Årsbeste i første omgang
(20.03.19) Bra generalprøve av Vaulen som spesielt i første omgang spilte strålende fotball med høyt tempo. I andre omgang mister man litt kontroll. Thomas Surdal Arnesen ga Vaulen ledelsen etter 52 minutter, men Randaberg kvitterte like etter på straffespark. Fin boost før Nærbø-kampen, selv om det nok blir en annen type fotball.
1–1
RANDABERG
Thomas Surdal Arnesen (Helland)
52 min

60 min

99. Casper S. Tjøstheim

Vegard Natland stod over med en ankelskade. Morten Nygård slet med ryggen. Eirik Reiestad var syk. Sisco Mick har en akillesskade. Felix Alinyoh var på jobb. Audrius Mirauskas ble far denne uka og hadde fått fri her. Endre Lien måtte også melde inn sykdomsforfall.
Henrik Jelsa stod dessverre over for Randaberg med skade, men en annen tidligere vaulenspiller, Miran Serdarevic, startet som stopper.
Vaulen (4–3–3): Trym Landråk Gjerstad – Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Idar Røed Randaberg, Ivar Evensen – Even Sandøy Nærum, John Petter Gilje, Tobias Fosse Ekeland – Fredrik Bokn Hansen, Jørgen Helland, Thomas Surdal Arnesen.
Vaulen gjorde åtte endringer siden lørdagens 1-1 kamp mot Hisøy. Kun Ørjan Bergum, Idar Røed Randeberg og Even Sandøy Nærum startet igjen.
Nysigneringen Tobias Fosse Ekeland gikk rett inn på laget etter overgangen fra Hinna.
Vaulen vartet opp med mye fin trilling av ball i starten. Den svære treningsbanen til Viking hjalp nok til at man fikk fin flyt?
Midtbanetrioen til Vaulen var også svært god i dag med John Petter Gilje som maestro og to imponerende indreløpere i Sandøy Nærum og nevnte Fosse Ekeland.
Kampens første sjanse tilfalt Vaulen etter seks minutter da Ivar Evensens innlegg fra venstre fant hodet til Tobias Fosse Ekeland, men headingen gikk for direkte mot Randabergs keeper.
Fredrik Bokn Hansen trivdes også i en ny rolle som høyrekant. Etter åtte minutter skaffet han oss et frispark på høyresiden. Even Sandøy Nærum søkte Jørgen Helland på frisparket, men Vaulens spiss gikk i bakken uten at dommeren lot seg påvirke.
Første tilløp fra RIL kom etter ni minutter da et skudd gikk via en oransj spiller og like utenfor treverket.
Mer Randaberg minuttet etterpå da de slo kort inn fra høyre kortlinje, men det ble bredsidet over fra spilleren som kom i stor fart mot mål.
Så en stor sjanse til Vaulen etter 14 minutter. Ørjan Bergum kom på et langt løp fra sin backposisjon og la 45 ut til Tobias Fosse Ekeland, som fra 16 meter blåste skuddet over.
Nydelig regi av Jørgen Helland og Even Sandøy Nærum som slapp perfekt ned i rommet til Fredrik Bokn Hansen, men avslutningen gikk meteren utenfor nærmeste stolpe.
Jørgen Helland hadde også et par skudd utenfor fra distanse i denne perioden. Halve omgangen var passert og Vaulen hadde vært imponerende gode!
Tjuefire minutter nå og Jørgen Helland headet halvmeteren over på innlegget til Even Sandøy Nærums fra høyre.
I denne fasen herjet Vaulen med Randaberg og bare det forløsende målet manglet.
Etter 34 minutter fikk man frispark. Even Sandøy Nærum løftet inn i boksen, men Idar Røed Randeberg headet utenfor fra 12 meter.
Vaulen vartet så opp med noe som så ut som et innøvde cornertrekk etter 39 minutter. Even Sandøy Nærum slo kort til Thomas Surdal Arnesen og fikk ballen tilbake på hjørnet av boksen, skuddet hadde fin retning mot nærmeste kryss. Så nærme å skvise den inn der, men keeper var parat!
Det gikk et brus gjennom publikum på et vaulenfrispark etter 42 minutter. John Petter Gilje hoppet over ballen før Even Sandøy Nærum skjøt centimetre over fra 19 meter.
En liten halvsjanse til Randaberg på tampen av omgangen da Bendik Aarstad blokkerte et skudd på fem meter og fikk ut til corner.
Dermed 0-0 til pause. Årsbeste av Vaulen som holdt et høyt balltempo. Det var kjekt å se på.
Noe er på gang!
Bendik Aarstad fikk en smell og stivnet til i pausen slik at man byttet han av. Det var ikke snakk om noen alvorlig skade. Inn kom Gabriel Økland Retallack som høyreback, mens Ørjan Bergum gikk inn som stopper. Samtidig byttet man om på rollene til Gilje og Sandøy Nærum på midten.
Randaberg var småfarlige i starten på en kontring, men skjøt utenfor.
Deretter oppstod det kaos foran Vaulens femmeter, men Vaulen fikk blokkert.
Vaulen tok omsider ledelsen etter 52 minutter. Trym Landråk Gjerstad sendte avgårde et langt utspill som Jørgen Helland fikk styrt inn sentralt. Der kom Thomas Surdal Arnesen løs, han skar inn på hjørnet av boksen og ble ikke stresset over at keeper kom ut. Isteden viste han storisk ro ved å plassere inn nede ved borterste stolpe! Klassescoring av vår venstrekant, som dessverre for Vaulen går glipp av seriepremieren grunnet skoletur.

