Viste bra moral
(19.11.21) Vaulen viste herlig moral ved å hente opp 1-3 til pause.
Etter at Vegard Natland reduserte etter timen var det stort sett bare Vaulen. I en offensiv formasjon med kun tre mann bak hadde man Lura på hælene. Det var derfor stor glede da Espen Breivik dunket inn 3-3 like før slutt.
33
LURA

5 min
Sander Endresen Heggheim

33 min Daniel Danielsen Jacobsen
Jonatan Hebnes (Reiestad)
42 min

45 min Selvmål (Casper Tjøstheim)
Vegard Natland (Gundersen)
61 min
Espen Breivik (Natland) 89 min

19. november – Vaulenbanen Tilsk: 30 – Serie – Dommer: Eirik Stokka (Ganddal)

31. Daniel Nicol

Fire syke og seks skadde hos A-laget som måtte stole på ungdommen her.
Ingen Ørjan Bergum
, Aleksander Idland, Jama Moallim eller Even Kvame fra sist. Idland har muligens bristet et ribbein sies det.
Heller ingen Henrik Haug Laursen, Edvardas Kupsys, Szymon Szczepianak, Martin Wathne, Henning Rimereit, Terry Talseth, Jan Philip Beto Aartun, Elias Fallgren, Håvard Nygård, Daniel Nicol, Oliver Kvello-Aune Nilsen eller Simen Fosse Aa.
Vaulen (4–3–3): Ridwan Ayada – Mathias Strunck Gundersen, Casper Tjøstheim, Jonas Syvertsen, Vegard Natland – Harun Bashir Ali, Sondre Brokka, Eirik Reiestad – Jonatan Hebnes, Espen Breivik, Hicham Billa.
Alle forfallene betød et noe nykomponert lag. 4-3-3 med Sondre Brokka liggende fremst på midten. Vegard Natland var nærmest som wingback å regne da Jonas Syvertsen trakk ut til venstre i forsvar når man angrep.
Lura tok ledelsen allerede etter fem minutter. Et langt oppspill fra keeper fant Sander Endresen Heggheim på 30 meter. Han førte frem til 22 meter før han dundret opp i venstre kryss.
Et flott mål selv om Vaulen burde ha søkt mer dybde på midten for å fange opp det lange oppspillet.
Spillemessig var det rimelig jevnt, men Vaulen slet med å skape noe foran målet.
Kaptein Vegard Natland var sitt gamle jeg og dekket enorme rom fra sin litt mer løslupne venstreback-posisjon.
Først halvveis i omgangen kom man til noen tilløp, men presisjonen på ballene mot både Hebnes og Reiestad i boks var for upresise.
Lura hadde en god fase opp mot halvtimen. Øyvind Daling hadde et skudd i nettveggen, mens et skudd fra venstre endret retning og trillet forbi høyre stolpe før Ridwan Ayada fikk kastet seg over ballen i duell med en motspiller.
Espen Breivik var litt isolert på topp da det var langt mellom leddene.
Lura gikk opp til 0-2 etter 33 minutter. En stikker sentralt ble vendt ut mot høyre av Aslak Ravndal og det ble tappet inn fra kort hold ved Daniel Danielsen Jacobsen. Målet lå i lufta, men man må fange opp løpene!
Så en viktig klarering av Casper Tjøstheim da Ayada ga retur på et skudd slash legg fra høyre etter 37 minutter.
Like etter vant Harun Bashir Ali en corner for Vaulen, men Hicham Billas serve var det for mye kraft over og den gikk rett til kast på motsatt!
Så etter 42 minutter kom en viktig redusering av Vaulen. Denne gangen satt spillet med ti trekk i laget og man fikk det til å se enkelt ut. Vegard Natland slapp ballen ned i kanalen til Eirik Reiestad som slo på tverrs i feltet til Jonatan Hebnes som plasserte fra seks-syv meter.
Vaulen kom raskt ned på jorda da det stod 1-3 etter 45 minutter på et selvmål fra Casper Tjøstheim. Lura løftet inn i boks. Det ble timet feil på hodet. Fra skrå vinkel gikk skuddet via Tjøstheim og inn mellom stengene.
Like etter blåste dommeren for pause.

