Fremgang å spore
(20.02.24) Etter å tapt mot et 6. divisjonslag sist uke var det gledelig å se at man fungerte bedre som lag mot 3. divisjonslaget Sola.
Riktignok skapte man svært lite i første omgang, men man så bedre organiserte ut i presspillet og da man reduserte ved Mathias Rønsberg i andre omgang så man for seg at man kunne klare uavgjort. Istedenfor satte Sola inn 3-1 til slutt.
SOLA
3–1
Sola 8 min

Sola 28 min

77 min Mohammed Odai Al-Azaizi

–> 76 minutter

Litt tynn benk mot Hjelmeland sist. Vi vet jo at Natland, Gilje og Helland er spillere som er ute med skader.
Positivt er det at Aleksander Gundersen (94) blir med videre allikevel.

Vaulen (433): Roy Andre Dyrdal – Daniel Øverland, Lars Berge, Aleksander Gundersen, Daniel Olsen – Melvin Lystad, Elias Myklebust Mathiesen, Aleksander Gundersen – Mathias Rønsberg, Theodor Haugen, Daniel Aarstad.

Første omgang
Vaulen hadde en mer defensiv tilnærming man var dype og kompakte. Bakerst stod en opplagt Roy Andre Dyrdal som leverte en pen beinparade etter 4 minutter.
Sola kom foran etter 8 minutter da en frispilling i boks ble satt inn flatt.
Hva så med Vaulen? Tilløp med overganger, som etter 11 minutter da Mathias Rønsbergs kross over på Daniel Aarstad skummelt gikk tilbake på tverrs av mål med Theodor Haugen sniffende uten å få kontakt.
Så vartet Dyrdal opp med en trippelredning etter 13 minutter. Sola hadde rett og slett et høyere balltempo og etter 19 minutter skjøt dem stolpe ut!
Så en smell på Aleksander Gundersen etter 22 minutter, type nordfylket, som virket å ha fått seg en smell i hofteområdet.
Etter å ha spilt med ti mann en stund kom Mohammed Al-Azaizi inn etter 26 minutter som back, mens Daniel Øverland gikk inn som stopper.
Sola doblet ledelsen etter 28 minutter da dem smekket inn fra 16 meter på restene av en corner.
Under trykk stupheadet Vaulen unna på fem meter til corner etter 31 minutter.
Sola hadde fortsatt mye ball, men Vaulen lå stort sett fint i ramma med noen få kontra. Når man ligger så dypt kan det oppstå problemer og etter 40 minutter oppstod det en gigasjanse da en tilbakeheading mot egen keeper ble snappet opp. Det lå en goal i luften, men Daniel Olsen ryddet opp.
Vi var heldige som ikke fikk straffe i mot da Sola fikk frispark på 16,7 meter sentralt etter 42 minutter. Frisparket var livsfarlig da det gikk i tverrligger og ned på strek før Dyrdal fanget.
Et halvt minutt ble lagt til og man gikk til pause 2-0 under. En helt okay forsvarskamp mot et bedre lag, men man skapte fint lite.

Andre omgang
Thomas Strand Grude kom i pausen inn for Elias Myklebust Mathiesen. Ut fra oppvarmingen i pausen med folk løpende rundt i shorts, tror vi Sola gjorde fem bytter.
I andre omgang var man mer med på leken da man kom høyere opp i banen. Daniel Olsen kunne ha satt en skudd fra 22 meter sentralt etter at han stormet energisk fremover på en ballvinning etter 55 minutter.
Nye høye brudd av Vaulen som blant annet ble belønnet med en corner.
Ved timen kom midtbanespiller Even Kvame inn for kant Daniel Aarstad. Det betød at AG99 ble flyttet frem et ledd.
Sola med dobbelbytte etter 64 minutter før Lars Berge sklitacklet seg til et gult kort.
Trener Aleksander Idland i hvite joggesko på linja ville ha Vaulen til å våge mer.
Et kanonskudd i tverrligger bak Dyrdal fulgte etter 67 minutter før vår sisteskanse leverte noen store redninger.
Med tjue minutter igjen kom Audrius Mirauskas inn for Theodor Haugen på topp. Audi presenterte seg tidlig med å finne Gundersen i boks, men en for lang touch ødela.
Nå var det mye Vaulen. Man vant et par høye frispark. Det bygget seg opp store forventninger til Lars Berges forsøk, men han traff vel veggen på en utedo på Orknøyene onsdag morgen?
Alle trodde Sola skulle øke til 3-0, men Dyrdal leverte en spenstig redning da han ble forsøkt kippet på etter 74 minutter.
Nicolai Moi Sene kom inn for den siste gjenværende Gundersen etter 76 minutter.
Etter 77 minutter ble det 2-1. Et presist innlegg fra høyre (var det Mathias Rønsberg da?) fant hodet til Mohammed Al-Azaizi som headet i tverrligger. Keeper lå nede da samme mann brystet inn returen.

En god Even Kvarme fant Mirauskas, men offside etter 80 minutter.
Vaulen hadde jobbet bra i dag, men da man så for seg 2-2 ble det 3-1. Man var litt for snille. Isteden for å bare få unna ble man straffet da et legg ble konvertert fra kort hold etter 84 minutter.
Thomas Strand-Grudes flate skudd fra 20 meter ble reddet lett, men et bra forsøl etter 85 minutter.
Det endte med 3-1 tap, men en grei gjennomkjøring og et steg i riktig retning.