Kunne slippe jubelen løs
(19.10.23) Med tre kamper igjen kan Vaulen slippe jubelen løs. 19 av 19 uten tap er meget sterkt! Slik blir det opprykk av.
Mastra var helt på høyden i denne kampen, men Vaulen kontret inn 2-0 til pause. Selv om Mastra presset på i andre var det lite spenning rundt opprykket da Tasta tapte så det sang på Buøy.
2–1
MASTRA
Theodor Gabrielsen (Belaska)
21 min

Amund Belaska (Gabrielsen)
23 min

73 min Erling Håvarstein
19. okt – Vaulenbanen Tilsk: 50 – Serie – Dommer: A Hima (Haugar)

20. Jonatan Hebnes

Vaulen slet med masse skader sist mot Tjensvoll. Siden den gang har man hatt to uker å komme seg på. I skolens høstferie hadde man helt fri slik at man kan håpe på mer overskudd i spillet.
Her er det igjen en rekke mann ute. Forsvarerne Vegard Natland, Daniel Olsen, Theodor Haugen, Lars Berge og Patrick Osei har slitt med skader og er ikke involvert i kveld. Aleksander Idland var usikker, men starter på benken. Gode nyheter er at Sondre Isene er klar for comeback etter militæret.
På midten er Torbjørn Aabrekk suspendert. Heller ingen Jonatan Hebnes, William Christensen eller Anders Polland Vik, men John Petter Gilje er klar igjen.
På topp mangler man ennå Audrius Mirauskas.
Pacifique Nahimana var i den opprinnelig troppen, men ble erstattet av Jonatan Hebnes i siste time.
Mastra har et bra lag og kjemper om 3. plassen med Hinna 2 og Vardeneset 2.
Vaulen har jo kun igjen lag fra øvre halvdel, så det blir kanskje mer spennende enn hva enkelte har sett for seg?
Vaulen (4–33): Roy Andre Dyrdal – Ørjan Bergum, Sander Bergevik, Aleksander Gundersen, Sondre Isene – Bendik Aarstad, Eirik Moen, John Petter Gilje – Mathias Rønsberg, Amund Belaska, Theodor Gabrielsen.
Ørten forfall spesielt i forsvaret hos Vaulen som hadde en nykomponert firer.
På midten gikk man for rutine med en trio på 32, 33 og 34, men Moen, Gilje og Aarstad var samspilte etter et par sesonger sammen på B-laget.
På topp gikk man for mye fart med Belaska sentralt som murbrekker.
Vaulen kunne sikre opprykket her enten ved å vinne selv eller at Buøy slo Tasta. Før avspark hadde Vaulen ti poengs ledelse med tolv poeng å spille om.
Lagene mønstret ut av garderoben like før åtte og Ørjan Bergum gikk fremst som kaptein. Mastra i sine gule bortedrakter for å unngå for mye draktlikhet.
Det var mye Vaulen helt i starten og man var ikke helt ufarlige etter et par dueller på en corner etter to minutter.
Mathias Rønsberg, som hadde slitt med en lårhøne siden FGI-kamppen, stod for det meste kreative.
Mastra kom etter hvert mer med og Roy Andre Dyrdal leverte en solid refleksredning etter en corner i kampens femte minutt.
Mastra er jo et lag Vaulen tidvis har slitt en del med. Sliteseier 2-1 i våres, mens man tapte 2-1 borte mot dem i fjor. Da vant man riktignok 4-0 hjemme på høstparten.
Mastra var glade i å skyte fra distanse og et lompeskudd gikk inn til keeper etter syv minutter.
Så ville Vaulen og Mathias Rønsberg ha corner da keeper fistet et skudd over etter ni minutter.
Mats Marius Hagelund Ueland sendte så avgårde en volley i boks. Der var gjestene meget nære 0-1 etter 11 minutter.
Like etter et tungt langskudd fra Eilert Gudmestad som Dyrdal hadde nok med å bokse ut.
Nå var det rundt 50 smånervøse tilskuere, men det var tisking på tribunen. Tasta lå nemlig allerede under 3-0 etter kvarteret. Dermed var egentlig det meste av spenning drept.
Så en curlet kross fra comeback kid Sondre Isene. Ballen gikk over Rønsberg og i beina til Bendik Aarstad. Han slo flatt mot mål for en styring, men Mastra fikk skåret av etter kvarteret.
Litt mot spillets gang tok Vaulen ledelsen etter 21 minutter. Ballen gikk hurtig i lengderetning på en kontring sentralt. Det var Amund Belaska som slo stikkeren til en fri Theodor Gabrielsen. Alene med keeper gjorde han ingen feil og 1-0 slapp jubelen løs.
Like etter var det kaotisk i boks da en Mastra-forsvarer feilberegnet en ball som Belaska var nær ved å få konvertert.
2-0 kom to minutter etter åpningsgoalen. Nå var rollene snudd da det var Gabrielsen som var servitør til Belaska. Midtspissen mottok ballen litt til venstre i boks og satte under keeper!
Mastra skjønte nok ikke helt hva som hadde slått dem. Fakta var vel at Vaulen hadde blitt spilt såpass dype at det hadde åpnet seg opp store bakrom å boltre seg i.
Nå var det sjanser begge veier. Aarstad headet unna i mur på et frispark, mens John Petter Gilje fikk drifte innover før han skjøt i steget bare for å se at ballen strøk utenfor etter 28 minutter.
Så over mål fra Mastra etter et skudd på halvspretten fra 25 meter etter 29 minutter.
En høy ball inn i boks så Belaska stige til værs og vinne duellen. Keeper var på halvdistanse, men ballen spratt utenfor det åpne buret etter 31 minutters spill.
Så et skrånet legg inn i boks av Mastra. En stuss åpnet det opp, men en gultrøye dundret like over fra skrå vinkel etter 33 minutter.
Den store sjanse gjorde det klart at Vaulen fortsatt hadde en jobb å gjøre her skulle man få en helmaks opprykksjubel.
Bendik Aarstad gikk så inn i en duell med kraft, men bommet stygt. Mastra-spillerne svermet rundt Aarstad med stygge blikk og ropte på rødt. Dommeren nøyde seg med å gi en lysere høstfarge til Bendik etter 38 minutter.
Mastra nektet å gi seg og hadde et par nye skuddforsøk opp mot pause, samt et frispark Aarstad fikk headet ut til kast etter 45 minutter.
To minutter ble lagt til. Ikke en spesielt god omgang av Vaulen, men det vitner om kvalitet at man leder 2-0 selv når det er mye rot med baller uten adresse. Samtidig ledet Buøy hele 4-0 mot Tasta til pause og rapportene fra Hompen var at det var spillemessig jevnt, men at hjemmelaget hadde satt alle sjansene.

