Overkjørte Austrått i andre omgang
(20.03.23) Mer kriging enn finspill i 1. omgang. I 2. omgang tar Vaulen fullstendig over. Tålmodig maler man på. Ledermålet kommer da Moi Senes legg går via Gilje til Gundersen i boks, han legger til rette og fyrer inn. Inn i overtiden dobler man da en klarering snappes med seg av Mads Jacobsen Mørland, han setter fart før han løfter inn 2-0 på følsomt vis.
2–0
AUSTRÅTT
Aleksander Gundersen ('99)
68 min

Mads Jacobsen Mørland
91 min
20. mars – Vaulenbanen Tilsk: 30 – RogCup – Dommer: S Storedale (Storhaug)

–> 77 minutter

Austråtts trener Sven Erik "Noras" Nordbø har aldri glemt at han spile for Vaulen på 90-tallet selv om det mest var spill på B-laget. Han fikk dog to A-kamper i 1998-sesongen. "Noras" ble jo nylig kåret til årets ildsjel i lokalfotballen.
Vaulen stiller med et blandet A+B-lag her og håper å kopiere bedriftene mot Bogafjell (4-3) og Hjelmeland (3-1) i de foregående rundene.
Austrått tok seg noe overraskende videre fra 1. runde etter å ha slått Riska 1-0. Austrått spilte da i en 4-5-1, noe som sikkert er en videreutvikling av Leeds' 4-2-3-1?
Av lagnytt vet vi at Magnus Kartevold (hamstring) og Magnus Torgersen (lyske) står over med skader, mens Espen Knudsen er opptatt med jobb hele uken.
Vaulen (4–33): Jack Aguera – Theodor Haugen, Simon Sakkestad, Aleksander Gundersen, Vegard Natland – Even Kvame, Eirik Moen, John Petter Gilje – Aleksander Gundersen, Morten Fløtre Solheim, Eriel Pires Antonio.
Lite å skrive hjem om er floskel man kunne brukt om første omgangen.
Utrolig mye kriging og heller primitiv fotball.
Vaulen hadde litt mer finesse, mens Austrått slet med å dra seg forbi ledd for å skape noe.
De oransje var dog noe statiske, man slet med å aktivere backene i firsprang og da ble det vanskelig å skape overtall.
Kvame hadde et skudd over, mens to dødballer utenfor boks ikke førte til noe. På sidelinja messet trener Aleksander Idland om at man måtte få opp balltempoet.
Første reelle sjanse kom etter 19 minutter da Aleksander Gundersen (94) slo en presis gjennombruddspasning fra dypet, han fant Vegard Natland på et fint løp, men backen fikk ikke løftet over en utrusende keeper.
Rimelig jevnbyrdig dette og da heller ikke Aleksander Gundersens (99) sitt frispark fra 18 meter gikk mellom stengene var det lite å varme seg over for de 30 tilskuerne.
Like før hvilen kom faktisk Austrått til en rimelig stor sjanse, men dem skjøt utenfor etter 43 minutters spill.
Rett før dommeren blåste av omgangen hadde man en fin opprulling på venstre hvor Morten Fløtre Solheim og John Petter Gilje kombinerte, man fikk slått tilbake til Vegard Natland som skjøt rett på keeper.
Et trippelbytte i pausen så Trym Landråk Gjerstad, Anders Polland Vik og Mads Jacobsen Mørland komme inn for Aguera, Kvame og Pires Antonio.
I starten av omgangen hadde man noen tilløp. Morten Fløtre Solheim hadde et skudd fra 20 meter på restene av en corner, men forsøket ble reddet uten store problemer. Morten Fløtre Solheim ble så nær funnet i boks, før Vegard Natland hadde et innlegg som Austråtts keeper måtte svømme etter.
To nye bytter etter 55 minutter. Aleksander Idland og Nicolai Moi Sene erstattet Simon Sakkestad og Morten Fløtre Solheim.
Nå tok Vaulen et kraftig tak i kampen. Aleksander Gundersen (99) kom uhyre nære da skuddet hans fra 14 meter gikk i tverrligger og ned på strek etter 57 minutter. Her var det enkelte publikummere som lurte på om ballen var inne, men vi hadde en god vinkel der.
Det var ikke over og Vegard Natland var meget nær på bølge to. Ja, her var det så kaotisk at vi muligens ikke husker alt som skjedde.
Tidvis omringet man boksen til Austrått og en goal lå i luften.
Nicolai Moi Sene satte fart på venstre og slo inn. John Petter Gilje fikk ikke kontroll på ballen som gikk via han til Aleksander Gundersen (99). Aleksander la ballen til rette og dundret den inn borte ved venstre stolpe til fortjent ledelse.
En Gundersen-kombo fulgte hvor eldste skjøt over etter vegg med yngste.
Nicolai Moi Sene hadde så et berettiget rop om straffe da han ble felt av keeper.
Sigurd Årthun kom så inn på midten for Eirik Moen etter 73 minutter.
Nytt rent bytte på høyrebacken da Ørjan Bergum erstattet Theodor Haugen etter 77 minutter.
Aleksander Gundersen hadde en frekkis fra 45 meter etter 79 minutter som keeper med nød og neppe fikk fistet over. På den påfølgende corneren stusset Mads Jacobsen Mørland like utenfor.
Vegard Natland var så nær å løpe inn et frispark på hjørnet av femmeteren etter 86 minutter.
Austrått trengte en scoring, men man var aldri nervøse.
Isteden stormet Vaulen fremover. Et herlig raid av Vegard Natland ble sluppet videre til Aleksander Gundersen (99) som satte i nettveggen fra skrå vinkel etter 89 minutter.
Inn i tilleggstiden fikk man satt spikeren i kista. Det var vel en stopper som løftet høyt opp mot midten. Ballen spratt en gang før Mads Jacobsen Mørland fikk headet ballen med seg. Stormende mot mål fikk han en litt lang touch, men før keeper kom ut fikk han kippet delikat over og inn til 2-0.
Dommeren så liten grunn til å fortsette her tross ørten bytter og blåste av like etter.