Endelig scoret Vaulen
(20.02.10) Etter tre målløse kampen ble det endelig seier lørdag da Buøy ble slått 2-0.
Klepp var opprinnelig motstander, men kunne ikke stille lag og trakk seg lørdag morgen. Men man fikset ny motstander i Buøy som sporty stilte opp på kort varsel!
BUØY
0–2
45 min
Anders Dale (Anders Idsø)
89 min
7. Anders Idsø (C) <- 75 minutter
28. Jostein Eidem <- 45 minutter (-> 85 min)
19. Alexander Surdal Nilsen -> 75 minutter
Vaulen manglet blant annet Christian Lyse, Jarle Eike, Sven Ole Høvring, Are Meling, Magnus Kartevold, Fredrik Berntsen og Stian Falnes. Alexander Surdal Nilsen var hjemme på vinterferie fra studier i Bergen og satt på benken.
Vaulen (451): Tom Øyvind Ulseth – Eirik Mæland, Stian Lima, Marius Fossmark, Erik Hildén – Øystein Berge Gjellestad, Anders Dale, Magne Christiansen, Anders Idsø, Jostein Eidem – Henrik Jelsa.
Tross lett snøfall var det en grønn bane, men knallhard og et isete felt ved midten langs tribunesiden.
Kampens første sjanse kom etter seks minutter da Erik Hildén kastet ned langs venstresiden. Jostein Eidem fikk lagt inn til Henrik Jelsa som klemte til på volley en drøy halvmeter over.
Buøy hadde et lite overtak og skapte en del med sin kjappe høyrekant. Et av innleggene ble blant annet reddet på streken.
Stian Lima fikk gult kort etter 26 minutter da han hektet en blå som var på vei gjennom.
Det siste kvarteret av omgangen skapte Vaulen mer trøkk og de fikk en del cornere.
Men det så bare farlig ut på dødballer. I spill virket det heller tilfeldig når man angrep og det var basert på enkeltmanns prestasjoner.
En Buøy-spiller fikk gult kort for trøyeholding på Magne Christiansen etter 45 minutter en 30 meter fra mål litt ute mot høyre.
Frisparket ble slått inn av Anders Idsø som fant Anders Dale, han steg til værs og headet ballen inn ved høyre stolpe! Dette var faktisk Vaulens første mål i 2010.

Tre planlagte bytter ble foretatt i pausen. Eivind Staurland kom inn sentralt for Anders Dale. David Møller kom inn på venstresiden for Jostein Eidem. Ronny Hauge kom inn på høyrekanten for Øystein Berge Gjellestad.
Anders Idsø prøvde seg med en frekkas fra avspark, keeper måtte rygge på skuddet fra egen banehalvdel.
Et Idsø-corner fra høyre etter 50 minutter ble fluktet videre av Marius Fossmark før det ble reddet på streken.
Etter flere farlige situasjoner på den glatte delen av banen valgte man å innsnevre med en meter på den ene siden.
David Møller spilte opp på Henrik Jelsa etter 59 minutter, han fant Magne Christiansen fri i feltet, men keeper var kjapt nede og fikk gitt skuddet til kast.
Petter Søndenå som kom sent til kampen kom inn etter 66 minutter for Erik Hildén på venstrebacken etter 66 minutter. Samtidig la man om til 4-4-2 med Magne Christiansen flyttet opp på topp.
Buøy fikk en gedigen gratis sjanse etter 68 minutter da Eivind Staurland sleivet en ball opp i luften. Heldigvis klarte ikke Buøy å utnytte gratissjansen.
Eirik Mæland stormet frem på et heftig raid etter 69 minutter og ga til Henrik Jelsa som fant Magne Christiansen, men skuddet trillet inn til keeper.
Nå var det strekk i lagene og mye frem og tilbake.
Alexander Surdal Nilsen kom inn på sentral midtbane for Anders Idsø kvarteret før slutt. Alex markerte seg kjapt med lett fotarbeide før han skjøt et par meter utenfor.
Buøy kom nær etter 79 minutter etter et kast, Kjetil Knudsen skjøt rett på keeper fra kort hold.
Et kort corner fra Petter Søndenå fant David Møller på første stolpe etter 82 minutter, presset vendte han om, men vinkelen var for skrå.
Henrik Jelsa hadde grodd mer med i kampen nå og prøvde seg med en frekk kipp fra 30 meter, men ikke nok bue.
Ronny Hauge fikk gult kort etter 84 minutter for munnbruk.
Jostein Eidem kom innpå igjen etter 85 minutter for Marius Fossmark som slet med å se klart. Eivind Staurland tok plass i midtforsvaret, mens Jostein overtok på midtbanen.
Magne Christiansen fikk en kraftig dytt i ryggen etter 89 minutter. Frisparket fra høyresiden på en 20 meter ble vridd inn mot mål av Petter Søndenå. Både David Møller og Ronny Hauge mente de var nær i ballen, som dog ikke endret retning.
David Møller får målet på flest vitner.
Ronny Hauge hadde nok et utbrudd etter 91 minutter og linjemannen vinket til seg hoveddommeren. Etter samtale ved sidelinjen trakk dommeren opp det røde kortet direkte til røde-Ronny.
Like etter var kampen slutt. Vaulen tok sin første seier for sesongen.