Så storspill av Tobias Fosse Ekeland etter 55 minutter da han tredde gjennom Thomas Surdal Arnesen. Returen skjøt Fosse Ekeland selv like over.
Vaulens keeper Trym Landråk Gjerstad spilte i dag sin andre 90-minutter for A-laget. Etter 58 minutter imponerte han med en nydelig enhåndsredning da han var nede i kroken og fikk unna med en sterk arm.
Randaberg kontret sentralt og Ørjan Bergum måtte bruke en lang arm for å holde igjen motspilleren som deiset i bakken. Dermed gult kort og straffespark. Hadde det vært seriekamp ville nok dommeren ha gitt rødt kort der...
Randabergspilleren satte straffen midt i målet til 1-1.
Jørgen Helland kom så i munnhuggeri med en Randaberg-spiller og fikk til slutt gult kort i kampens 62. minutt.
Jørgen Helland dro så flott ut på venstre og fikk slått inn i boks, men legget gled over hodet på Tobias Fosse Ekeland som kom stormende på femmeteren.
Idar Røed Randeberg slo så en presis ball opp fra dypet til Thomas Surdal Arnesen som satte fart, men han gikk seg fast på sekstenmeteren.
Jørgen Helland og Even Sandøy Nærum spilte nydelige veggspill oppover banen og var nær ved å lykkes etter 68 minutter, men Helland ble blokkert.
Tobias Fosse Ekeland fikk så gult kort før han like etter ble byttet av til fordel for Erlend Høllen Sjøen i kampens 69. minutt.
Thomas Surdal Arnesen rundet så keeper, men avslutningen ble reddet av Miran Serdarevic på strek.
Like etter kom også John Herman Ås inn for Ivar Evensen på venstrebacken.
Puh, der skjedde det mye på en gang og vi slet med å få notert alt!
Even Sandøy Nærum fikk gult kort etter 74 minutter da dommeren tok tilbake en situasjon hvor han brukte armene til å holde.
Vaulenspillerne virket nå litt slitne og gjorde noen farlige balltap vi ikke så i første omgang. Det var nær ved å koste etter 76 minutter og kunne ha ført til baklengs mot bedre lag.
Thomas Surdal Arnesen fikk en fin dupp på skuddet sitt fra 25 meter i kampens 79. minutt, men keeper hadde få problemer.
Randaberg fikk corner etter 80 minutter og Miran Serdarvic fikk headet skummelt på tverrs av målet.
Dobbelbytte av Vaulen etter 82 minutter. Sebastian Mollan kom inn for Surdal Arnesen, mens Daniel Larsen Stensland erstattet Sandøy Nærum. Casper Tjøstheim forble dermed innbytter, han hadde en litt vond ankel og skal ta det rolig til mandag.
Vaulen kunne fremdeles ha tatt dette hjem. Jørgen Helland fyrte hårfint utenfor etter 84 minutter. Like etter var samme mann på ferde igjen, men hans flate legg fra venstre gled gjennom boksen forbi blant annet Daniel Larsen Stensland.
På tampen hadde man noen dødballer. Den største muligheten var det John Petter Gilje som hadde, men hans frispark fra venstrehjørnet av boksen gikk himmelhøyt over.
Tre minutter ble lagt til og det endte 1-1.
Mye bra av Vaulen som på sitt beste spiller Randaberg av banen, så får vi håpe det løsner foran mål til neste kamp som er mot Nærbø i serien!
Om vi oppsummerer vinterern så har A-laget kun et tap, men også bare en seier. Fire av seks kamper har endt uavgjort!