Seier i siste test
(20.04.02) Madla (1) 1 - 2 (1) Vaulen
Lørdag ettermiddag spilte Vaulen borte Madla som forrige sesong vant 5. divisjon og rykket opp. "Blåjakkene" hadde hatt en ganske god forsesong og det var ingen walk over for Vaulen Beachboys!
MADLA
12
Madla 28 min

45 min Eirik Ekholdt

88 min Jarle Eike (Andersen)

–> 56 minutter (–> 78 min)

Vaulen har i vinter trent 37 ganger fra 7. januar til 18. april. Vanligvis har man trent tre ganger i uka. På det meste har man vært 17 mann på trening, færrest var man med 9 mann. Totalt har det vært 33 forskjellige spillere innom inkludert fire juniorer. Ole Bjørn Bredesen har vært på flest treninger og har kun stått over en. Etter ham har vi Jarle Eike, Bjarne Hov og Anders Idsø med 35 av 37 treningsøkter.
Vaulen (4–33): Bjarne Hov – Jan Erik Ahlstrand Pedersen, Jan Egil Salvesen, Kjetil Aasland, Erik Gysland – Jarle Eike, Jan Tore Kleiberg, Pedro Salgado – Stein Ivar Andersen, Inge Martin Hinna, Alexander Landsnes.
Vaulen startet bra og hadde fem gode sjanser før Madla scoret på sin første etter 28 minutter. En lobb fra 20 meter som gikk over Vaulens keeper Bjarne Hov. Svært ufortjent!
Etter 45 minutter skulle Vaulen allikevel få et viktig mål like før pause. Madlas keeper fomlet og ga retur til Eirik Ekholdt som bare skuflet inn 1-1.
Første omgang var ikke var vakker da den var dominert av et høyt tempo spillerne slet med å håndtere slik at det ble mange lange baller.
Det virket som om Vaulen hadde fått en vitamininnsprøytning i pausen etter målet. Nå fikk man ned skuldrene og etablerte rolig spill hvor ballen gikk raskere enn hva Madla klarte å følge med på.
Hjemmelaget hadde derfor få sjanser i denne omgangen.
Vaulen på sin side manglet bare presisjon på sistepasningen. Vinnermålet kom derfor ikke før i kampens 88. minutt. Stein Ivar Andersen jobbet seg selv ned til linja og la ut i boksen. Hvem andre enn Jarle Eike stod klar med sin venstre fot? På volley smekket han inn ballen! Utvilsom et flott mål av kapteinen som denne sesongen synes å finne nettet lettere enn forrige sesong.
Eikes mål var den siste i kampen hvor Vaulen viste god moral ved å komme tilbake etter å ha havnet under. Nå kan dem lade opp til NM-møtet med Sandnes i midtuka.
Denne sesongen er det forøvrig lov å bytte inn og ut i serien. Det virker som om Tore Haugvaldstad vil benytte seg av dette for å holde oppe tempoet gjennom hele kampen.