Seier med en bismak
(20.04.23) Som mot Tasta slet man med å skape sjanser. Finnøy hadde faktisk de største sjansene på kontringer etter at Vaulen kom foran på en tidlig straffe.
Finnøy var uhyre nære 1-1 før Bendik Aarstad dundret inn 2-0 fem minutter før slutt.
Seier, men ennå mye å justere på.

FINNØY
0–2

9 min
Aleksander Gundersen (str)

85 min
Bendik Aarstad
20. april – Leikvoll stadion Tilsk: 40 – Serie – Dommer: P I Wolski (Hinna)

21. Erik Vogel

Torbjørn Aabrekk er spilleklar for A-laget som sist var nede i antall og måtte ha hjelp av B-laget.
Anders Polland Vik måtte byttes av etter en halv omgang for B-laget på tirsdag. Vegard Natland og Amund Belaska var tilbake fra skader sist og kom inn fra benken.
Lars Berge og Erik Vogel skal være tilgjengelige igjen.
Trym Landråk Gjerstad har vært uheldig og fått tre brudd i foten, noe som betyr 12 uker uten fotball. Dermed ryker nok hele vårsesongen.
Vaulen (4–33): Jack Aguera – Theodor Haugen, Aleksander Idland, Aleksander Gundersen, Vegard Natland – Bendik Aarstad, Even Kvame, John Petter Gilje – Nicolai Moi Sene, Amund Belaska, Mads Jacobsen Mørland.
Finnøy var et lag man slo 10-0 og 7-1 forrige sesong, samtidig hadde Finnøy tapt sesonginnledningen med 10-0 mot Hinna 2. Vaulen var dermed storfavoritter her.
Kaptein Vegard Natland vant myntkastet slik at man slapp en lav kveldssol i første omgang.
Finnøy i en defensiv 3-4-2-1 med vingbacker som rygget tilbake på Vaulens offensive kanter. Vaulen trillet mye ball inne på Finnøys banehalvdel, men slet med å penetrere leddene.
Vaulen hadde ikke skapt en sjanse før dem fikk hjelp av dommeren etter ni minutter. Vegard Natland slo inn fra venstre og ballen gikk via hånden på en Finnøy-stopper. Straffespark!
Aleksander Gundersen steppet opp fra elleve meter og sendte kula forbi keeper til 1-0.

Etter 16 minutter koliderte Mads Jacobsen Mørland i Daniel Nårstad. Sistnevnte måtte halte av og ble erstattet.
Så en stor sjanse til Finnøy etter 19 minutter. Håkon Baustad Kavli snappet ballen fra en sisteforsvarer og satte fart mot sekstenmeteren, han hadde kun keeper Jack Aguera foran seg, men heldigvis gikk skuddet utenfor.
Man falt nok litt ned på Finnøys nivå og ble nonchalante for slike feil straffer seg mot bedre lag.
En enda større sjanse tilfalt Finnøy etter 22 minutter. Torjus Halsne mottok ballen i boks. Han hadde god tid til å plassere ballen rundt Jack Aguera, men sendte nærmest et tilbakespill i hendene til Jack Aguera. "Thank you very much".
Vaulen slet med å skape sjanser mot et kompakt Finnøy, men etter 24 minutter hadde man iallefall et par påfølgende cornere.
Så en stor sjanse for Vaulen etter 28 minutter. Theodor Haugen slo et flatt legg inn til Vegard Natland som fra omlag straffemerket blåste skuddet over. Her ville forøvrig Vaulen ha gult kort til Finnøy for en felling av Nicolai Moi Sene i forkant, da det hadde blitt gitt fordel i spillet.

Aleksander Idlands heading ble nær rotet inn i mål av keeper, men dommeren mente at Moi Sene var for ivrig i presset.
Så satte Mads Jacobsen Mørland fart på venstre og fikk skutt i nettveggen, men her klagde Mads på at han ble holdt igjen i armen.
John Petter Gilje meldte seg også på med en suser av et skudd som gikk en liten halvmeter over etter 32 minutter.
Vegard Natland forhindret så en overgang ved å holde i en motspiller og fikk gult kort. Det påfølgende frisparket inn i boksen ble nær styrt inn i goalen av Finnøy.
Ballen var som en varm potet og lagene skiftet på å eie den uten at det skjedde allverdens. Den flotte solnedgangen var mer spennende enn spillet.
Finnøys Kavli slo så vegg før han skjøt like utenfor fra 20 meter etter 40 minutter.
Vaulen med to nye cornere rundt 42 minutter uten at man fikk noe ut av det. Spillet klaffet ikke helt hos Vaulen og i et forsøk på å få ut noe mer skiftet kantene Moi Sene og Jacobsen Mørland side like før hvilen.
Fin sjanse for Amund Belaska to minutter inne i overtiden, men han skjøt like utenfor på Natlands innlegg.
Like etter blåste dommeren av for pause.
Vaulen hadde hatt "alt" av ball, men Finnøy hadde hatt langt større sjanser da dem fikk bedre arbeidsvilkår mot et høytstående Vaulen.