Starten på andre omgang var oppjaget med mange balltap. Vaulen slo mer langt, men det manglet som regel adresse.
Lura hadde omgangens første tilløp da Ridwan Ayada reddet et skudd fra skrå vinkel.
Vaulen la så om. Sondre Brokka gikk ned som venstreback, Vegard Natland gikk opp som venstrekant, mens Hicham Billa ble liggende bak spissen.
Lura kunne ha økt etter 57 minutter, men keeper reddet Øyvind Dalings såleskudd fra ti meter.
Halit Fejzullahu fikk så gult kort for Lura etter timen.
Vegard Natland ga nytt håp etter 61 minutter. Et flott oppbygget angrep hvor Jonas Syvertsen slo diagonalt. Jonatan Hebnes tok ned ballen på hjørnet av boksen. Hicham Billa vridde ut på høyre hvor Mathias Strunck Gundersen slo et vakkert innlegg inn på andre stolpe. Der var Vegard Natland som bredsidet inn fra fem meter.
Lura var nære på igjen etter 63 minutter. Ridwan Ayada reddet først til corner. På serven var det noe fomlete av Vaulen, men man slapp med skrekken.
Bedre av Vaulen nå. Espen Breivik headet Hicham Billas gode frispark over etter 66 minutter.
Jonatan Hebnes gikk så i bakken på et gjennomspill, men dommeren lot det passere.
Så et dobbelbytte av Vaulen etter 68 minutter. Oskar Moe og Lars Berge kom inn for Mathias Strunck Gundersen og Espen Breivik. Samtidig la man om til tre mann bak.
Ridwan Ayada leverte en flott beinparade etter 71 minutter før Casper Tjøstheim klarerte på fem meter.
Oskar Moe headet så utenfor på en høy ball inn i boks, der visste han ikke at Vegard Natland lurte bak i bedre posisjon. En ny kross ble gitt til corner og cornerslaget Hicham Billa var nær å finne svære Lars Berge etter 74 minutter.
Mo Al-Zeini kom inn for Sondre Brokka etter 75 minutter. Da spillet var i gang igjen tok Hicham Billa en corner fra høyre, men ballen skrudde bak målet før den kom inn på banen igjen.
Oskar Moe ble så spilt fri, men offside.
Unge William Christensen kom inn for Hebnes etter 77 minutter.
Nå hadde det vært mye Vaulen. Den offensive formasjonen ga langt mer trykk. Lars Berge rundet keeper ute på venstre etter 78 minutter, men vinkelen var smal og fra trengt posisjon gikk skuddet bak mål.
Oskar Moe styrte så Hicham Billas frispark rett på keeper. Moe slo i stolpen i ren frustrasjon.
Eirik Reiestad var litt overraskende den sentrale stopperen i vår bakre treer. Han kom fra oppgaven med bravur og storspilte. En atletisk stopper!
Midtspiss Espen Breivik kom inn igjen da Hicham Billa ga seg etter 86 minutter.
Så et strålende legg fra William Christensen etter 87 minutter som Oskar Moe var nær å få dyttet inn fra kloss hold.
Så satt den for Vaulen etter 89 minutter. 3-3 ved Espen Breivik! Harun Bashir Ali slo langt opp mot Vegard Natland på venstre. Det første legget ble blokkert, men Natland fikk ballen tilbake og la 45 ut til Espen Breivik som plasserte lavt inn fra åtte meter!
Et sjeldent stor jubelbrøl på Vaulenbanen anno 2021 fulgte!
Fire minutter ble lagt til og Vaulen var nærmest en seier, men momentet skulle gå ut av flere opprullinger.
Uansett var 3-3 en opptur med tanke på at man lå under med to til pause.
Uten press og med mer vilje til å angripe ble det langt mer underholdende fotball som gledet hjemmefansen.

Les om kampen på vår twitter og i vårt livesenter. Kampfakta her! Bilder fra kampen her!