Fikk seg en kraftig oppvekker
(20.04.12) Vaulen tok oppskriftsmessig ledelsen etter tre minutter. Første omgang var da også enveiskjøring, men dødeligheten foran mål manglet. I andre omgang virket driven å forsvinne fra Vaulen og Hana tok mer og mer over. Hana utlignet etter 54 minutter før dem på overtid kontret inn vinnermålet.
HANA
2–1

3 min
Marius Fossmark (Sanne)
Andreas Meling
54 min
Daniel Augenstein
91 min
20. april – Hanabanen Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: Karl Ivar Hansen (Viking)

37. Torstein Soma

Vaulen hadde en rekke forfall. Magne Christiansen (rygg) og David Berg (ankel) skadet seg sist. Ellers stod følgende over - Steffen Holm, Eirik Mæland, Eivind Staurland, Daniel Vatland, Anders Idsø, Thomas Idsø, Harald Nedreskår, Steinar Hauge og Arben Novaj Pepa Erichsen.
Vaulen (4–3–3): Danny Pinho – Erik Bård Bråtveit, Marius Fossmark, Arnt Ove Ivesdal, Stian Lima – Ragnar Vasshaug, Jarle Eike, Gaute Schei – John Sanne, Eivind Ovedal, Christer Husvæg.
Vaulen tok ledelsen etter tre minutter. John Sanne tok et langt innkast fra venstre. En liten berøring på ballen i en duell mellom Marius Fossmark og en Hana-spiller var det som skulle til for at ballen lurte seg inn i lengste. Om det var selvmål eller ei var vanskelig å se for oss.
Vaulen hadde mye hurtighet i trioen på topp og man spilte seg til halvsjanse på halvsjanse, men særlig mange avslutninger mot mål ble det ikke.
Marius Fossmark måtte ut for å stoppe neseblødning etter 13 minutter. I mangel på bomull trykket man fingeren fra en hanske i neseboret!
Vaulen hadde en rekke cornere, men til tross for at Hana hadde en rekke unge spillere uten på nær så mye fysikk som de oransje klarte man ikke å klemme dem inn.
Etter kvarteret var det på nytt kaos i feltet etter et av de farlige kastene fra John Sanne. Angrepet ble avsluttet med at Ante Ivesdal skjøt over fra 20 meter.
Den største sjansen tilfalt Hana etter 28 minutter. Arnt Ove Ivesdal var nær ved å lage selvmål på et corner. Så reddet Fossmark på strek, før keeper reddet forsøk tre.
Hana fikk like etter indirekte frispark fra 15 meter etter at dommeren blåste for seks-sekunders-regelen på keeper Danny Pinho. Forsøket ble blokket av en uredd Stian Lima.
Det var tøffe tak på Hanafjedlet. Arnt Ove Ivesdal fikk seg en smell etter halvtimen, men kunne fortsette.
John Sanne møtte Stian Limas innlegg i boksen etter 34 minutter, men stupheadingen gikk via en gul og ut til kast.
I år kan man bytte ut og inn i 4. divisjon. Man valgte derfor å gi Gaute Schei en lengre pause da han ble erstattet av Sven Ole Høvring etter 37 minutter.
Danny Pinhos lange utspark etter 42 minutter ble jaget av Eivind Ovedal. Hanastopperen halvklarerte til John Sanne som med et spetakulært volleyskudd avsluttet like utenfor.
John Sanne fikk ballen tilbake etter et av sine lange kast i det 44. minutt. Han klemte frekt av på direkten og keeper ga en liten retur uten at Vaulen fikk konvertert i mål.
Etter pause var Gaute Schei innpå igjen da Sveno måtte vike plassen.
Hana fikk gult kort etter 48 minutter for fellingen av John Sanne på kanten.
Eivind Ovedal headet så et Christer Husvæg-innlegg utenfor etter 49 minutter.
Isteden utlignet Hana på en heading fra Andreas Meling etter 54 minutter da et frispark fra høyre ble vridd inn i feltet.
Målet skulle gi Hana nye krefter og dem tok over kampen.
Vaulen mistet midtbanen og fremover manglet man et alternativ med tyngde.
Hana ville også ha straffespark etter 57 minutter for hands uten at dommeren var enig.
Nå var det strekk i laget og man hadde ikke lenger defensiv kontroll. Are Meling kom inn for Christer Husvæg etter drøye timen som det første av en rekke bytter i andre omgang.
Arnt Ove Ivesdal kom i dommerens bok etter 64 minutter.
Halil Husic erstattet Eivind Ovedal etter 70 minutter for en ankelskade. Like etter kom Sven Ole Høvring innpå igjen for Gaute Schei.
Hana som var mye mer aggresive fikk gult kort etter 73 minutter.
Arnt Ove Ivesdal som ble skadd tidligere måtte av med kvarteret igjen, inn kom Anders Dale noe som betød at Jarle Eike gikk ned som stopper.
Hana fikk en stor sjanse etter 77 minutter da dem lurte seg inn bak Vaulens forsvar, heldigvis gikk skuddet over fra åtte meter.
Morten Husvæg kom så inn til sin offisielle debut for Vaulen da Erik Bård Bråtveit ble tatt av etter 81 minutter.
Vaulen var noe bedre nå i denne perioden, men det manglet noe den siste tredjedelen.
Are Meling burde ha gitt Vaulen ledelsen på nytt etter 85 minutter. Halil Husic slo inn til John Sanne som la til Meling, han kom seg fri på 10 meter og hadde bare keeper igjen. Forsøket på å vri den inn i hjørnet ble reddet av keeper.
Hana hadde også sine muligheter. Danny Pinho reddet fra skrå vinkel etter 87 minutter.
Stian Falnes kom inn for John Sanne etter 87 minutter i Vaulens siste spillerbytte.
Så minutter på overtid kontret Hana og kom tre mot tre. Daniel Augenstein vridde ballen inn nede til høyre og Hana-spillerne jublet ellevilt.

Nesten fire minutter ble lagt til uten at Vaulen maktet å skape noe. Dermed ble det tap i seriepremieren.