Vår beste kamp på lenge
(20.04.18) Vaulen gikk i strupen på Eiger fra start og ledet 2-0 tidlig etter to flotte angrep.
Eiger hadde mye ball, men det var Vaulen som var farligst. På tampen kastet Eiger frem mer folk og det åpnet seg opp store rom. Dagens mann, Ceu Lian Khar, satte spikeren i kista med 3-0 før Eiger fikk et trøstemål.
3–1
EIGER
Ceu Lian Khar (Randeberg)
8 min

Daniel Lie (Khar)
21 min
Ceu Lian Khar
89 min

91 min Stian Vigrestad
20. april – Vaulenbanen Tilskuere: 80 – Serie – Dommer: S Storedale (Storhaug)

31. Suli El Amrani

Oskar Moe, Sander Oaland og Daniel Vatland var tilbake etter forfall sist. Morten Nygård, Chris André Mannes og Erlend Høllen Sjøen sliter med sykdom og skader. Paul O'Neills overgang ligger inne hos det skotske FA.
Sivert Erland hadde meldt inn forfall grunnet russefeirin. Sisco Mick og Stian Refvik var opptatt med jobb
.
Vaulen (4–4–1–1): Eric Ordaz – Idar Røed Randeberg, Kristian Gaard, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland – Ceu Lian Khar, Sander Oaland, Even Sandøy Nærum, Ole Wick Henriksen – Jørgen Helland – Daniel Lie.
Denne kampen hadde blitt flyttet fra torsdag til fredag grunnet Eigers NM-deltagelse på onsdag. Det betød noe begrenset oppvarming for begge lag ettersom det var G15-kamp like frem til kampstart. Avspark ble da også utsatt til 19:40.
Etter to tap og 1-7 i målforskjell måtte trener Jarle Eike ty til overtroen. Under trenerjakken hadde han nemlig på seg drakten han debuterte i for A-laget tilbake i 1996.
Vaulen startet med å presse høyt og Eiger fikk seg et lite sjokk.
1-0 kom etter 8 minutter. Det var en nydelig opprulling fra læreboken. Sander Oaland slo fra dypet og ballen skar ut på siden hvor Idar Røed Randeberg kom opp fra sin høyrebackposisjon. Idar la ut 45 til Ceu Lian Khar, som fra fem meter bredsidet ned i lengste!
Vaulen skulle ha flere ankesaker om straffespark mot dommeren denne omgangen. Pløyingen av Vegard Natland etter fjorten minutter virket klar, men han måtte nøye seg med corner.
Både Daniel Lie og Ole Wick Henriksen hadde skudd i denne fasen før man skulle doble etter 21 minutter. Målet var ganske likt det første. Denne gangen var det Jørgen Helland som førte frem fra midten og slapp en vektet ball til Ceu Lian Khar i den høyre kanalen. Han slo inn på fot til Daniel Lie som kontrollert ga 2-0.
Opp mot halvtimen kom Eiger mer med og de hadde også et skudd like utenfor etter 33 minutter.
Ole Wick Henriksen ble så overfalt i boksen. Ballen spratt videre til Daniel Lie, men hans forsøk ble reddet på streken i det 35. minutt!
Så en dupper av et skudd fra Eiger som gikk like over etter 37 minutter.
Det stod 2-0 til pause. En kjempeomgang av Vaulen etter to klassemål.

