Bård Kloster
81 min
Tommi Jokela
85 min
20. mai - Randaberg stadion - Tilsk.: 75 - Serie - Dommer: Karl Ivar Hansen (Viking)
16. Kim Forgaard Henriksen
Vaulen var tilbake i hverdagen etter Vikingkampen. Eneste endring siden sist var at Henning Frode Holm erstattet en småsyk Stian Husvæg.
Vaulen startet faktisk ikke så verst med å trille ball, men Randaberg var slu og kontret med sine tre lynkjappe spisser.
Etter fem minutter smalt det for første gang da Randaberg kom rundt på høyre, innlegget fant en heller umarkert Christer Rimestad som fikk to muligheter før han satte ballen over Tom Arne Bø Pedersen i Vaulen-målet.
Noen syke minutter fulgte hvor Vaulen bare gikk opp og tok avspark før ballen igjen lå i eget nett. Først et corner hvor Anders Buer på første stolpe fikk heade umarkert inn 2-0, så var det David Berg sin tur da han knallet ballen nede i høyre hjørne fra 16 meter.
Det var mer sporadisk fra Vaulens hold, første skudd kom etter 11 minutter. Jarle Eike serverte flott Magne Christiansen på hjørnet av 16 meteren, men skuddet gikk utenfor.
Det slappe Vaulen-spillet fortsatte, mens Randaberg nærmest uten motstand fikk ture på vei mot mål. Etter 24 minutter var det Rimestad som ålte seg igjennom, men Stein-Ivar Andersen fikk klarert skuddet på streken.
Halvtimen nå og Tom Arne Bø Pedersen hektet Tommi Jokela som var på vei igjennom, men Tommen reddet Morten Støle Simonsens forsøk fra straffemerket.
Tommen reddet Vaulen fra å rakne helt i denne perioden og like etter var han ute og stoppet en 100 prosent sjanse fra Rimestad.
Etter 35 minutter fikk Magne Christiansen gult kort for en ureglementær takling. To minutter senere var han servitør da Henning Frode Holm via en Randaberg-spiller fikk skutt i tverrleggeren fra hjørnet av 16 meteren.
Seks minutter før pause la Jarle igjen til Stein-Ivar Andersen på 45 meter, han forserte tjue meter før han fikk kjempetreff, men skuddet gikk like over.
Like før pause reddet Tommen et nytt forsøk fra Jokela. Randaberg kom nær på de to påfølgende cornererne men Vaulen slapp unna.
Dermed lå Vaulen under 0-3 til pause. Randaberg skal ha ros for å være gode, men Vaulen slapp de sort-hvite for lett til.
I pausen måtte Tom Arne Bø Pedersen kaste inn håndkleet, han var kvalm og dårlig etter at han hadde fått et kne oppe i ribbeina midt i første omgang.
Eivind Staurland måtte også gi seg med en strekkføling. Christophe Dagsland ble også tatt ut. Inn kom Bjarne Hov, Ronny Hauge og Eirik Ekholdt.
Vaulen hadde stoltheten å spille for og etter 53 minutter reduserte man da Thomas Idsø slo en genial pasning til Magne Christiansen som fra 16 meter kaldt lobbet over en utrusende Janvier Ndikumana i Randaberg-målet.
Så fem minutter senere fikk Vaulen kontakt da Jarle Eike slo igjennom Henning Frode Holm på høyresiden, han slo tunnell på en utrusende keeper og i mål.
Så var det slutt.
Christer Rimestad fightet inn 2-4, mens Sindre Nordgren dunket inn det femte fra 18 meter bare minutter etter at Vaulen hadde fått kontakt.
Etter 77 minutter kom Stian Husvæg inn for Magne Christiansen.
Ni minutter før slutt satte Randaberg inn et corner da Bård Kloster umarkert på andre stolpe fikk en enkel jobb.
En frustrert Ronny Hauge fikk gult kort etter 83 minutter.
Fem minutter før slutt ble det 2-7 da Tommi Jokela var på hogget og satte ballen nede i hjørnet.
Dermed mørke skyer over Vaulen som bare har tre poeng på sine fire kamper, men man må ikke glemme at de tre tapene har vært borte mot medaljekandidatene SIF, Buøy og Randaberg.