Presist klokken 21:00 sparket Vaulen i gang andre omgang.
Man var uendret, men fortsatte med Gundersen på høyre og Rønsberg på venstre, noe man vel svitsjet om rundt halvtimen.
Vaulen og Amund Belaska kunne ha punktert kampen etter 48 minutter, men dommeren dømte offside til hjemmelagets store vrede.
Nå var det Mastra som hadde motvind og Vaulen hadde vært lengre opp i banen de første ti minuttene før Mastra kom mer til sin rett.
Et skudd fra Mastra endret retning, men heldigvis mistet ballen nok fart til at en liggende Dyrdal kom seg like raskt over som man skifter liggestilling en sommerdag.
Bendik Aarstad var så frempå et par ganger i løpet av kort tid. Først et oppspill av Ørjan Bergum som han headet utenfor, deretter fikk han nær fluktet et frispark inn i korthjørnet etter 57 minutter.
Mastras Roar Austbø fikk gult kort etter 64 minutter. På Buøy lå nå Tasta under hele 6-0, dermed ledet Vaulen med tretten poeng og med tolv mål bedre målforskjell.
Amund Belaska jobbet knallhardt som førsteforsvarer og irriterte nok i bakbeina til å bli kvalifisert til et gult kort etter 66 minutter.
Så et bra løp av Amund Belaska, men han satte utenfor på Rønsbergs stikker etter 67 minutter. Et rive-seg-selv-i-håret-øyeblikk.
Så en utmerket dobbelredning av Dyrdal bak hos Vaulen. Den første så ferdigscora ut for Mastra etter 69 minutter, mens på oppfølgeren lå han TV-vennlig i fult svev.
Da ballen var død kom Eriel Pires Antonio inn for Belaska.
Nytt bytte et par minutter senere da Noah Beisland kom inn for Aarstad. Dermed hadde begge vaulenspillerne med gule kort blitt byttet av.
Mastra fosset så inn langs kortlinja og fyrte av. Dyrdal måtte gi til corner på den. Øyfolket slo corneren fra venstre inn i femmeteren og det oppstod et salig kaos. Mastra fightet noe enormt før ballen omsider gikk inn. Her var det nok en del situasjoner Vaulen kunne ha klagd på, men 2-1 stod slik at det ble ny spenning i kampen.
Nå startet kroppstemperaturen å bikke under 30 grader og vi nøyde oss å notere i stikkordsform da telefonen ikke reagerte på våre iskalde hender.
Eilert Gudmestad fikk gult kort etter 78 minutter før Nicolai Moi Sene kom inn for Gabrielsen etter 79 minutter.
Vi øynet så en goal etter et frispark fra Noah Beisland, men måtte nøye oss med en resultatløs corner.
På restene av corneren helt ute med flagget var Aleksander Gundersen misfornøyd med egen touch og sparket ballen bort i hekken. Dermed vanket det gult kort, noe som igjen sender han i faresonen for karantene.
Mastra var to mot en i en duell på midten, men bommet. Dermed kunne Eriel Pires Antonio stikke fra på en gedigen gratissjanse. Fra 20 meter skjøt han i innsiden av stolpen og ut etter 85 minutter. EPA har vel nå ny norgesrekord i stangskudd på Vaulenbanen?
Mastra trykket på for en utligning og etter 87 minutter fikk dem headet en corner ned i bakken og på keeper Dyrdal.
Like inn i overtiden kom Even Kvame inn for Moen.
Vaulen hadde spilt noe kynisk og fem minutter ble lagt til, men man holdt unna.
Seieren betyr at Vaulen kunne juble for sitt første opprykk siden 2012. Det er tolvte gangen i klubbhistorien at vi rykker opp. Det er niende gang vi blir nummer 1 i serien. Vi er foreløpig ubeseira, noe vi kun har klart tre år tidligere. Samtidig er vi kvalifisert for KM, noe vi kun har vunnet tre ganger. Sist gang var for hele 44 år siden!
Da vi rasket oss hjem kunne vi høre voldsomme jubelbrøl og med Stavanger Aftenblad tilstede ble det tatt noen flotte jubelbilder du kan se her!