Vaulen kan ikke si å være det best trente laget i divisjonen og har falt i sammen tidligere. Starten på andre omgang skulle dermed være en viktig fase.
Jørgen Helland hadde hatt en suser over etter 49 minutter før Eiger fikk sin beste sjanse til nå i kampen kom etter 52 minutter, men Mathias Løyning bredsidet like utenfor på blankt hold.
Et frispark fant Jørgen Helland etter 54 minutter, men han kom ikke helt over ballen slik at headingen gikk vel over.
Jørgen Helland ble så spilt fri i boksen i det 56. minutt, men han fyrte vel utenfor på en gylden sjanse.
Ceu Lian Khar dro seg så innover fra hjørnet av boksen og fikk skutt, men keeper var nede og reddet i det 58. minutt. En meget god kamp av Khar dette.
Så et ekkelt skudd fra Eiger. Keeper Eric Ordaz fikk ikke tak i ballen på første forsøk og ballen glapp mellom beina på han, men vår nummer en løp opp den løse ballen og kastet seg over den på streken!
Offensive Oskar Moe kom inn for Sander Oaland etter 64 minutter, det betød at Daniel Lie gikk ned på midten.
Samtidig gikk Vegard Natland av banen med en innslått tann. Etter kampen ble han kjørt til tannlege.
Etter å ha spilt med ti mann i ett minutt kom John Herman Ås inn for kompisen.
Svær sjanse for Jørgen Helland etter 68 minutter da hans skudd fra skrå vinkel ble slått via nettveggen til corner. På selve corneren var Kristian Gaard nær ved å få konvertert.
Det var veldig mye Vaulen her som hadde fortjent noen mål. Etter 70 minutter ble Oskar Moe avblåst for en tvilsom offside da han var på vei igjennom.
Ceu Lian Khar ble så felt på kanten av boksen og det oppstod kaos på frisparket inne i boksen.
Litt mye oppsummering av sjanser her, men Vaulen skapte mye her. Ny fin involvering av Ceu Lian Khar som skaffet oss corner etter 75 minutter, her kom Fredrik Stray Tjaum nær da han kriget i boks.
Jørgen Helland hadde et par farlige krosser. Blant annet mot Oskar Moe som ble blokkert i boksen etter 77 minutter.
På en corner etter 79 minutter fikk Daniel Lie headet fra kort hold, men ballen traff en motspiller.
Ceu Lian Khar vant så en umulig ball og fant Jørgen Helland, men skuddet gikk vel over i det 80. minutt.
Even Sandøy Nærum blåste så et skudd like over krysset etter 81 minutter. Vi hadde herjet med Eiger i denne perioden, motstanderen var nok slitne etter cupkampen to dager før.
Man slappet nok litt av på tampen og Eiger headet et innlegg like over etter 87 minutter. Den så vi inne!
Dommeren trakk så korrekt Idar Røed Randebergs felling utenfor boksen. Frisparket i det 88. minutt fikk vi omsider unna.
Vaulen fikk så endelig betalt i det 89. minutt. Ceu Lian Khar vant ballen fra en Eiger-forsvarer. Satte fart og skjøt sikkert til side for keeper til 3-0.
To kjappe bytter fulgte. Audrius Mirauskas erstattet Ole Wick Henriksen før Kristian Gaard haltet av til fordel for Daniel Vatland.
På overtid vartet Eric Ordaz opp med en trippelredning før man måtte kapitulere. 3-1-scoringen til Stian Vigrestad var noe unødvendig, men det glemte spillerne fort da dommeren blåste av kampen!

TRENERENS DOM
Jarle Eike var selvsagt meget fornøyd med å innkassere sesongens første poeng og det på en svært overbevisende måte. "Det er første gang i år at alle har vært på i 90 minutter. Det ble ofret tenner (Vegard) og kropper i hver duell. Stolte trenere! Vi var kyniske bak og flott spill offensivt ved flere anledninger. Nå får spillerne og trenerne nyte helga. Så er det på an igjen på mandag, og ny batalje borte mot Bogafjell på torsdag."
DAGENS VAULENGUTT
Bestemannspremien gikk til Ceu Lian Khar og var som alltid et gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk. Ceu hadde to mål og en assist!

LØKPRISEN
Øystein Winsnes delte ut pris til dagens løg-naste øyeblikk. Vinneren ble Eric Ordaz som glapp en ball mellom beina før han løp opp ballen og reddet på strek. Video av overrekkelsen her!