
Det skjedde ikke så mye i kampen før om lag 6-7 minutter var spilt, da satte Are "Don Juan" Meling ballen i mål, men den ble korrekt annulert for offside av dommer Jørn Voll.
Staal var frempå et par ganger. Etter snaue 10 minutter kom dem til en avslutning, men Ørjan Olsen hadde full kontroll i Vaulenburet.
Rundt kvarteret satte Staalkeeperen fint i gang med et langt utspark, der  Vaulenstopperene til slutt i siste liten fikk klarert.
Noen minutter senere hadde heldigvis Vaulen millimeterne med seg, da en Staalspiller fikk fyrt av et skudd fra vel 20 meter. Men ballen spratt ned på målinja og Stein-Ivar Andersen fikk klarert den vekk!
Rett etterpå satte ex-Beachboy Trond "Racermyr" Rossemyr ballen i mål, men nok en gang ble det korrekt annulert for offside!
Rundt midtveis i omgangen kom Alexander Surdal Nilsen fint ned til dødlinja og slo flatt inn til Stian "Vepsen" Husvæg som fikk til et skudd i nærmeste hjørne, men Staalkeeperen fikk slått den til corner. Det var en stor sjanse!
Etter det hadde Staal en del kontringer som fort kunne gitt uttelling.
Vaulen skulle ta ledelsen etter 35 minutter ved et mønsterangrep. Are Meling stusset ballen ned til Stian Husvæg, som elegant forserte en del meter før han avsluttet med sikkerhet nede i venstre hjørne for keeper.
Gleden skulle bli kortvarig da Staals spiss Eirik Jøssang få minutter etterpå fikk kjempetreff fra hjørnet av boksen. Keeper Olsen var sjanseløs dermed 1-1.
Fem minutter før sideskifte fikk Vaulen et kast høyt oppe på Staals banehalvdel. Stian Falnes' lange kast traff Are Meling som tok ned og vendte om, men avslutningen nede mot stolperoten ga ikke keeper store problemer.
På overtid kom Staal til en stor mulighet da man fikk skutt fra 15 meter, men Olsen i full strekk reddet mesterlig.
Vaulen gjorde ett bytte i pausen, ut gikk Stian Falnes og inn kom en spillesugen Kenneth Dahle. Svært lite skjedde i begynnelsen av andre omgang, men etter vel 50 minutter spill kom Staal til en sjanse.
Minutter senere så smalt det i tverrliggeren, etter at Anders Idsø fikk kanontreff, som hadde fortjent en bedre skjebne!
Så var det Staal sin tur igjen, de fikk en del mulighter på rad, uten at det ble noe mål.
Etter 70 minutter kom Alexander Surdal Nilsen nok en gang rundt på kanten. Det flotte innlegget fant Stian "Vepsen" Husvæg som fikk til en fin avslutningen, men i tverrlegger.
Bjarte Rannestad fikk så gult kort for holdning. Det var Bjartes tredje gule, dermed står han over neste kamp.
Kvarteret før slutt fikk Vaulen frispark fra rundt 25 meter, men Magnes forsøk havnet i muren. Anders Idsø fikk tak i returballen og klemte til en suser, men en våken Staalkeeper får slått til corner.
En uheldig Endre Tangen fikk så ballen rett i "tryne", men heldigvis gikk det fint.
Staal hadde et farlig corner etter 87 minutter, men Ørjan Olsen vartet opp med en fin utboksing og avverget en stor mulighet.
Minuttet før slutt pådro Kenneth Dahle seg gult kort for viljehands, er vel bot dette Bjarte!?
Kampen renner ut i 1-1. Et helt greit resultat, der spillet bølget mye frem og tilbake i perioder, og begge lag hadde sine sjanser!