De oransje hadde en meget sterk benk og gjorde et trippelbytte i pausen. Edvardas Kupsys var tilbake og kom inn som stopper. Vegard Natland gikk ut, noe som betød at Haugen gikk ut på venstre back, mens Idland tok plass på høyrebacken.
Seriedebutant Torbjørn Aabrekk kom samtidig inn på midten for Even Kvame, mens Eriel Pires Antonio hadde et rent spissbytte med Amund Belaska.
Å ha Aleksander Idland som høyreback var et bra trekk. Han skulle skape en rekke sjanser for Vaulen i andre omgang. Etter 48 minutter kom man meget nære på et av innleggene hans. Her fant han Nicolai Moi Sene foran kassen, men fra syv meter ble skuddet reddet til corner av keeper. Nico mente han ble holdt av en rød i skuddøyeblikket, men fikk ingen kompensasjon fra dommeren.
Finnøy hadde ikke gitt opp. Dem var ikke helt ufarlige på et frispark inn i boks etter 55 minutter, mens Edvardas Kupsys gjorde en god jobb da hjemmelaget kontret på en corner minuttet etter.

Et par nye skumle legg fra Idland fulgte, før Haugen hadde en presis serve fra motsatt hvor Eriel Pires Antonio headet like utenfor etter 59 minutter.
Vaulen hadde tatt mer tak i kampen og Finnøy leverte en trippelblokkering etter timen før det endte med en corner. John Petter Gilje slo inn serven som Idland headet over.
Edvardas Kupsys gikk kraftfult inn i en takling etter 64 minutter, men dommeren ga kun Finnøy en corner. Her var Finnøy småskumle på etterpresset.
Motsatt vant Theodor Haugen en corner, men igjen endte det i en farlig kontring i mot etter 67 minutter. Her måtte Torbjørn Aabrekk bruke ulovlige midler da han tilfeldigvis løp inn i bakbeina på ballfører. Fordel ble gitt før dommeren viste det gule kortet til Aabrekk ved første dødball.

Så noen kjappe kombinasjoner mellom Idland og Jacobsen Mørland før sistnevnte brente over fra inne i boksen.
Et innlegg fra Theodor Haugen endret så retning i en rød før keeper reddet etter 70 minutter.
John Petter Gilje fant så Bendik Aarstad på løp sentralt. Det ble vinklet ut til Moi Sene før man igjen slo ballen innover. Her var det en rekke store sjanser for de oransje før det ble blåst av mot Vaulen for en hands.
Kantspiller Aleksander Gundersen kom så inn for Nicolai Moi Sene etter 73 minutter.
Vaulen ledet og det var en balansegang i hvor mye man skulle pushe fremover. Faren ved å stå høyt var nemlig kontringer. Etter 74 minutter hadde Finnøy en halvsjanse, men skuddet fra Henrik Landa tok heldigvis i stopperen Gundersen.
Mads Jacobsen Mørland var mye involvert, men skjøt 20 centimetre over på et skudd.

Det var større rom å boltre seg i nå og Bendik Aarstad var meget nære på Haugens innlegg da en heading ble fistet over av keeper etter 77 minutter.
Jack Aguera hadde så ruset ut av feltet ute til høyre ved kortlinja. Det var en 50-50 ball som Finnøy vant. Dem la 45 tilbake i boks før et skudd mot korthjørnet så ut til å gå inn, men der var plutselig Agura igjen som hadde spurtet tilbake og reddet vel med beina i et stup fremover. Uortodoks redning av den gamle håndballkeeperen.
Bendik Aarstad ble så felt til høyre. Et fint frispark hold det etter 81 minutter, men frisparket i boks ble headet unna.
Innbytter Henrik Landa kom i dommerens bok etter 83 minutter.
Torbjørn Aabrekk førte så innover i banen og fikk gitt til Bendik Aarstad som klinket til fra 25 meter. Med strak vrist føyk ballen som et prosjektil inn i goalen til 2-0! For en perle av et skudd.

Aabrekk fikk seg en kilevink akkurat da han slo ballen og det oppstod kraftig reaksjoner. Både Aleksander Idland og Theodor Haugen kom til, noe som resulterte i to gule kort til Vaulen uten at vi helt fikk med oss hva som skjedde da vi gledet oss over målet.
Så et tilfeldig kaos i boks før Aleksander Gundersen d.y skjøt centimetre utenfor etter 88 minutter.
Dermed endte det med 2-0 seier. Det virket faktisk som om Finnøy var mest fornøyde med innsatsen dem hadde lagt inn.
For Vaulens del kan man ikke ta så mye mer enn tre poeng, men man sliter med å føre kamper mot svakere lag. Så man må nok justere seg noe for å få mer ut av det store ballinnehavet.